• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

FREYIA też uważam, że nie powinniśmy dać się zwariować. Wiadomo obserwujemy nasze dzieci i jak coś nas niepokoi to szukamy pomocy ale bez szaleństw nie każde zaraz choruje jak np. dziecko koleżanki. Dziewczyny miejmy oko na maleństwa ale cieszmy się nimi i macierzyństwem bez wyszukiwań czegokolwiek.

FIRANKA może zmień chirurga, albo prywatnie idź gdzie indziej.

IZI o widzę, że zaczynasz walkę ze skazą tak jak i ja.

ASKO co do jedzenia mamy karmiącej dziecka, które ma skazę, przede wszystkim ale to na pewno wiesz nie wolno: mleka i jego przetworów, jajek. Ogólnie nabiał i białko jest w większości pożywienia. Ja jem chlebek ciemny-różne(jak kupuje to czytam czy zawiera mleko),wędlinkę, gotowane mięsko kurze, indycze, goloneczki sobie gotuję-pyyycha, ryż z jabłkami i bananami, same jabłka, banany, kawę inkę piję, pulpety z ryżem gotowane, raz zjadłam bigos na szczęście młodemu nic nie było, jakieś lekkie zupki bez zabielania. Lepiej mi napisać co jem bo jest tego mniej niż tego co mi nie wolno. Jestem na tej diecie już prawie 2 miesiące i jakoś daję radę. A jak mam ochotę na coś słodkiego to robię sypaną szarlotkę lub ciasteczka owsiane z różnymi dodatkami:sezamem, gorzką czekoladą, wiórkami, łuskanym słonecznikiem. A ze sklepowych słodkości wyłapałam, że mogę jedynie zjeść sezamki i takie ciasteczka w MarcPolu znalazłam, też niby owsiane Złotokłosy, tylko nie pamiętam jakiej firmy jak kupię a będziesz chciała wiedzieć to Ci napiszę.
Mam nadzieję, że napisałam Ci w miarę konkretnie.

IZI jajka??? Babka, drożdzówki, placki??? Przecież to wszystko z reguły na jajkach i mleku??? Ja jak zjadłam kiedys pół jajka to małego wysypka ok 2 tyg trzymała.

ASKO mojemu za to za uszkami skóra się czerwieni i czasam schodzi.

reklama
Asko dzięki za info,czekam na fotkę!
A moj kochany Synek chciał chyba wynagrodzic mamie ostatnie niesprzespane noce i dzis spał pięknie! Zasnął przed 24 i spał do 6, czyli pierwszy raz tak długo! Pózniej zasnął i spał do teraz!
Milego dnia

cześć dziewczyny,

poczytałam i już musze zmykać, bo mały się zaczyna budzić.. wczoraj padłam jak mucha, podziwiam kobiety, które same wychowują dzieci, naprawdę to harówka niemiłosierna, a póki co jestem z małym sama przez 1 dobę. dziś się obudziłam w okropnym bólem głowy, chciałam dłużej pospać, ale Kuba zdecydowanie miał inne plany i od 6.30 już buszował, nawet przełożenie go do mnie do łóżka nie sprawiło, żeby zachciało mu się jeszcze podrzemać :(

W bezpiecznej szczepionce nie chodzi o to czy to 5w1 6w1 czy bóg wie co w 1 tylko o to aby szczepic dobrym jakościowo preparatem. Ja szczepie 6w1 szczepionka Infanrix Hexa, gdybym szczepila 5w1 też wybralabym markę Infanrix a nie np. pentaxim choć nie wiem czemu miałabym fundować dziecku dodatkowe BOLESNE (jedna z najbolesniejszych szczepionek nawet dla dorosłych) klucie wzw b. Takie jest moje zdanie po kilku latach pracy w przychodni pediatrycznej

dokładnie z tego samego powodu wybrałam 6w1, pamiętam szczepienie na wzw b, a miałam wtedy chyba z 10 lat, oj bolało okropnie, a zawsze dzielnie znosiłam wszelkie bóle.

miłego dzionka i weekendu!

Witajcie dziewczynki..
U mnie znowu problemy, ale musze sie trzymać dla Adasia. Boże kiedy te wszystkie koszmary się skończą, to chyba się wódki napiję. Nie mam już sił i młody czasem to wyczuwa. co do Adasia to męczą go w nocy gazy. Tak się wierci i stęka, że mnie serce boli. Nie wiem jak mu pomóc. W dzień staram się mu masować brzuszek i nie ma problemów, ale w nocy nie daję rady. 1 marca mamy 2 szepienie, jak do tego czasu nie przejdzie to zapytam pediatre co robić.
Co do pieluch to nadal jedziemy na 2 - ale tylko pampers. Brakiem kasy skusiłam się na dada biedronkowe i Adas nabawił się odparzenia , które zeszło dopiero po robionej maści w aptece, na receptę. Nie mówię że pampki poszły do kosza a w aptece na maści wydałam majątek. wolę zapłacić za te pampersy a miec spokojną głowę.

Spadam gotować sobie zupę i z M. porozmawiać..

Nastazja ja miałam problem z bolącym brzuszkiem u Halinki,bidula po 2 godzinach od posiłku zwijała się z bólu i każde odgazowanie(bączek) oznajmiała wielkim krzykiem.W dzień wiadomo troszkę łatwiej sie funkcjonuje i były masaże,układanie na brzuszku,przytulanie,okłady z ciepłych pieluch,ale w nocy-mordęga dla wszystkich.I kiedyś przez przypadek wyszło,że mieliśmy spokojną noc za sobą bo Halinka całą noc przespała ułożona na brzuszku.Od tamtej pory czyli blisko od 2 miesięcy obydwie moje córcie na noc układam właśnie w ten sposób.

Trzymaj się Kochana!!!

Salsik jak to zrobiłaś ze chcą leżeć na brzuszku. Mikołaj ledwo poleży 5 min i jest wielki ryk conajmniej jakbym go ze skóry obdzierała:-( Czy któraś z Was nauczyła dziecko tak spać? Proszę o rady...
Własnie w tej chwili testujemy chustę. mały zasnał ale co chcwilkę sie przebudza jak zwykle. W dzień nie śpi dłużej niż 10 min co jakis czas. budzą go bóle brzuszka dlatego dobrze gdyby spal na brzuszku ale to jest chyba niewykonalne...Wracając do chusty to super sprawa(mam pożyczoną na kilka dni) tylko młody się buntuje. Swoją drogą to nie wiem po kim on ma charakterek:P Chyba skorzystam z linku z allegro który sie tu wielokrotnie przewijał. Rehabilitantka poleciła mi żebym kupiła chustę elastyczną. A wy jakie macie?
Salsik podziwiam ze dajesz radę z dwójką. Gdybym miala 2 Mikołajów to by mi mnie zamkneli w psychiatryku:eek:
Nastazja ja mam cały czas takie problemy z Mikołajem. Całą dobę praktycznie od początku. Testuje teraz Delicol. Wczoraj dałam pierwszą dawkę, zdam relację co i jak.
Inka tylko pozazdrościć takiej nocki!Nasze dzieciaczki czasem nas pozytywnie zaskakują, zebyśmy ich nie miały już tak na maxa dosyć. Cwane wiedzą co robią:-D

Nastazja, trzymaj się Kochana. Ja też wyrzuciłam w błoto kasę wydaną na Dada 2. Są mniejsze niż pampers 2 i pierwsza piluszka zrobiła nam obtarcia. Kupiłam Pampki premium 3 (żeby wynagrrodzić Miśce ;)) i te na noc zakładam, a dadę mam nadzieję zurzyć w dzień i to wtedy, kiedy nie spodziewam się kupy, bo zakładam je luźno.

Właśnie, Salsik, jak to zrobiłaś, że leżą na brzuszku? Emilcia nie lubi leżeć nawet na mnie. Generalnie chce, żeby ją trzymać na rękach pionowo i najlepiej spędziłaby tak cały czas, ze spaniem włącznie :) No i muzyka! Bo u nas od kilku dni MUSI być muzyka, w związku z czym znienawidziłam już jedną płytę, którą kochałam ;)

Venus, nie poddawaj się. U nas też w dzień nie ma spania. Jakoś to przetrwamy :)

Dziewczyny,a może cherbatka hippa ułatwiająca trawienie? Mój Krzysiaczek nie ma kolek już od jakiegoś czasu,ale sadzi takie bąki,że muchy zdychają:-D...

My używamy pampersów i belli happy używaliśmy nic Małemu się nie działo,ale ja ogólnie wole pampuchy i zresztą sprowadzam sobie z Holandii i Niemiec bo są o niebo lepsze,cena większa,ale Krzysiowi ani razy kupa w nich nie przeleciała,ani nie zasikał przez nockę...co w polskich niestety zdarza się często...

Dorotar w poniedziałek idę do mojej prywatnej pediatry i z nią zagadam o namiary na dobrego chirurga od niej ze szpitala i zobaczymy co powie on...

Salsik Krzyś też uwielbia leżeć na brzuszku ;-)

FIRANKA to powodzenia w poniedziałek.

Qzwa mój mały bierze antybiotyk od wtorku a dziś więcej zaczyna kasłać, obserwuję go na razie jak coś się pogorszy to na IP pojedziemy wieczorem lub jutro by go przebadali. Ach ręce opadają.

reklama
Nastazja a moze rurek windi spróbuj? Pisalam juz wiele razy i napisze ponownie: Uważam że są genialne ! ! ! Na gazy, na kupkę, na bolący brzuszek.

Salsik
Alanek tez lubi spac na brzuszku, ale tak kładę go tylko w dzień. Na noc boję sie, no ale Twoje dziewczynki są miesiąc starsze.

Mła
moja mama też nauczyła dziecko słuchac muzyki i u nas w domu caly czas musi cos leciec. A ja mam dosc, marzy mi sie taka dłuższa chwila spokoju...:sorry:

Czytam o waszych doswiadczeniach z roznymi pieluszkami i jednak nie będę eksperymentowała, pampersy jeszcze nigdy nam nie zaszkodzily, wiec niech tak zostanie. A nie wiecie moze czym sie roznią te pomarańczowe, sleep&play?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry