reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Słoneczko zza chmurek wygląda. Niedługo do miasta skoczę. Ech miałam pieniążki na zdjęcia do chrztu odłożone na koncie a wczoraj musiałam ruszyć na leki i dziś też muszę wziąść bo przez moje dietę to dla mnie nic w lodówce do jedzenia nie ma. Najgorzej to ja nie wiem co jutro będę mogła jeść, środa popielcowa ścisły post, a u mnie sery, ryby wszystko odpada. Moja mama to mówi, że mogę zjeść jutro nawet mięsko lub wędlinkę bo jestem karmiąca i pod ścisłą dietą.
I po kolejnej dawce zastrzyku, mój biedaczek, pielęgniarka powiedziała, że te zastrzyki bardzo blolesne są i dlatego mógł wczoraj taki marudny być, że może nawet noga po nim drętwieć.
Muszę sobie zabrać buty do szefca jak będę do miasta jechać, żeby mi trochę rozbił, bo coś mnie cisną, bo kupiłam nowe a większy numer były za luźne a jak pogoda pozwoli to na chrzciny bym je sobie załozyła zamiast kozaków, akurat pod kolor sukienki.

A co tu taka cisza?????? Dzieci buszują???? Mój biedaczek przez chorobę i zastrzyki śpi dużo. Może lepiej jak prześpi chorobę. A Mela buszuje w pokoju obok i jednym okiem bajki ogląda. Po niej to choroby nie widać. Twarda z niej baba.

reklama
Cześć dziewczyny

Dzisiejszą noc spędziłam na czuwaniu bo Oskarek wczoraj dostał biegunki i wymiotów :-( Do tego przypałętała się jeszcze dzisiaj temperatura po odjęciu pól stopnia ma 38,7 :-(
Idziemy dzisiaj do lekarza. Mam nadzieję, że nie zamkną go w szpitalu ze względu na wiek :-(

MAMO OSKARKA a mówiłam, że Ci nasi grudniowi chłopcy jacyś słabi. Zdrówka dla Oskarka aby obyło się bez szpitala. Choć z opisu to chyba będzie rota i z tym to różnie ale życzę leczenia w domku. Daj znać później.

Cześć:-)
My dziś pospałyśmy sobie do 8.00 (oczywiście z przerwami);-)
Dorotar, ja byłam na Dukanie przed ciążą z Martusią - przez dwa miesiące zrzuciłam 10kg:-) Myślę, że warto na niej chudnąć, tylko z głową;-), znaczy dużo pić..
Lysa, ja mam tą książkę w tradycyjnej postaci, ale widziałam, że na "chomikuj" też jest..
MamaOskarka - trzymam kciuki, żeby małemu szybko przeszło i żeby nie trafił do szpitala:-:)-(

gosia, dorotar: oby maluszki szybko wyzdrowiały!

mamoOskarka: trzymam mocno kciuki żeby Was nie zatrzymali! i żeby nie było to nic poważnego! :*

maly obudził sie przed ósmą, ale leżal obok spokojnie, smial się do sciany i mamie udalo się przeciągnąć spanko do 8,30!:-D szkoda tylko, że jak Mężol wychodzil do pracy to mnie o 4,30 zbudzil :-D

dziewczyny! ta CHUSTA JEST GENIALNA! nie dość, że lapska od noszenia nie bolą, to malutki cały czas przytulony, łóżko pościelone, odkurzone, spokojnie pranie robie, a bąbel mi... zasnął:szok: normalnie wtulił się i kima- zaraz go sprobuje odlożyć do łóżeczka :D normalnie szok, nie spodziewalam sie, żę tak mu sie spodoba:-D wlaściwie to kupiłam ją raczej na wiosne, żeby z małym na dwór wychodzic, bo wuzka nie mam jak sama znieść, z taka u nas kompania w klatce, że strach zostawiać na dole :p

maxwell, mimozami: mam pytanko, ile ważą wasze skarby? Bo ostatnio ważylam Mikolaja i klocek ma... 7 kilo:szok::szok::szok: aż sie zastanawiam czy aby nie za dużo!

u nas słoneczko ładnie świeci, temperatura na plusie, wiec popołudniu wyruszymy z Karolinką na spacer:-)
trzeba korzystac puki deszcz i snieg nie pada

myśmy sie ważyli jak przyjechalam do ojca i było też 6 kilo, a przy wyjeździe...7kg! :-D i nie miał pelnej pieluchy! ja jestem przerażona ta wagą :-D:-D za niedługo to łatwiej będzie mi męża ubrać i wyżywić :-D ( a do "zgrabnych" nie należy:laugh2:)

Witam Dziewczyny!!!
MAMO OSKARKA _- ja trafiłam do szpitala z Hanią jak miała 5 tg z podejrzeniem zakażenia dróg moczowych a po badaniach okazało się, że ma rotawirusa i od razu wypisali nas do domu. Podobno takie małe dzieci przechodzą to łagodniej ale za to dłużej. Wprawdzie u nas nie było temperatury, ale najpierw były wymioty ( ja myślałam, że to mocniejsze ulewanie) a po kilku dniach doszła biegunka. Mam nadzieję, że u Was będzie ok. Trzeba tylko podawać dużo płynów nawet po kilka kropli ze strzykawki. Trzymam kciuki!

ANKUBATOR- Hania waży już grupo ponad 6 kg, dawno jej nie ważyłam. Mało zjada bo 90 ml za to co dwie godziny. A nocki suuuperod 21 do 5, 6 .

reklama
MamoOskarka trzymam kciuki za twojego synka, zeby to nie byl rotawirus

Maxwell Ja przed ciążą na dukanie stracilam 13 kg w 2,5 miesiaca, jak skoncze karmic piersia zamierzam to kontynuować:)

Mój klocuszek tez juz ponad 7 kg waży, strach pomyslec ile bedzie trzeba dzwigac za miesiac czy dwa:)
U nas tez piekny ranek, sloneczko swieci. zaraz zmykamy na spacerek.
Miłego dnia!!!

Do góry