reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

GOSIA no mały troszkę lepiej??? My w piątek na kontrolę.
Ile wzrostu ma Twoja córcia???
Bo ja swoją właśnie mierzyłam i wyszło 94cz a w książeczce na dwa latka miała 83cm więc przez rok podskoczyła 11cm.

reklama
Aleksy od 3 dni urządza mi histerie, dziś były już 3 i praktycznie przez 45min ryczał jak oszalały a ja nie wiedziałam jak mu pomóc. biedny aż się zapowietrzał :-:)-:)-(
nie wiem od czego to czy to skok czy coś innego ale czasem mam wrażenie jakby to mnie się bał i stąd ten płacz!!

Inka -A jak z kupką u niego?

Inka wspolczuje i zycze zdrowka:tak:
moj maluszek usypia na rekach i znowu zwija sie z bolu...te kolki mnie wykoncza. Moj M. wczoraj wyszedl z kumplami a ja sama nosilam mlodego przez pare godzin i prawie cały czas plakał...Mój kregoslup dlugo tego chyba nie wytrzyma!!
Jutro na szczepienie, też bede miala ciezki dzien.Kolki plus marudzenie po szczepieniu-szkoła przetrwania...
Zdrówka dla waszych pociech!

Venus
- tulę mocno..strasznie mi Ciebie szkoda...co lekarz na te ciągłe kolki?

Agapa- trzymam mocno kciuki za Twoje maleństwo!!

Mały dziś od rana marudny , nocka bez większych zmian- choc dziś 2 godziny przespał na brzuszku od 4-6.
Ostatnio odkrył swoje pięści- unosi jedną i gada do niej:-D albo pcha do buzi słodziak.
I potwornie chce siadać!! Wasze maluszki też?

I dostałam dziś @ yupi:laugh2:

Ostatnia edycja:
Witajcie Mamusie :-)

Mój Maciulek jak usnął o 20 to dospał do 24 i obudziłam go na karmienie bo jadł o 17:30 więc zanim się położyłam spać jeszcze go chciałam nakarmić później niunio spał do 3 i obudził się to dałam mu butelkę zjadł 50 ml i więcej nie chciał poszedł spać do 7 zjadł przy czym zrobił mega kupę która wypłyneła na moją bluzkę, ściekła na prześcieradło i poduchę do karmienia M się śmiał że mały mnie osrał. Dzisiaj chwilkę się nosiliśmy w chuście pierwszy raz dzisiaj wiązałam ale chyba mi to za bardzo nie wyszło chusta1.jpg Maciulek po chwili się zezłościł bo nie dałam mu zjadać brzegów chusty a był do tego marudny bo śpiący więc położyłam go do bujaczka i teraz znowu śpi od godziny.
M pojechał na zakupy a ja siedzę i czekam na jakichś gości którzy przyjdą odpiąć skrzynkę z licznikiem od gazu niby mają przyjść do 13-tej ale zobaczymy jak na razie jestem uziemiona w domu.

Dla chorujących maluszków życzę szybkiego powrotu do zdrówka :-)

MILVA mój jak położony jest na kimś tak na pół leżąco to tak się podnosi, że szok do siedzenia. A jak mu się nie pozwala to się złości jak nie wiem.

Asieńka dzis juz mamy pełne 11 tygodni :) Najlepszego dla naszych chłopaków:)))

Kupinosia a co ma wspólnego ból gardła z dotykaniem zmarłego?

Inka, MamaOskarka
duzo zdrówka dla waszych pociech !!! Ja mam nadzieje ze moj Alanek nie zachoruje-bo M przeziębiony i boje sie ze go zarazi a za 2tyg mamy szczepienie:( A wogóle to moj M chyba jakis bez mózgu jest bo po zakupy do auta na krótki rękaw mi wychodzi zimą i dziwi sie potem ze chory!!! A tyle razy prosilam, ubierz sie, to nie, bo po co... To teraz ma. Jak zarazi malego to chyba zabije :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Asko ja tez dzisiaj jade do gina, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

Venus
powodzenia na szczepieniu, Alanek zniósł szczepienie bardzo dobrze, mam nadzieje ze u was tez bedzie ok i nie bedziesz miala dodatkowych atrakcji w nocy. Bo ja niestety bardzo dobrze wiem jak to jest z kolkami. Na szczescie u nas sie juz skonczyły.

A moj synus w nocy obudzil sie ok 23 i nie spal sobie do godziny 3 tylko caly czas gaworzył, ssał paluszki i usmiechał sie cudownie :eek:... Mam nadzieje ze nie pomylil sobie dnia z noca, bo juz tak mielismy kiedyś i ze dzisiejszę nockę prześpi a bawil sie bedzie w dzień.

Agapa ja rowniez trzymam kciuki, i moze tak jak juz Gosia & Asko mowily, badz dobrej wiary, ze wszystko sie ladnie wchlonie :tak:

MamoO moze faktycznie kup ten Dicoflor 30, ktoras juz o nim wspominala, jest swietny na biegunki, ja go rowniez stosowalam przy Zuzi i zazwyczaj w ciagu dnia ustepowaly :tak:

Ja nawen nie wiedzialam, ze takie zabobony istnieja ale zeby lizac i pluc...:szok:

Moj Benio chyba tez ma skok, bo glodny co chwile a je po 30-60ml i tak w kolko, dzis w nocy pobudki mialam o 23.30, 2, 4, 5.30, 6.30 & 7, wiec niby spalam 5h ale przez to ze mialam godzine spaia, pobudka, godzina spania itd jestem dzis padnieta a to juz druga taka noc z rzedu :-( wczoraj oczy mialam takie zmczone, ze czulam jakby mi ktos piasku do nich nasypal :sorry:

Wogole kupilam bilety do Polski wiec teraz musze zalatwiac paszporty dla maluchow, Zuzia ma ale wazny za krotko, dobrze ze Benio bedzie mial brytyjski bo te trzeba co 5 lat wymieniac. Jezeli chodzi o nocnikowanie to zaprzestalam, bo mloda teraz nawet w pampersa boi sie zrobic i zakazdym razem sie trzyma jakby mialo jej przeleciec :eek::shocked2:

Zdrowka dla dzieciaczkow :tak:

dorotar to samo mój się rwie do siadania jak się go weźmie za rączki i się złapie to wtedy się tak dźwiga że już mu niewiele brakuję żeby siedzieć.

łysa ja też kupiłam wczoraj bilety do PL :-) Kiedy lecisz ??

zabcia my lecimy 15-24 maja, juz sie doczekac nie moge bo pierwszy raz moj A. leci z nami wiec w koncu pozna moja rodzinke plus chcialam mu Krakow pokazac, pojechac do Zakopca i jak nam sie uda zostawic dzieciaki z babcia to skoczymy do Auschwitz, wiem nietypowe aleinteresuje nas historia wojenna :tak: a wy kiedy lecicie?

reklama
Do mam z kolkami i zaparciami. Też na początku miałam z tym problem, bo ani espunisan, ani Esputikon nie działał. A zadziałało mlego Bebilon Comfort na kolki i zaparcia. Karmię moim mlekiem, więc do mleczka np. 100ml w butelce dodaję 30ml wody i dosypuję jedną miarkę Bebilonu Comfort. - Zero problemów, zero kolek, zero zaparć, zero wzdęć, a mały purta jak najęty, a kupa duuuuuża i zdrowa. Położna powiedziała, że jak najbardziej mogę tak karmić. Na kolki i wzdęcia u mojego działały ciepłe kąpiele ze mną w wannie - masowałam mu brzuszek, albo kładłam na brzuszku - machał nogami i momentalnie pierdział. Bądź też kładzenie małego na pleckach i zginanie mu delikatnie nóżek do brzuszka - około 100 zgięć. A i położna pokazała mi jeszcze jeden sposób - siadacie na krawędzi kanapy, sadzacie sobie maluszka na kolanach, rączka na jego brzuszek i zaczynacie z bąbelkiem delikatnie kołysać się w przód i tył. Maluszek purtać zaczyna:-D

Możecie popróbować - na każdego bobasa jest inny sposób. Na mojego działa Bebilon Comfort, ciepłe kąpiele, i zginanie nóżek.

Niestety musimy się nauczyć bobasków.

Odnośnie DICOFLOR 30 mój mały dostaje codziennie, ponieważ w szpitalu dostawał cztery leki i miał wyjałowione jelita, przez co dostał pleśniawek później. Dicoflor 30 nie szkodzi, a pomaga na jelitka, więc daje nadal i mam dawać do 3 miesiąca to jak witamina K i D działa wspomagająco i nie szkodzi. W szczególności polecam mamą na mleku modyfikowanym. Jest w kropelkach i kapsułkach. Kapsułka jedna na dzień do mleczka, a kropelki 5 do mleczka.

Jeszcze mi się przypomniało, jeżeli macie problem z kościami to zaopatrzcie się w proszek zasadowy - jest to zbiór minerałów - poczułam po nim dużą ulgę no i zawiera błonnik - dzięki niemu mały więcej purta :-D nie zaszkodzicie, a zapewnicie sobie i małemu minerały, a z tym zawsze ciężko.

Ostatnia edycja:
Do góry