reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

cześć Dziewczyny!
Mała chwilowo spacyfikowana, dlatego mozna cos naskrobać.i tak jestem dumna,że udalo mi się przeczytać wszystko od mojego ostatniego posta.Szkoda mi tylko,że nie odpisałyście na moje pytania.Ale rozumiem, każdy jest zagoniony i zajęty Bąbelkami.
Freya
- jesli można spytać,jakie sa stawki w knajpach za obiad,bo dowiadywałam sie u siebie i jestem deczko przerażona,a w domu nprawde nie mam warunków na podejmowanie tylu ludzi .
Ankubator- dostałam dzisiaj chustę tylko niestety bezinstrukcji, wiem, że na necie jest tego pełno,ale jakos tak wolałabym w wersji tradycyjnej.Moja mala nie trzyma glówki ,więc chyba na razie tylko ta kieszonka wchodziw grę(?).Co do proszeniA Gości na chrzest:wczoraj też miałam telefon od swojej teściowej, która wymusiła na mnie zaproszenie jeszcze paru osób z rodziny i w zasadzie niemam wyjścia...
Piszecie o lęku przed następną ciążą,coś w tym jest.Ja na razie naet boje się zbliży,do mojego M.Po porodzie podjęliśmy jedną próbę,ale bylo to dla mnie bolesne i teraz bardzo sie boję.Miałam cesarkękarka powiedziala,że do pół roku tak będzie.

reklama
Mojemu dziecku coś się dzisiaj stało śpi już ponad 2 h a w dzień to jest dziwne aż jestem w szoku i delikatnie już mi się nudzi bez tego Maciulkowego gadania odwykłam od takiej ilości wolnego czasu z nudy już spakowałam torbę na późniejsze wyjście z domu i żałuję że mam posprzątane bo bym chociaż miała zajęcie heh.

A mam pytanie do mam karmiących MM. Ile razy na dobę Wasze dzieciaczki jedzą ?? Bo mój Maciulek je 4-5 razy ok 180 ml i właśnie jak zjada 4 to ja się zadręczam że za mało go karmię. Na puszcze z mlekiem piszę 180 ml 5 razy na dobę.

żabcia mój Michaś 4-5 razy 12o ml czasem mu się zdarzy że zje 150 np. po kąpaniu ok 20-21 i później albo budzi się o 4 albo przesypia bez przerwy do 6-7. nie powinnaś się martwić bo 180 ml to dużo a gdyby było Maciusiowi za mało to napewno by się dopomniał:)

Kupinosia-dziękuje za zainteresowanie.Teraz już naprawdę nie wiem,o co dokładnie mi chodziło;)Na pewno prosiłam o jakies rady związane z chrztem ,a na reszte niepewnoci pewnie znalazłam juz odpowiedzi.
Ja nie wiem ile moja Perełka wcina, bo polegamy tylko na cycusiu i to na zmiane,raz lewy raz pprawy i tak najczesciej co 2 godzinki

żabcia to się ciesz i korzystaj:) moja Karolia spi juz 3.5 h i co najlepsze to zapakowana w kombinezon i kocyk tak jak wczoraj, bylam z dziecmi sma na spacerku ale pol godz. ze wzgledu na mlodeego i to ze byl na nozkach, potem mała była na balkonie dopoki nei zaczelo sypac, wzielam ja a ona dalej taka zawekowana spi i nie ma zamiaru wstac, chyba jest ciepłolubna, bo wodę do kąpieli to ma prawie gorącą i uwielbia to.
aaaa chwilę temu udalo mi się uspac tez mlodego i mam 5 min. dla siebie:) normalnieeeee cudowna rzecz. Dzis jestem caly dzien sama bo mama pojechala do ciotki, wiec nie moge liczyc na chwilę oddechu.
mirabelka
a nie masz instrucji ze zdjęciami na maila ??? ta babka u ktorej ja zamawialam chuste wysyła ja na maaila:)

ASko-tak mam, tylko ,że to wymaga czasu i dostepu do neta,a ztym u mnie różnie.Zaraz zaglądnę.A malutka na balkonie spi w łózeczku?muszę też to wypróbować:)

Są cały czas , brzuszek męczy go, ale zdecydowanie jest lepiej jak leży na brzuchu.
Gazy odchodzą , więc nie jest aż tak źle.
Milva abierzecie cos na te gazy jakis bobotic czy cos??
My tez mamy problemy i bierzemy bobotic:)

Hej mamusie,

U mnie noc nawet przespane,tylko od 7.00 pobódka i gaworzenie:-DDopiero teraz zasnał.Kusi mnie zeby jechac do ikei uwielbiam "pierdołki":zawstydzona/y:musze kupic pare rzeczy...:-)Moze namowie M,choc watpie bo on nienawidzi Ikei..:cool2: Mła- zgodze sie z Toba.

Gosiu- napewno was nie wypuszcza jak bede złe wyniki ,to jest na ich dopowiedzialnosc.Widocznie jak mowia ze juz jest ok i dojdzie do Siebie to nie ma potrzeby zebyscie zostali,tym bardziej wiesz dobrze ze szpital to skupisko bakteri.:tak:Nas wypuscili z Anemia małego bo nie maja oddzialu Hematologicznego,ale...odrazu zapisali nas na oddział na Litewska i juz jestesmy dawno pod opieka P.Dr (to bylo 2 dni po wyjsciu ze szpitala) a kumpela tam pracuje i mowila ze na wizyte czeka sie 6 miesiecy juz nie wspomni o odzdziale...jednodniowym.Wiec lekarze to czarodzieje:-D Żabcia - u mnie do tej pory brak @@@ heh poczekam jeszcze tydzien i robie test....

Kurde Ci powiem ze czytasz w moich myslach:):)
Ja tez mam ochote wyruszyc do Ikei ale niestety z Moim M to bedzie ciezko..Bo tez nie lubi tam jezdzic:(
To jedziemy same:) :-D

mirabelka w wozku, pakuje ja jak na spacer i wystawiam, wczoraj 3 h spala na balkonie a potem dalej w domku taka ubrana, chyba to uwielbia mimo pogody, jak bedzie cieplo to pewnie pol dnia tam przespi.
a co do instrukcji to korzystalam tylkoo 1 raz zeby sie nauczyc kieszonki i to szybciutko wiec z pewnoscia tobie tez migiem pojdzie.

reklama
Moja Królewna potrzebuje coraz mniej snu. Była dziś non stop aktywna od godziny 6tej rano. Przewinęła sie przez matę edukacyjną, hustawkę, podczas bujania czytałam jej bajeczki i gadałysmy sobie, woziłysmy sie wózkiem po domu, ćwiczyłyśmy nóżki, rączki, główkę...-nic jej nie zmogło...w końcu sama padłam wsłuchana w te nuząco - usypiające muzyczki z huśtawki a małą mąż, którego oderwałam od pracy, uśpił. Mam temperaturę podwyższoną i chyba odciągnę cysia w razie gdybym musiała wziąć coś przeciwgorączkowego. Oby to nie bylo cos poważniejszego niz chwilowy skoczek, tak wiele tutaj piszecie dziewczyny o ewentualności kolejnej ciąży....hm..kto wie...:-)

Do góry