reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

85Asia Moj synek teraz jest przeziębiony. Podaję mu wit C w kroplach-2 razy dziennie po 2 krople, syrop Stodal tez 2 razy dzinnie, Krople do nosa euphorbium 3razy dziennie. I odciągam katar. To tyle.

Asienka jakas masakra z ta "jogą" :no:

Zabcia ja po CC ale okresu nadal brak.

Wczorajszą noc mielismy masakryczną. Alan po kąpieli nie spal, tylko byl bardzo marudny. Dawalam mu cyca, dlugo jadl, w koncu przestal i zaczął bardzo płakać. Znowu dalam mu cyca, on trochę chwycil i po chwili puscil. Mysle ze nic mu nie lecialo i byl glodny. Odmrozilam mu ok 100ml mojego mleka, zjadl cale. Wydaje mi sie ze chyba tez mam jakiś kryzys laktacyjny....Bo ewidentnie po skonczeniu ssania piersi byl jeszcze głodny :(Jak zjadl to odmrozone mleko to dalej byl marudny i placzliwy i dopiero po 3 w nocy usnął. Wykonczył mnie wczoraj. Jak dzisiaj tez taka sytuacja sie powtórzy to chyba wieczorami zacznę dokarmiać go MM.

Dzis wysle paczką do pana Zbyszka. Wysylam mu pieluchy, chusteczki nawilżające, jakieś jedzenie, espumisan i prosil tez o maszynki do golenia, to mu wyślę.
Powiem wam ze jak sobie pomysle ze jecys ludzie mogą chodzić głodni to plakać mi sie chce.

reklama
Hej hej,

U nas nocka nawet przespana.

Firanka - dzieki za info do P.Zbyszka ja dopiero wysle paczuszke po wekeendzie musze naszykowac pare rzeczy moze pojade po zakupy w weekend i dopiero popakuje.

Kurcze jak na złosc z ta pogoda:wściekła/y:wczoraj prawie caly dzien bylismy w szpitalu na badaniach to świecilo słonce a dzis na odwrót,ogólnie cieplutko jest tylko caly czas mżawka ....ehhhh

Dziewczyny tak czytam o p. Zbyszku I jego rodzinie I zastanawiam sie jak to jest z szczepieniami w polsce, za wszystkie trzeba placic czy jego maluszek mial juz szczepionki? Wiecie cos moze na ten temat? Ja z wyslaniem paczki raczej bede miala problem ale moze uda mi sie przelac pieniazki?

ŁYSA co do szczepionek to są darmowe w Polsce, chyba, że ktoś dziecka nie chce kłuć kilka razy to są skojarzone płate, plus płatne np. Rota itp.

Dziewczyny mi sie zdaje że lepiej jest zrobić przelew niż celowo coś kupować i wysyłać bo dochodzi jeszcze koszt przesyłki a za zaoszczędzoną kasę za transport (można wpłacić trochę więcej) i wtedy Pan Zbyszek będzie mógł kupić np 2 opakowania więcej chusteczek Dada, albo coś innego
asko- gratuluję wygranej !
Milva, Maxwell- pięknie maluszki trzymają główki
Kota- miałam już to dawno napisać: Twój mały facecik jest bardzo silny, pamiętam zdjęcie jak miał 2tyg jak już główke trzymał, szok !

ja napisałam do Pana Zbyszka PW z pytaniem co im i Filipkowi jest potrzebne i on konkretnie napisał czego brakuje. Ja już mam naszykowaną paczkę, jeszcze czekam, aż M. wróci z pracy, bo zapomniałam kupić herbatki dla małego Filipka i jutro podskoczę do firmy, żeby z pracy wysłać ją kurierem, za ciężkie mi to wyszło, żebym targała na pocztę, ale wierzę, że im się wszystko przyda. Strasznie się cieszę, że jest BB i że każdy z nas może pomóc małemu grudniaczkowi i jego rodzicom. Firanka, raz jeszcze wielkie dzięki za informację!!!

ale u nas dziś licha pogoda, mgła tak gęsta, że ledwo co z okna widać, nawet spacer odpuścilićmy, Kubuś też dużo śpi w dzień, nie dziwię mu się, bo sama najchętniej zakopałabym się pod kołdrę.

Witajcie.
Ja dziś sobie pozwoliłam i poleżałam do 9.30:szok: Z Mikołajem już lepiej. Chyba doszedł do siebie. Rozwolnienie jakoś opanowane. Już się uśmiecha i mniej płacze.
Mąż wyczytał w necie że asymetria komór którą ma Mikolaj może prowadzić do problemówze wzrokiem, słuchem, może być upośledzony:szok: Jestem przerażona, tak bardzo się martwię. Za 4 tyg. mamy usg i wszystko się okaże. Trzymajcie kciuki, błagam.

Hej dziewczyny!
Wybaczcie, że zaśmiecam wątek, ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi.
Czy króryś z Waszych maluchów był przeziębiony? Jeśli tak to co podawałyście i w jakich dawkach?
Moja mała ma 2,5 miesiąca i zalapała kaszel i katar od starszego brata ( nie ma temperatury). Nie chcę iść do lekarza, bo nie ma dramatu, a jak pójdę do przychodni to dopiero sobie naniosę. Wolę ją narazie poleczyć sama ( tym co bez recepty). Dałam jej cebion i oscilococinum ( kilka granulek rozpuszczonych w wodzie). Zastanawiam się nad hedelixem ( synkowi go podawałam jak miał 4,5 miesiąća i był przeziębiony). Do noska woda morska i frida. Może coś jeszcze?
Asiu, nie chcę cię straszyć , ale mój Mikolaj kasłał b. mało, ale z każdym dniem coraz więcej. Nie był to jakiś straszny kaszel a raczej pokasływanie. Kataru nie miał. Jednak poszłam z nim do lekarza i okazało się że ma zap. oskrzeli. W szpitalu spędziliśmy prawie 2 tyg. i były momenty niewesołe (dusił się i był pod tlenem). Może jednak wybierz się do lekarza żeby spać spokojnie. A nosek oczyszczaj fridą , kilka min wcześniej psiknij mu wodę morską lub kropelkę soli fizj. - tak nam kazali w szpitalu.

Agapa, trzymam mocno kciuki za Mikołajka!!!!!!

mam jeszcze pytanie, czy Wasze dzieciaczki patrzą na świecące żarówki? wieczorem, jak zaświecamy światło, Kuba potrzefi przez kilka miunut patrzeć prosto z lampę, gadać do niej i się śmiać, ale szczerze mnie to trochę niepokoi, boję się, że sobie popsuje oczka od jednak ostrego światła.

AGAPA serce mi się ścisneło po tym co napisałaś, mam nadzieję że usg wyjdzie dobrze i synuś będzie rósł zdrowy a jedyne troski jakie będziecie mieć przez niego to tylko psoty i głupotki jakie będzie tworzył jak podrośnie, zacznie chodzić, gadać i wam rozrabiać:-)

KOTA mój Kacperek też uwielbia na żarówki spoglądać i uśmiechać się, a najbardziej lubi gadać z babcią i chrzestną, ze mną tak nie gada jak z nimi.

reklama
izi85 ja jadę do Zbyszka w przyszłą niedzielę...bo czekam za samochodem,który po raz kolejny się spieprzył...

Dziewczyny,za co Wy mi dziękujecie? Rogalowa nadała temat na facebooku,potem ja ich znalazłam na ogłoszeniu na gumtree,bestyja powiedziała gdzie mają wysłać dokumenty i podałam info gdzie mają z tym dalej iść,a jak się zgadałam przez tel,ze Zbyszkiem to powiedział mi,że założyli wątek i wrzuciłam link do Was,do poznanianek ;-)

Do góry