reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Sprawę Pana Zbyszka odkryłam w niedzielę i też nie byłam do końca przekonana, ale tak mi po głowie chodziła...dzięki Firanka :-)

Jestem sympatyczką SOM (Salezjański Ośrodek Misyjny) i ręczę za uczciwość Salezjanów. Dzięki ofiarności autentycznie są realizowane projekty. Ja jestem szczególnie przychylna projektom gdzie np zbiera sie kasę na mleko i leki dla niemowląt, albo zabawki i sprzęty do przedszkola. Można robić im przelewy z wybranym nr projektu. Potem wysyłają pocztą potwierdzenie wpłaty a po Nowym Roku takie zbiorcze pokwitowanie za miniony rok i można to odliczyć w PIT rocznym jako darowiznę. Projekty w trakcie realizacji

Ja rozszerzę dietę dopiero po skończonych 6 miesiacach. Nie spieszy mi się, bo tak zaleca WOH i póki co młoda nie ma kłopotów brzuszkowych.

reklama
Firanka, zwykle wieczorne karmienie wypada ok 21-21.30, później troszkę jeszcze zagaduje leżąc w łóżeczku, zasypia ok 22, czasem budzi się ok 3 w nocy, dostaje na półśpiąco cycka, zje i zasypia do ok. 6.30-7.00.
dodam, że Kuba jest karmiony tylko piersią, więc jestem zachwycona i zszokowana, że czasem zdarzy mu się już przesypiać tyle godzin w nocy :)

ASKO gratulację, super że Twoje przepisy ukazują się w gazetach, a z tym prezentem urodzinowym to przykre i bezszczelne ze strony sklepu.

Ech ale pogoda, dżysto i pochmurnie, a miałam zacząć małego znowu po chorobie na dwór wystawiać, ale chyba dziś się wstrzymam. Meluś w przedszkolu a ja zaraz muszę wysprzątać w domu bo się zapuściłam, ale po bałaganie przez Amelke sama nie wiem od czego zacząć.

Ja już po zakupach, Emilka została z tatą i dzielnie się bawili, a teraz buja się w bujaczki i mówi coś co brzmi jak "ejku kredka" :-D:-D

Ale wczoraj wieczorem mieliśmy historię! Emi była coś marudna, niespokojna, ale nie płakała, chciałam zmienić jej pieluszkę i położyłam ją na pleckach a ona wtedy tak strasznie krzyknęła i zaczęła się trząść! Przez ponad pół godziny tak strasznie płakała i trzęsła się i miała taki ból w oczach. Postanowiłam dać jej czopek przeciwbólowy bo już nie wiedziałam co robić. Dałam jej ten czopek a ona zaraz zrobiła tak ogromną kupę że wyszła jej z pieluchy wszystkimi stronami! :szok: I Emila zasnęła, obudziła się dopiero o 6 na cycka a potem spała do 8 :)

Emilka jest tylko na cycku, czasami dostanie 50ml herbatki na brzuszek. Dietę chciałabym zacząć rozszerzać mniej więcej w czerwcu.

Dzień dobry Mamusie i ich Skarbusie :-)

U nas za oknem piękna słoneczna pogoda, więc może później jak Maciulek wstanie pójdziemy na 30 minutowy spacerek bo niestety dłużej nie dam rady bo już nie wyrabiam leje się ze mnie jakby kto kran odkręcił nawet podpaski maxi nie dają rady dłużej niż 30 min. Nie mam siły na nic całkowity brak apetytu co oznacza że jeszcze nic nie jadłam i się nie zanosi żebym zjadła bo jest mi strasznie nie dobrze blada jestem jak ściana. Dziewczyny po cc czy z Was też się tak okropnie lało czy powinnam udać się do lekarza ??
Moja myszka poszła spać o 22 i dospała do 4 zjadł pożegnał się z tatusiem który szedł i poszedł spać dalej i wstał o 8 bo go obudziłam jak się zdarłam z łóżka bo przeciekłam a tak to pewnie by jeszcze pospał sobie z godzinkę dwie.
Teraz po 2 godzinnej zabawie Maciulek usnął tuląc swojego króliczka jak wstanie zje to ubierzemy się i wyjdziemy przed dom niech pooddycha świeżym powietrzem troszkę.

asko gratuluję publikacji przepisu :-)

Nie moge sie doczekac, az bede mogla dawac Lenusi juz jabluszko, marchewke, kaszki itp a nie samo mleko:) juz nasz dzieci wkraczaja w 3 miesiac a od 4 mozna zaczac podawac, pozniej jakies zupki robic i tak mysle, zeby po woli zalozyc watek z tym czym karmimy nasze pociechy oraz z przepisami, bo jak wiadomo wiele z nas nie ma pojecia jak przygotowac jakies danie dla takiego brzdaca:)

Też się już nie mogę tego doczekać kiedy dam Maciulkowi coś innego niż mleko. A pomysł z wątkiem świetny jestem za :-)

Ci ludzie są nienormalni ... biedna dzieci.

Super,że wasze pociechy tak ładnie spią w nocy.Moja Kalinka miała już parę dłuższych przerw,ale znowu wróciłyśmy do pobudek co 2 godzinki.Czasami nawet przerwa trwa jeszcze krócej i próbujemy docągnąć do tych dwóch godzin na smoczku.od jakiegoś czasu smok jest niezastąpiony.Kiedys tylko do usypiania,a teraz co chwilkę.Malutka ma różne dni, dzisiaj np. jest totalnie marudna i dopiero teraz od 5 padła.Nie umiem sobie tego wszystkiego poukładać,tak bardzo chciałabym,żeby się troszkę unormowało,a ja ciągle nie wiem jak reagować,gdy mała płacze.najczęściej mam ochotę płakać razem z nią

Dziewczyny, jestem dumna, że jestem grudniówką! Wasza pomoc dla tej rodziny jest nieoceniona :*

Mirabelka, mam nadzieję, że Kalinka wróci do starych zwyczajów i znowu zacznie przesypiać długie godziny, a Ty trochę sobie odpoczniesz.

Hej dziewczyny!
Wybaczcie, że zaśmiecam wątek, ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi.
Czy króryś z Waszych maluchów był przeziębiony? Jeśli tak to co podawałyście i w jakich dawkach?
Moja mała ma 2,5 miesiąca i zalapała kaszel i katar od starszego brata ( nie ma temperatury). Nie chcę iść do lekarza, bo nie ma dramatu, a jak pójdę do przychodni to dopiero sobie naniosę. Wolę ją narazie poleczyć sama ( tym co bez recepty). Dałam jej cebion i oscilococinum ( kilka granulek rozpuszczonych w wodzie). Zastanawiam się nad hedelixem ( synkowi go podawałam jak miał 4,5 miesiąća i był przeziębiony). Do noska woda morska i frida. Może coś jeszcze?

reklama
Dziewczyny jest dokładnie tak jak pisze Freiya. Zanim założyli wątek dałam im namiary na email i Bestyja i Aniaslu wyraziły zgodę na założenie wątku po zobaczeniu dokumentów. Poza tym w niedziele moja kumpela jedzie zawieźć im zakupy,a ja za tydzień.

firanka dzieki ze wrzucilas wiadomosc o P.Zbyszku...
Jak tez szykuje dla nich wszystko co mam,kiedy jedziesz?

Do góry