reklama

Grudzień 2011

Witam Was Dziewczyny!!!

Musiałam dzisiaj tutaj zaglądnąć aby się pochwalić: Hance wyszły dwie dolne jedynki!!!!!
Wydaje mi się, że to trochę za wcześnie, ale mam nadzieję, że trochę w końcu odpoczniemy od tego ząbkowania...

Spokojnego świętowania!!!

reklama
Witam:-),
podziele sie z Wami dobra nowina - moja siostra dzis rano urodzila!!!!:-) Az sie poplakalam jak uslyszalam....
Kota, wspolczuje Babci.... oby jak najszybciej doszla do siebie
Milva, zdrowka!
Firanka, trzymam kciuki aby jak najszybciej rota odsedl w niepamiec i abys mogla byc z Maluszkiem, dla niego zdrowka!
Kupinosia, oby te choroby w koncu wam odpuscily.... zdrowka dla dzieci!
Sergi, gratulacje!
Sosnowiczanka, zazdroszcze tego spania do 11.....
Dorotar - dobrze, ze zauwazylas co corcia kombinuje przy braciszku.... Swoja droga ja walnelam siostre drewniana szafa (z domku dla lalek) w glowe gdy pierwszy raz ja zobaczylam....mialam 4 lata....
Mimoza - gratuluje zabkow!
Z dokarmianiem my jeszcze poczekamy, troche sie na razie boje....
u nas dzis dzien jak co dzien..... Rano bylismy u pediatry na kontroli przed szczepieniem (nadal nie bylismy szczepieni) i jest calkiem zdrowy, choc nie wazy zbyt duzo - 6400, a ma 3,5 miesiaca (podobno te 2 tyg przyjmowania antybiotyku to spowodowaly, a wtedy go nie wazylam), ale co najwazniejsze powiedziala, ze jego system nerwowy nie jest gotowy na szczepionke i po wizycie (w zeszlym tyg) u neurologa, zalecila nam masaze i potem dopiero szczepienie. Mielismy dzis pierwszy masaz- niektore cwiczenia mu sie ewidentnie nie podobaly, a przy niektorych sie smial na glos.... Generalnie ten masaz to bardziej cwiczenia i mam nadzieje, ze pomoze na to jego napiecie miesniowe..... mamy przykaz na 10 masazy, czyli 2 tyg... na szczescie nie musze nigdzie jezdzic, masazysta przyjezdza do nas:tak:

Mimozami gratuluję i zazdroszczę! U nas niestety ząbkowa histeria trwa i końca nie widać.

Ja dziś muszę skończyć tłumaczenie które robię a przede mną jeszcze 40 stron. Skicham się chyba zanim to skończę...

Byliśmy w kościółku, zimno w środku. Na dworku dziś na pewno lepiej niż wczoraj, 5 stopni i słonko.
Byłam wczoraj z Amelką na tym ślubie jej pani, tak była za panią stęskniona, bo pani teraz nie pracuje bo na zwolnieniu jest-ciąża- i chciała od razu do niej lecieć ją całować. Ale wytrzymała Amelka całą mszę oczywiście nie w jednym miejscu. Potem na życzeniach się wyściskały i wycałowały i Amelka dostała zapewnienie, że pani przyjdzie do przedszkola w odwiedziny. Pięknie młoda wyglądała.
Zjemy obiadek i na dworek trzeba troszkę z dziećmi wyjść.

DAGNE my też na piersi i też wydaje mi się, że mu czasem mało, najbardziej w nocy, też co 2godz jedzonko a potrafił już przespać czasem w nocy 4-5 godz. Tyle, że ja jeszcze się wstrzymuje z rozszerzeniem diety ze względu na skazę.

KOTA słodko Kubuś wygląda z wózka, ja dziś małego do kościoła chciałam zabrać ale jeszcze się powstrzymałam bo w naszym kościele bardzo zimno.

KUPINOSIA no aż się boję co Amelce może jeszcze strzelić do głowy, do tej pory tylko czasem za bardzo mocno Kacpra ścisneła i też był płacz, ale to ugryzienie, przecież on ma tak kruche kosteczki, że jakby bardziej ugryzła to by mogła odgryźć , no szok. Do tej pory ma ślad na paluszku po jej zębach.A ciśnienie to mi konkretnie podniosła.:no:

MILVA u nas też jak się smoczek gubił to było czasem szukanie w nocy po całym łóżku i małego kwękanie a jakiś miesiąc temu przyniosłam z zabawkami taki łańcuszek plastikowy , zaczepiamy smoka i drygą stronę do ubranka i już nie ma poszukiwań.

SOSNOWICZANKA powiedz mi jak Ty to robisz, że Alanek na piersi i przesypia całe nocki??? Zazdroszczę.
Wow kawał chłopca z Alanka-9kg.
Heh dobre pytanie teśćiowej "gdzie się ubrudził"
Znajoma opowiadała jak jej matka się pytała czy ona swojemu synkowi wogóle szyje myje bo ma brudną. A brudną to znaczyło opyloną. Mój jak się spoci i kłaczki z ubranek przechodzą na szyjke-normalne chyba nie???

MIMOZAMI gratulacje Haneczkowych ząbków.

PAPAYKA gratki dla sis.
No właśnie wyszło już po fakcie że zauważyłam, na sekundę spojrzałam na tv a on zaraz zaczął płakać i już po fakcie było. Nakrzyczałam na nią no ale ona ma dopiero 3 lata, albo już 3 lata ale takie dziecko do końca jeszcze pewnie nie ogarnia, że z jakiegoś czynu może zrobić małemu krzywdę czy sobie.
Moja mama opowiadała, że jak znajomym kiedyś dziecko się urodziło, któreś z kolej to ten co do pory porodu był najmłodszy powiedział, uwaga cytuje "wy*******ę tego bachora do studni".
Dzisiaj u pediatry byłaś????

No to zgarniam dzieciaki na dworek, zajrzę później.

Papayka, no w końcu!!! GRATULUJĘ mamusi i cioci :))
Mimozami, gratuluję ząbków, już kilka grudniaczków może się pochwalić dolnymi jedyneczkami :)
u nas CHYBA też coś się kluje, ale zobaczymy za jakiś czas czy to na pewno ząbek.

wróciliśmy z mega fajnego i rodzinnego spaceru, M. robi obiad, a ja odpoczywam z Kubinem :)

Dorotar Ale on mi sie budzi na jedzenie. To ze ladnie przesypia to mi chodzilo o to ze wogóle spi:) Bo mielismy przez dlugi czas tak ze budzil sie okolo polnocy i nie spal do 4-5godziny co bylo dla nas męczarnią. A teraz ok 21 zasypia w swoim łóżeczku i budzi sie mniej wiecej co 3-4godz na jedzonko:) I tak np dzis o 6 rano zjadl i zaraz ladnie usnął i wstal po 10, no i ja tez przy okazji:)

Papayka Gratulacje dla siostry, no i dla ciebie również. W koncu zostalas ciocią :)

My po spacerku. Kiedys Alan cale spacery przesypial, a teraz na dworze wogole nie spi tylko podziwia co sie dzieje wokół:tak:

Dorotar, Sosnowiczanka, Kuba też jest tylko na piersi i super przesypia nocki, tzn. wieczorem cycujemy się ok. 22.30-23.00, zwykle o tej porze się budzi (wczesniej je ok 19, po kąpieli i idzie spać), później już do rana ładnie śpi (do ok.6-7). W trakcie dnia je zwykle co ok.3-3,5 godziny. 19go się dowiem ile Kuba waży, ale na bank ponad 7kg.

Papayka gratulacje dla siostry No i dla Ciebie ciociu :-)

Mimozami 2 Ząbki na raz, gratuluje!

Ja juz po spacerze, teraz obiad u mamy i pewnie wrócę do siebie.
Święta sie kończą a ja nawet jeszcze nie wszystko kosztowalam... Jakos nigdy nie potrafię sie tak objadac.

reklama
A SOSNOWICZANKA myślałam, że on przesypia bez pobudek.

KOTA no to ładnie Kubuś tylko raz się budzi, mój co 2 godz a czasem i częściej, chodzę strasznie nie wyspana.

I po spacerku prawie 2,5 godz byliśmy na dworku z małym powrotem do domku na szybkie jedzonko małego.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry