reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczyny :)

Zapowiada nam się kolejny piękny dzień :tak:

Kota dla mnie karmienie piersią w miejscu publicznym jest czymś zupełnie naturalnym :tak: Zresztą nie widziałam żadnej matki która wyciągała całą pierś, tylko każda to robi w miarę dyskretnie. Nie przejmowałbym się opinią innych, dziecko jest głodne to trzeba nakarmić i tyle. Skoro jest taki nacisk na karmienie piersią, to taki widok nie powinien nikogo dziwić tylko wzbudzać szacunek.

Wczoraj byłam z małym na ogródku u mojego taty, było tak cieplutko, że nawet nie wiedzieć kiedy a Oskarek został w samym bodziaku. Był tak szczęśliwy kiedy go rozebrałam, że aż miło było patrzeć:-):-)

Niestety słonko pokazało również skutki leczenia maluszka:-( Na twarzy w miejscach gdzie miał ranki pokazały się białe plamy posterydowe:-(
Ciekawa jestem, czy te plamki kiedyś zejdą lub chociaż staną się mniej widoczne.

reklama
Hej dziewczyny:-)
Kota, Ty się nie przejmuj innymi, tylko karm, kiedy i jak Ci wygodnie!!!
Sosnowiczanka, ja Martę wczoraj i dziś ubieram jedynie w rampersa z krótkim rękawkiem, cieniutka czapeczka i skarpetki..I tyle..jest taki hyc, że czemu ma się biedna zapacać..no i krem z faktorem 50..
Ale upały!!!
shocked.gif
biggrin.gif
Myśmy wczoraj byli u moich rodziców na działce, tata zrobił grilla, obżarłam się jak bąk!!
embarrassed.gif
biggrin.gif
Marycha szalała z kuzynem - brudna była co nie miara
laugh.gif
laugh.gif

Teraz S. wziął obie dziewczynki do swojej mamy, a ja odpoczywam
wink2.gif

Miłej niedzieli kochane!!!

Hej laseczki,
Wczoraj sie dowiedzialam od M ze nie jedziemy na Mazury bo zawieszenie padło w aucie:baffled:Wiec auto idzie do warsztatu,w sumie to i dobrze strasznie duzo by nam kasy poszło....ehhh posiedzimy w domku...

Jesli chodzi o ubranie malego to wczoraj tak mi sie zgrzał jak cholera miał krótkie body,na to koszulka z krótkim rekawkiem i krótkie spodenki+skarpetki+czapeczka.Dzis mu nie zakładam bodów tylko koszulke na ramiaczka i starczy... jak wyszłam z psem na spacer to normalnie SKWAR!!!!

Kota- ja widuje bardzo duzo kobiet które karmia piersia na przystankach, w supermaketach i nawet Ci powiem szczerze ze ludzie na to nie patrza no moooooze faceci zerkna tak jak moj M:-D

Mła, na watku "po drugiej stronie brzuszka", zdjęcie jak te szelki wygladają..uciekam , szykuję sie na spacer, mąż nas gdzies w plener wywozi ale jeszcze nie wiem gdzie i z psemjuż czuję ten relaks...(nasz pies jest w plenerze bardzo zywiołowy..., bo w domu całymi dniami spi pod łozkiem dziecka)

Tofika, Lenka ma tak ślicznego buziaka, że się nie mogłam napatrzeć! :)
Te ochraniacze mamy tak samo, tylko chyba za bardzo ściągnęlam szelki. Dam Miśce trochę więcej luzu ;)

Aga,
dzięki za życzonka :* :)

Kota, kupiłam Ziajkę ale SPF30, bo na tym SPF50 było napisane, że powyżej 6 m-ca. Ty masz jakiś inny?

Widzę, że rozmawiacie o karmieniu w miejscach publicznych. Szczerze mówiąc ja chodzę z Emilką wszędzie i często na dość długo więc zdarzyło mi się ją karmić i w parku i w centrum handlowym. Jeśli gdzieś jest pokój dla matki z dzieckiem to idę do niego, ale jeśli nie ma to nie moja wina, karmię tam gdzie jest głodne moje dziecko.

My dziś w samo południe nigdzie się nie wybieraliśmy, dopiero gdzieś za godzinkę pójdziemy na spacer, ale w samej sukience bo skwar nie z tej ziemi. Na razie Emisia się najadła marchewki i śpi, to mam czas skoczyć się umyć i ogarnąć. :)

Papayka, w takie upały, to najlepiej wychodzić do południa (gdzieś do 12.00) lub po południu tak koło 16.00..

Ja właśnie skończyłam sprzątać - wiem, wiem, że niedziela, ale jakoś tak bez dzieci lepiej się sprząta
wink2.gif
Seba nadal z dziećmi u swojej matki, napisał mi, że Martusi się dobrze spi, więc spoko;-)

reklama
papayka, z maluszkami w taka pogode chyba do 11tej i po 15tej najlepiej wychodzić...my jednak zaryzykowalismy i jak poszlismy to akurat w samo południe, tyle że do parku więc było sporo cienia i wysmarowalismy Lenkę kremikiem wcześniej...
Mła, fakt my raczej luźno te szeleczki ustawiamy:-), ale dzisiaj mąż zamienił te "wielkie" ochraniacze na ochraniacze z fotelika samochodowego i jest pełna swoboda ruchów...

Zebraliśmy się szybciej ze spaceru, bo będziemy się przygotowywac do tego szpitala, żeby nie na ostatnią chwilę...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry