reklama

Grudzień 2011

CześćE. Ja dziś mega wyspana. Miki miał pierwszą pobudkę o 5.20 i od tamtej pory nie śpię bo się już wyspałam:-D

Asienka, super, wiedzialam ze przyniesiesz nam dobre wiesci:) Bardzo sie ciesze ze wszystko dobrze sie skonczyło :-)

Agapa Alan wazy 10.700. Chyba najwiecej z grudniowych dzieciaczkow. Klocek.

Firanka Biedny Krzysiu wierzyc sie nie chce ze motorniczy nie chcial wezwac karetki :no: Mam nadzieje ze nic powaznego sie nie stalo.

Agniesia
trzymam kciuki za twoja corcie, bedzie dobrze:)

U nas po staremu, maly marudny a mnie juz brak sil, nawet nie mam kiedy was poczytac. :(
No to twój pobił w wadze mojego:-D:-D:-D Ale Mikołaj ma srebrny medal w tej kategori.

Inka wspolczuje, ale pociesze Cię ze do mnie @ zawitala w niedziele a juz mialam nadzieje ze przez caly okres karmienia jej nie bedzie:P Ale niestety przylazla i to jeszcze taka bolesna i obfita ze szok.. A podobno po ciazy sie wszystko ladnie reguluje i miesiaczki sa bezbolesne i skape a tu zong ;/ Ja przec ciazami tak mialam ze nic mnie nie bolalo i kapalo tylko delikatnie..A tu u mnie juz 3 dzien i mam wrazenie ze leci ze mnie coraz wiecej a nie mniej
Kochana, na początku będą b. obfite, ale później to się unormuje. U mnie były mniej bolesne po porodzie.

reklama
Violett Ja przed ciążą miałam skąpe, bezbolesne @ a teraz są masakryczne, czasami boli ale to już nie jest tak istotne jak to, że potrafię mieć okres 8 dni i zalewa mnie tak, że często muszę zmieniać nie tylko bieliznę-bo skrzydełka tego nie trzymają- ale i spodnie. Leci jak z rynny..
Podobno tak ma prawo być, nie musi ale może.
Cała gospodarka hormonalna się "wywraca" jak to określił mój ginekolog.
Dodam, że nie biorę tabletek anty... może gdybym brała było by lżej ale nie chce się truć tym, nie lubię brać tabletek...

Dorator straszne fajne te odlewy, wiesz może gdzie można takie kupić??
U nas zwykle tez Marika i Fabiuanek nosza te same pampki - rozmiar 4, na Marike sa ok a na Fabianka troszke dluzsze. Ale jak byly takie przecyny to wzielam 3 i 4 rozmiar..

Sosnowiczka moze zwyjaj mu kocyk w rulonik i kladz kolo niego to nie będzie miałjak sie przekrecic??

Kota ja tez nie tesknilam wcale za nia :) Dobrze mi bylo bez niej, bo ale i tak teraz mialam lepiej bo z Marika mialam 6 tyg pologu (krwawienia) 2 tyg przerwy i co miesiac @ nawet karmiac piersia. teraz mialam 4 tyg krwawienia w czasie pologu, tydzien przerwy jakies plamienie 3 dni, i spokoj i dopiero teraz dostalam okresu..

Agapa mam nadzieje ze sie unormuje i ze nie bedzie tak bolalo:)

Net-ka - u mnie jest identycznie, leci normalnie jak w pologu ;/ no i boli a tez nie chce brac proszkow bo jednak karmie;/ Tabletek tez nie biore bo moge teraz brat tylko te jednofazowe czy jakos tak a jakos im zbytnio nie ufam:P Poczekam az przestane karmic i dopiero cos zacznme brac to sie pewnie unormuje wszystko..

Kurcze zaczelam zmieniac sobie suwaczki, i chcialam zdjecia przy suwaczxkach pozmieniac i cos sie popsulo i nie moge. Tzn moge dodac tylko jedno ;/ Jak dodam Mariki przy jej suwaczku to nie moge juz przy suwaczku Fabiana;/ Macie jakis pomysl jak to zrobic??

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny..
Ja dziś mega niewyspana, więc tylko się chciałam przywitać..Marycha zmierzła, Marta marudna..:-(:-( A do tego ta pogoda za oknem, wrrrrr...
Zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków!!
No i najlepszego dla Kacperka na te 6 m-cy i Karolinki na 5 m-cy:-)

VIOLET ja suwaczki ze zdjęciami robię tu Dieta - Suwaczki i grafiki – ciąża, ślub, urodziny – podpisy, sygnatury na forum, bloga, stronę www

Co do odlewów to nie wiem gdzie można kupić, popatrz w necie może, nie pytałam przyjaciółki gdzie ona to kupiła. Znalazłam coś takiego Prezenty | Pamiątkowe odlewy gipsowe | BezpiecznyDzieciak.pl, zabezpieczenia dla dzieci, bramki ochronne zabezpieczajace, kask do nauki chodzenia, monitory nianie, Reer, Angelcare, tornistry plecaki szkolne Herlitz

Co do okresu to kurczę dziewczyny ja prawie od 4 lat tak naprawdę nie wiem co to jest i wcale mi nie brakuje. Jak zaszłam w ciążę z Melą w czerwcu 2008r. od tego czasu nie mam, po porodzie tylko krwawienie, po 6 tygodniach do lekarza po tabletki jednoskładnikowe dla karmiących, brałam AZALIĘ przez 21 miesięcy, okresu nie było. Potem w grudniu 2010r odstawiłam bo zalczeliśmy staranka i w marcu 2011r zaszłam w ciążę z Kacperkiem, także okres tylko 3 razy miałam od pierwszej ciąży do drugiej. A i teraz po połogu do gina to tabsy i dalej okresu ni ma, znowu AZALIĘ biorę i jak na razie jej ufam nie zawiodła mnie. A czasem zdażyło mi się zapomnieć i wziąść tabletkę na następny dzień. I póki karmię będę je brała, jak przestanę karmić to pójdę by zmienić na inne.

Szukam drobnych prezentów dla Meli i Kacperka, co polecacie-do 50zł.
Znalazłam coś takiego ale i dalej szukam
IKEA MULA DUŻA, ŚREDNIA, MAŁA POLECAM SUPER!!! (2366513802) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
K's Kids, zabawka przytulanka światło- dźwięk (2329357296) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Acha może któraś z was dać mi linka na allegro na te słynne grudniowe żyrafy

Ostatnia edycja:
Dorotar- ja kupowałam u tego sprzedawcy i miał najtaniej Urodzinowa Promocja Oryg. Żyrafa Sophie VULLI (2396038188) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. możesz dopłacić 9 zł i bĘdzie jeszcze z breloczkiem
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KACPERKA !
2701- 100 LAT DLA KAROLCI !
Mła- teraz myśle o tej biednej kobiecie. Sam gwałt musiał być straszną traumą a tu jeszcze dzidziuś, nieproszony gość. Rozmawiałam z M i sie pytam co by zrobił gdyby to mi sie przytrafiło a on ZOSTAWIŁBYM ! Pytam sie w szpitalu ? NO NIE, W DOMU, Z NAMI ! Normalnie urósł w moich oczach, wierze mu ale nikomu ani sobie nie życzę takich przejść

reklama
cześć dziewczyny:)

u mnie nocka też do kitu, mały się budził ciągle wydaję mi się że to przez księżyc bo nam świecił prosto w okno;p jestem niewyspana, za oknem pada od rana więc chodze zamulona że hej!

Sosnowiczanka znam to, takie siedzenie na łóżeczkiem jest strasznie męczące:D ale ja jednak wole walczyć z małym w rezultacie zawsze wygrywam hehe a co za tym idzie cała trójka jest lepiej wyspana:)

violett ja po ciąży w ogóle nie czuję że mam @, nic mnie nie boli i nie jest tak obfita niż przed ciążą może to taki prezent od losu za ciężki poród hehe;D

kota podziwiam Cię że chcesz tak szybko zacząć starać się o rodzeństwo dla Kubinka, mój mały jest tak wymagający że chyba bym nie dała rady z nim do tego będąc w ciąży:):) mimo wszystko życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki&

kupinosia mądrego masz męża jestem głęboko przekonana o tym że w każdej trudnej życiowej sytuacji miałabyś w nim oparcie:)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry