reklama

Grudzień 2011

hej!:-)
Solenizant postanowil wczesnie rozpoczac swietowanie, obudzil sie o 5.30 i do 8 nie chcial spac.... o 8 padl i pospal 40 minut....
U nas mata dopiero teraz sie podoba, choc mam wrazenie, ze niedlugo zostanie przez niego rozebrana na czynniki pierwsze...
Na szczescie nie doswiadczylam jeszcze ugryzienia, ale szczypanie i drapanie jest na porzadku dziennym...
Hustany nocnik - niezly patent.... a moze hustawka z dziurka?;-)
Ja tez mysle, ze najlepszy prezent na dzien ojca to bedzie zostawic ich troszke samych:-D dobrze, ze to sobota;-)
Milego dnia!

reklama
haha, no faktycznie- sobotni relax tatusiów z dziećmi...hmm z pewnością będą mega zadowoleni:-D

Mła- to malutka polubiła huśtawkę jednak? -na pewno znalazła dla niej dobre zastosowanie:-)

Papayka- najlepszego!!! 6 miesięcy :tak:

Matę zaniosłam do babci i jak Bartek idzie do nich to się czasem pobawi i poleży , ale furory to ona od początku nie robiła. Mamy dla małego kącik w salonie, kupiłam dywanik i tam właśnie mamy koło i leżą zabawki . Kładkę go na kocyk i sobie tam leży. Czasem nawet i do 20 minut haha;-)

ehh wkurzyłam się, bo dziś w rossmanie promocja Enfamilu z 24 na 14zł , teściowa pojechała rano, a tam 1 puszka 1-nki tylko:wściekła/y: albo w ogóle nie wystawili, albo ktos wykupił-odłożył dla znajomego? ehh muszę zamówić normalnie więc...urok małych miasteczek...

ale leje:no:

Papayka najlepszego dla Twojego sześciomiesięczniaka :-)

Sosnowiczanka trzymaj się !!! Trzymam kciuki za badanie, daj znać jak już będziesz coś wiedziała.

Gosia u nas mata była używana jak Maciuś my ostatnio maty nie używaliśmy często bo kładłam na podłogę koce bądź kołdrę na bo na macie było za mało miejsca i szedł na dywan a ostatnio posadziłam na macie małego i się interesował ale tylko w pozycji siedzącej :-)

My mamy kącik dla Maciusia w salonie i mały pokoik na górze jest z zabawkami dla Maciulka ale jakoś rzadko tam siedzimy bardziej zabawki wędrują do salonu :-)

A ja na dzień ojca nic nie kupuję M już mu to zapowiedziałam że z jakiej okazji on ma coś dostać na dzień taty skoro ja od M w imieniu Maciulka nic nie dostałam.

Ale się strachu najadłam rano śpię a tu nagle rumor a Maciuś spał ze mną zerwałam się patrzę a Maciuś leży sobie już prawie na brzegu łóżka zrzucił na podłogę poduchy które przewróciły stołek przy łóżku. A te poduchy miały go zabezpieczyć przed tym żeby nie spadł =/
2 dni temu M się zaczął smarkać i mówił że to alergia na coś smarkał kichał i zaraził chyba Maciulka bo od wczoraj ma katarek. Na wieczór wczoraj Maciuś miał 37.8 temp ale nie wiem czy to nie było od ząbków to tak mocno tarł dziąsła a zęba jak nie było tak i nie.
Dzisiaj pewnie posiedzimy w domku bo pogoda się znowu brzydka zrobiła że nawet się nie chce wychodzić na dwór.

Kończę bo moje dziecko już odpoczęło w 5 min leżenia i siada w wózku.

Łysa ja też mam nebulizator - Philips Medel model Family. Poszperałam i ten miała dobre opinie, a i cena nie jest zabójcza, bo bodaj 140zł z przesyłką na Allegro. Kupiłam go już w ciąży bo wtedy niczym się nie można było leczyć ,więc się inhalowałam. Ale kupiłam go wlaśnie z taka myślą, że przy dziecku głównie się przyda.

xxasienkaxx2 az mi się gorąco zrobiło jak przeczytałam o tym, że Twój M się wyprowadził... Kurde jak można być takim nieodpowiedzialnym i zostawiać dziecko! Ściskam Was mocno i tak jak na inne dziewczyny tak i na mnie możesz liczyć. Jak tylko będę mogła w czymś pomóc, to pisz!

kota ja też nie znoszę takich upałów i pod koniec dnia zazwyczaj mnie boli głowa. Taka temperatura ciepło wiosenna jest dla mnie idealna.

co do ugryzienia z cycek, to moja siostra mi mówiła, że to jest tak niezapomniana sprawa (gwiazdy w oczach), że mimo, że nie karmię powinnam dać się Anieli ugryźć, żeby zaliczyć ten zaszczyt :) Chyba jednak nie spróbuję...

Dziewczyny, które karmią Bebilonem. W Rossmanie jest teraz taki program Rossne z kartami rabatowymi. Ostatnio zrobili tak, że do karty można przypisać różne promocje. I jest mleko Bebilon 2,3,4 800g dwa w cenie 70zł. Tylko wpierw odbieracie karte z Rossmana, potem rejestrujecie ja na necie (bez tego nie naliczy rabatu) i tam tez są dodatkowe promocje. WYbiracie, które Wam pasują, dodajecie do karty i wtedy można się wybrać dopiero na zakupy. Ciekawa jestem czy mogę kupić w okresie trwania promocji kilka razy tak te mleka... Trzeba będzie sprawdzić.

Milva, u nas wszystko z czasem zostaje zaakceptowane. Najpierw nie, a potem tak :) Tyle że my mamy 3 huśtawki, więc nie wiem, o której myślisz ;) Ta od kupy jest z Fischer-price i siedzi się w niej wygodnie. Bynajmniej nie jest to ta na gumie wieszana w drzwiach :)

Rojku, ja też od kilku dni już mam kartę Rossnę z Rossmana, najczęściej kupuję tam pampki, mokre chusteczki, jakieś owoce w słoiczkach, chyba jest tam najtaniej, a jeszcze z tą kartą dodatkowo 3% rabatu.

Właśnie wróciłam z banku, założyłam Kubie konto oszczędnościowe, od 13-18 r.ż. będzie mógł sobie wypłacać 100zł dziennie, a od 18-stki już może całkowicie dysponować zebraną tam kasą. Konto jest fajne, bo oprocentowanie to 4% i zero opłat. Tylko minusem jest to, że wszelkie operacje trzeba wykonywać w banku, nie ma możliwości robienia przelewów na to konto :/

Zapomniałam napisać, że od jakiegoś czasu w czasie dziennych drzemek Kuba nie sika w pampka, po obudzeniu zwykle zmieniałam mu pieluszkę, a teraz jest sucho! :)

Kota- u nas tez ostatnio cos sucha ta pieluszka:-)zazwyczaj mu zmienialam po karmieniu no i po przebudzeniu:)

zaraz budze M dam młodemu obiadek i jedziemy wlasnie do rossmana bo musze kupic zupki i chusteczki....bo puchy sie zrobily:/

reklama
Dzien dobry
Najlepszego dla 6miesiecznuakow!
Sisnowiczanka kciuki za Alana.
Mła Zdolna Twoja Emi :-)
Ja już po pierwszej części egz,jutro druga.
Mlody wczoraj oszalal- zasnął po 20, obudził się przed 23 i zasnął ok 1:10 by o 1:45 obudzić się na jedzenie... Więc byłam niewyspana bo pobudka przed 7!
Prosiłam by był grzeczny ale on jak zwykle wszystko po swojemu :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry