reklama

Grudzień 2011

U nas z zabkowaniem masakra nie widac ani jednego:confused2:Wczoraj Pani doktor zrobila ogledziny szczeki Alusia i powiedziala ze dziasla sa strasznie spulchnione i lada moment bedzie wysypisko kilku ząbków naraz:szok::-pWiec czekamy juz z ustesknieniem:)

Żabcia- Zdjecie Maciulka z zabawkami sssuper ,ale sie usmialam:) Co do chwytania butelki u nas jeszcze daleko...

Asienka- jak najabrdziej Agapa poinformowana:)

U mnie w domu istna panika, dzis mam strzyzenie pieska pozniej jedziemy oplacic sale na chrzciny , bo w niedziele wyjezdzamy na Mazury na tydzien,jutro pakowanie i prasowanie a w sobote czeka mnie sprzatnie calego domu:sorry:Tak zeby na niedziele bylo wszystko gotowe,aaaa i jeszcze 2 prania musze wstawic istny kocioł:rofl2:jesli chodzi o pogode to mam nadzieje ze bedzie ladnie.:sorry:No ale powoli sie poprawia...

Co do kosi -kosi ,i papa niestety u nas jak narazie cisza....

reklama
Dziś pogoda nieco lepsza więc poszłam rano z Adasiem na zakupy, teraz wróciliśmy, zjadł obiad i śpi.. Ja szykuję kotlety mielone, ziemniaczki i buraczki, choć miałam ochotę na mizerię ale zapomniałam kupić ogórków. Mój M. w pracy, choć podobno ma wrócić wcześniej około 15. Znowu łapie mnie jakieś przygnębienie.. :-(

Inka- trzymam kciuki, daj znać.

witam się i ja:)

u nas z ząbkami też cisza, i jak na razie nic nie widać;p;p chyba będziemy ostatnimi którzy zaświęcą uzębieniem;D
byłam z Michałkiem rano u lekarza bo cos sobie pokasłuje więc wolałam sprawdzić...osłuchowo czysty mam dawać calcium i wit. c przez kilka dni jakby coś mnie zaniepokoiło to zaraz mam przyjść...Pani doktor wypytała mnie też co tam u hematologa, jak się sprawy mają i jak będę coś wiedzieć to mamy się pokazać...trochę się boję bo mamy jechać w przyszłym tyg. do hematologa drugi raz i martwie się jak tam te wyniki wyszły:(
aha no i pani doktor powiedziała mi że mam dawać małemu cały czas wit. D bez względu na pogodę bo ta co jest w mleku jest mało przyswajalna.

Phelania a jaki chomik był zszokowany że się wysila i stoi w miejscu i jeszcze Maciuś piszczał to chomcio zestresowany na maksa był nie wiedział pewnie biedny o co chodzi heh.

Moje dziecko drze się tzn. piszczy i wymusza żebym mu dała mój tel bo gadałam przed chwilą i widział i teraz chce ale jestem twarda i nie dam nie będzie brzdąc wymuszał.
Zaraz się zaczniemy zbierać na zakupki do centrum pójdziemy a potem M wracając z pracy nas zabierze do domku :-)

NASTAZJA no to Ci ciotka zrobiła prezent:szok:
Przepraszam jak przegapiłam ale co z tatą Adasia skoro postępów nie widzi??

MAXEEL czy to już dzisiaj ten dzień powrotu do pracy???
A Marysia z kim wtedy?? Bo chyba do przedszkola teraz nie chodzi??

KUPINOSIA a jak długie włoski ma Ola??? A i Twój starszaczek jest 2 miesiące starsza od mojej Meli, czy Ola już wszystko gada???? Bo moja to jak ze starym by się rozmawiały a czasami takie teksty ze ze śmiechu mało nie płaczemy.

SOSNOWICZANKA też mi się obiło o uszy, że upały mają powrócić.
Kochana nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś, bo chodziło mi o odżywki do spłukiwania takie jak dla nas, ja kupuję z reguły do domku dużą mleczną maskę fryzjerską i chodzi o to co sądzisz o używaniu tej maski dla nas dorosłych jak używam jej dla mojej Melci i odżywki w sprayu np. Gliss Kura czy w Rossmanie Joanny taką psikaną i też Ameli jej używam bo ma dużo włosków, cienkie i te typowo dziecięce odżywki psikane dla dzieci nie dawały nam rady a wręcz jeszcze gorzej rozczesywały. Dodam, że ostatnio jej nawet ściełam jakieś 10cm by lepiej było ale gdzie tam, taki już urok jej włosków, a ścinać na krótko jej nie będę na pewno, ma włoski jak rozpuszczone to nie dużo brakuje by do pasa były z tyłu, bo z przodu ciut krótsze.
Ja robię tak, że przy myciu-myję jej raz w tygodniu z reguły-dziecięcym szamponem nakładam tę mleczną maskę, rozszesuję na tych mokrych, trochę trzymam i spłukujemy i jeszcze potem po wytarciu główki i czesaniu psikam i wtedy jest super, bez tego to masakra by była. Przeważnie robię jej 2-3 warkoczyki i w takiej fryzurce ze 3 dni nawet chodzi, codziennie jej nie męczę, a później przy poprawianiu i czesaniu po tych np. 3 dniach też psikamy bo szarpią się włoski.
Co do tego grzebienia, będę szukać, kiedyś mama moja powiedziała, że miała kauczukowy grzebień dla mojej siostry, która włosy za pupę miała i był rewelacyjny a ja myślałam, że teraz nie ma już kauczukowych bo w kilku sklepach szukałam i nie było.
Znowu USG bioderek??? Co tak dużo razy??? Oby wszystko ok.

PYSZCZEK Kochana tulę.

INKA trzymam kciuki za wynik testu taki jaki sobie życzysz i by z US tyłki ruszyli i kasę byś dostała.

PAPAYKA nie martw się mój też jeszcze dobrze nie siedzi, jak siedzi to tylko chwilę i zaraz ucieka a na nogi też chce wstawać.

VIOLET spoko. Twój P umie zrobić warkoczyki??? SZACUN

Dzisiaj rano mały obudził siostrę, pierwszy raz bo to zawsze ona go budzi jak ten śpi. Ale obudził się zaczął się kręcić po łóżku i ztoczył się do łóżka Amelki, a mnie jęki Ameli obudziły by go zabrać no i po spaniu było.

dorotar dobrze że obok macie łóżko Melci bo tak to mały by na podłodze wylądował.

Ja się właśnie skończyłam szykować malowanie prostowanie włosów itd. teraz tylko karmienie Maciulka i wybywamy na zakupy :-)
Moje dziecko właśnie siedzi i tańczy bo jest piosenka na koniec bajki:-D

Dorota, ja mam Tangle Teezer i bardzo go lubię, świetnie sobie radzi z włosami, zero szarpania, cena nieco wysoka, bo z tego co pamiętam to coś ok. 55zł za niego płaciłam, ale jeśli mam wyprostowane włosy, rewelacyjnie je rozczesuje, jak mam swoje loki to czeszę tylko na mokro drewnianym grzebieniem z Body Shop.

ŻABCIA właśnie dlatego ostatnio małego daję spać od strony Meli łóżka bo tak to w środku spał a jak K o 5 wychodzi mały potem potrafi cichutko się obudzić i buszuje, kiedyś w ostatniej chwili się zbudziłam już był na brzegu łóżka to teraz śpi koło siostry i jak się ztoczy to do niej a nie na podłogę a łóżko mamy wysokie to mogłoby mu się coś stać.

KOTA właśnie muszę coś dobrego dla Meli kupić by ją czesać ale oglądałam ostatnio o tej szczotce jakiś program w telewizji i nie za bardzo polecali też no i ta cena, patrzyłam na necie na nią no to powala cenowo niestety.

reklama
łysa cholernie podoba mi sie uroda Twojego Benia:) Cudny on jest. Taki maly a taki meski:) Gdym miala zamiast Fabianka córeczke to bym go zaklepywała dla niej:) Chociaz Marika niewiele starsza. pozniej roznicy niebedzie widac:)

Freyia podobno pogoda ma sie poprawic ten weekend jestemy na wesel, ale w nastepna sobote moglybysmy sie umowic no i sie zdzwonimy rano i postanowimy czy robimy grila czy wpadamy na ciacho:) Wam pasuje niedziela??

Dorota moj P umie robic warkoczyki :) Kiedys mi robil w wakacje na calej glowie takie cieniutkie:) Ale nie tak na odwal sie tylko tak ladnie z rownymi odstepami:) Wczoraj go uczylam robic kłosa i tezmu nawet wyszedl :)

Dzieciaki spia wiec zabieram sie za ogarniecie ich komody z ciuchami bo juz sie balagan zrobił, mam troche rzeczy zamalych dla nich wiec je spakuje i do piwnicy wyniose dzisiaj jak bede schodzila :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry