reklama

Grudzień 2011

Hej:)

Potworek usnął. Rany jaki spokój w calym domu...

Milva ostatnio poszlam do apteki po camilie ale nie mieli, kupilam zel bobodent, no jakos to bylo a wczoraj w nocy to masakra jakas..,.. Poza tym czopkiem dalam mu tez 3ml syropu nurofen, bo tam pisze ze na rozne bole, m.in. przy ząbkowaniu. Koszmar, normalnie koszmar przezylam wczoraj, wycie nie z tej ziemi...

Asienka, biedny Michaś, my tez przeszlismy niedawno gorączkę, prawie 3 dni trwala, choc nie byla wysoka to mnie sie wydawalo ze Alan gorący jak piec ;( Nic gorszego niz takie smutne dzieciątko w domu, oby szybko przeszlo.

Maxwell
dzieki za pocieszenie, jakby od razu reszta szla to uciekam stąd:zawstydzona/y::wściekła/y::no:

Idę spac kochane, bo nie wiem jaka bedzie noc a rano zas trzeba wstac do pracy. Trzymajcie kciuki zeby bylo chociaz względnie...

A i wszystkiego dobrego dla dzisiejszych solenizantów :)

reklama
Mła mój Mężol wie dlatego jak wraca to bez słowa zabiera się za sprzątanie domu.

My rocznicę mamy 13 września i cosik może zaplanuje:)
I juz nie wie conchciałam wiecej napisać więc zmykam spać, bo w dodatku @ dostałam.

Najlepszego dla Kacperka i Karolinki :-)

Sosnowiczanka współczuję nocki oby ta była lepsza

asienka zdrówka dla Michaszka

asko wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.

Nie pamiętam co miałam jeszcze komu odpisać =/

U nas dzisiaj standardowo była pobudka o 6 i szaleństwa na łóżku żeby rodzice już wstali.
Dzisiaj nie musiałam na szczęście gotować bo M zrobił naleśniki więc mogłam sobie odpocząć do południa bo o 11 mi przywieźli małą i musiałam mieć oczy dookoła głowy ale jakoś minęło M poszedł przed 13 do pracy a ja zabrałam dzieci spać położyłam małą w łóżeczku Maciusia a sama z niuniem położyłam się na łóżku i przespaliśmy półtorej godziny ja wstałam pierwsza potem Maćko a potem młoda, brakowało mi takiego odpoczynku jak dziś w dzień.
O 16 przyszła koleżanka po małą i wstąpił w dziecko diabeł zaczęła rzucać zabawkami bić Maciusia uderzyła go klockiem takim dużym z FP i nie było to niechcący ale celowo koleżanka na nią nakrzyczała ale nic to nie dało bo dalej atakowała Maciulka a ten biedny tak płakał no i miał guza czerwonego a ja się tak wkurzyłam że lepiej nie mówić bo cały dzień jest złote dziecko wchodzi matka zmiana o 360 stopni diabeł się robi i bije Maciusia co przez dzień się przytulają bawią i gadają ze sobą ... nie rozumie takiej zmiany dziecka.
Maciuś o 18 usnął znów na siedząco wtulony we mnie więc skorzystałam z okazji położyłam go do łóżeczka a sama poszłam do wanny przesiedziałam w niej prawie godzinę wymoczyłam się za wszystkie czasy potem nabalsamowałam swoje fałdy i zmyłam pazury aż odżyłam a potem wstał Maciuś i miałam go kąpać a mały kaskader tak się wywalił że znowu walnął się w tą nieszczęsną główkę i znów był ryk więc kąpiel odpuściłam i zeszłam z nim do zabawek pobawił się i o 21 poszedł znowu spać i sobie smacznie śpi a ja muszę zabierać się za sprzątanie zabawek i zmywanie garów.

Witam się wieczornie.

Umordowana okrutnie, bo i jazda do tego specjalisty ktora trwala 2 godziny, potem zakupy, szybki obiad i wizyta teściow, ufff, potem kąpanie małej i niestety nie mogła usnąć długo i nadal popłakuje przez sen ale to ząb

Netka- zdam relacje z wizyty u specjalisty i wszystko opisze jutro bo dziś juz nie mam siły, i mała mi popłakuje przez sen-chyba druga górna dwójka idzie. Opisze wszystko dokładnie bo naprawde wiele sie dowiedzialam i jestem zadowolona.

Dorotar, Mła,Sosnowiczanka, Pyszczek,Papayko,Kota,Netka-dzieki dziewczyny za wsparcie-jesli kogos pominelam to przepraszam i jak doczytam to sie poprawie.

Chce wam powiedziec ze ja nie martwie sie tak rozwojem małej- w sensie ze jeszcze nie raczkuje i dopiero zaczeła sama siadac(bo wiem ze nie kazde dziecko raczkuje)-ja mam schizy po tym co sie dzialo u nas wczesniej po tych napadach-że wrócą- tym bardziej ze oblecielismu wtedy wielu lekarzy i nigdy nie zapomne słów jednego z profesorów-sławy podobno od tych spraw-w skrócie sens tego-cytuje-no prosze Pani-niech sie Pani nie cieszy ze EEG jest prawidłowe to nic nie znaczy...dziecko i tak moze byc chore-rozwaliło mnie to kompletnie- na szczescie udało Nam sie dostac tez do innego znanego lekarza-ktory obejrzał Ole-kazał zrobic duzo dodatkowych badań i od razu powiedział że Ola na pewno nie jest chora-że to minie te napady i wynikaja z napiecia mieśniowego i on za to ręczy-faktycznie minely- od 3 miesiecy jest spokoj-ale strach na zawsze pozostanie.

Jutro wszystko doczytam i odpisze.

padam spac

Oj przepraszam

Mnostwo buziaczków i dużo zdrówka dla Kacperka naszej Dorotar i Karolinki-2701.....

Ostatnia edycja:
hej!
Rojku - buziaczki dla was!
Aga - cieszymy sie z dobrych wiesci po wizycie lekarskiej!
Asienka - zdrowka dla Michaszka!
A ja w kropce.... tydzien temu bylam u pediatry - Maly mial chrapliwy oddech - powiedziala, ze osluchowo ok i to os nadmiaru sliny, ktora gdzies tam sie gromadzi (niestety gdzie - nie zrozumialam)... tyle, ze on nadal ma ten chrapliwy oddech i to nawet bardziej niz przedtem... kataru nie ma, probowalam frida cos sciagnac i nic...... przerabiala ktoras z was cos takiego?

Ostatnia edycja:
Wielki buziak dla Anielci! :* :)

Aga,
na szczęście specjalista nr 1 nie powiedział, że tak będzie, powiedział, że jest taka możliwość. A specjalista nr 2 miał na pewno rację! :)

Papayka, a może tak.... inny lekarz? Specjalista nr 2? ;)

Witam:)

Noc lepsza niz wczoraj ale i tak dobrze nie bylo, pojękiwanie przez sen, poplakiwanie i cyc 3 razy w nocy a od 6 pobudka :( Ja juz nie wiem ktore to ząby nam idą, zadnych nie widac... Obok dolnych jednynek ani sladu niczego.

Rojku buziaki dla Anielci :****

Aga
napewno wszystko bedzie dobrze, chociaz ja sama wiem doskonale jak to jest martwic sie o zdrowie swojego dziecka, rozumiem cie kochana doskonale i przesylam wirtualnie duzo wsparcia psychicznego, bedzie dobrze:)

Zabcia
to ja poprosze o 2 nalesniki:) Chodzą za mną od tygodnia,tylko zrobic nie ma komu :( A jak ospa Maciusia???

Uciekam do pracy, zajrzę pózniej

Miłego dnia:)

A zapomnialam wam sie jeszcze pochwalic :-) Wczoraj przyszla do nas moja ciocia ta co dala Alankowi chodzik. I co mu przyniosła???
-Uzywane kolo ratunkowe, takie dmuchane, do wody...:confused::errr::surprised:

reklama
Sosnowiczanka- padłam....prezent w sam raz na nadchodzącą jesień! ...używany.....:baffled: Oby te nocki doszły jakoś do normy u Was, spróbuj tą camilię gdzieś kupić i podawaj mu 3 razy dziennie, może coś da, bo już nie mam innego pomysłu...

Aga- świetnie, że jest wszystko ok! Spróbuj zapomnieć o słowach super lekarza- idąc tym tokiem myślenia, to każde dziecko może być chore mimo dobrych wyników

Żabcia - rzeczywiście bardzo dziwne to zachowanie dziewczynki jest - a co na to jej matka ?

Papayka - nic nie pomogę, może rzeczywiście warto iść zobaczyć do innego lekarza z małym.

Rojku- buziaki dla Anielci!!!!!!!

Brzydka pogoda dziś, chłodno i pewnie za dużo nie pospacerujemy...
Ależ dziś ciężko mi się wstawało, teraz jak Tz idzie do pracy,to o 6 muszę iść zrobić swoje przy psiakach, a Bartuś rano tak się do mnie wtulał, że serce mi pękało jak musiałam iść od niego...
A chyba nie mówiłam Wam o wrześniowym eksperymencie mojego Tz:-) Postanowił , że mam mu dać tysiąc złotych ( z mojej pensji utrzymujemy dom: jedzenie, rachunki, firma , Bartuś- a z jego raty i ewentualne inwestycje bądz przyjemności) i on będzie robił zakupy jedzeniowe i obiady, bo chce zobaczyć czy się zmieści w tej kwocie i czy można coś zaoszczędzić;-) Ja niestety do oszczędzania się nie nadaję...:zawstydzona/y: No i jak ostatnio zrobił zakupy i zostawił w sklepie 200zł a w sumie nie kupił za wiele , to się za głowę złapał. W końcu widzi jak życie zdrożało- bo ona pamięta jeszcze ceny sprzed 6 lat i myślał , że zbyt wiele to się nie zmieniło:confused:. Jestem ciekawa co mu z tego wyjdzie na koniec miesiąca, a ja jestem zadowolona, bo nie muszę mieć na głowie zakupów :-p

No i dziś mi jeszcze powiedział , że co miesiąc będę chodziła do kosmetyczki, że już mi wykupił karnet!
Ktoś mi Tz podmienił w weekend czy co?????????:-D Może coś przeskrobał...?

Violett- jak z psiakiem, po naszej rozmowie? przyszło mi puste pw od Ciebie, daj znać...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry