reklama

Grudzień 2011

Kochane tęsknię okrutnie! Powrót do szkoły na razie jak dla mnie oznacza masę pepierów, które muszę naprodukować. Jestem niewyspana i końca tej biurokracji nie widzę.
Pozdrawiam Was wszystkie. Jak tylko się odrobię, to wracam do Was.
Ucałujcie swoje szkraby.

reklama
Agapa- daj znać jak tam badania!
Rojku- doskonale rozumiem, Tz też zakopany w nauczycielskich papierkach, do tego rady pedagogiczne , bo dyrektor nie ma co robić w domu...:no:

Byłam wczoraj w odwiedzinach u ciężarnej , ahh wspomnienia wróciły:-) wszystko ma takie malutkie dla niej- ubranka, pampersy....już nie pamiętam jak takie Bartkowi ubierałam...

Cześc dziewczyny,

od kilku dni zabieram się za napisanie do Was, ale poprostu po wakacjach kompletnie nie mam na nic czasu :(
Nad morzem było cudownie!! Pogoda dopisala, Lena była zachwycona plażą i morzem, my odpoczeliśmy, szkoda było do domu wracać! A teraz staram się odrobic i jakos idzie mi to bardzo pod górkę, w pracy kupa pracy, w domu też caly czas cos robię, a w piatek znów wyjeżdzam na przynajmniej tydzień do mamy...

Lence idzie 2 dolny ząbek, wczoraj byliśmy u lekarza i mamy jej jak najmniej pomagać we wszystkim, żeby sie w końcu sama nauczyła siadać (ona prędzej sama potrafi wstać niż siaść) no i jak najszybciej oduczyc jej jedzenia w nocy. Czy Wasze maluchy budza się w nocy na jedzenie?

miłego dnia!

Anetaw moja Karola teraz jak jej idą górę "2" to budzi się 2 razy w nocy i nie ma mowy żeby obyło się bez butli mleka! Przy Kamilu tez tak bywało długo nawet do roku pił w nocy, nie oduczałam... nie szło. Ale jak miał 22 imes. sam totalnie odrzucił mleko. Mi się wydaje ze skoro je w nocy to czuje taką potrzebę i tyle.. wbrew pozorom u nas kompletnie nie widac tego po wadze małej, a mam wrażenie że je 2 razy tyle co młody;p.
Mła kaszka na dobranoc z Bobovity- my używamy tylko brzoskwiniowej jest bardzo fajna, moze byc i do picia i na gęsto jak dasz 6 miarek na 180 ml wody to jest rzadka tylko widac drobinki kaszki, ale mozesz zrobic gęstą. Ja z lenistwa nie robię małej takich kaszek ktorymi jest karmiona tylko w butli;p Jest bardzo fajna lepsza niż wszystkie mleczne moim zdaniem, i daję ją na przemian z mm+kaszka ryżowa jabłkowa. Muszę dodawać ciut kaszki bo mała często zasypia z butlą i jestem pewniejsza jesli cos nie jest totalnie rzadkie. No i oszczednosc spora na mleku a dziecku smakuje więc wilk syty i owca cała:)

Dzien dobry
Rojku współczuje papierologii i czekam na Twój powrót.
Aneta Aleksy wciąż w nocy je, 2-3 razy i niestety nie potrafię go oduczyć. A jak był młodszy przesypiał całe noce bez jedzenia.

Ja wciąż chora, czuje się jak wrak człowieka :-(
Jutro szczepienie a Mlody chyba cos zaczyns smarkać :-(:-(

Aneta moja Zulka tez wstaje w nocy na cycusia ale mi to nie przeszkadza-jeszcze:rofl2: W ciagu dnia tego mleka piej mało bo jestem w pracy więc nadrabia w nocy. Budzi ok 2 a potem ok 5 zanim ja wstanę do pracy. Ale na śpiąco daję je jeszcze possać cycusia o 6.30 przed moim wyjściem.
Kaszkę uzywam albo z Bobovity - jest rzadsza, albo z Nestle-jakoś szybciej się miesza i gęstnieje. Zulka je kaszkę na gęsto łyżeczką ok 19 na kolację.
Dzisiaj Zulina obudziła się ok 6 i nie mogłam jej położyć spać znowu. Dobrze że niania przychodzi ok 6.20 to szybko uwijałam sie do pracy, a Kama sama się zdążyła wyszykować.

Dzień dobry :-)

U nas w nocy 2 pobudki ale szybko mały zasypiał, ale to chyba przez to że usnął o 18-tej.
W domu zimno za oknem tylko 8 stopni zimne dni się zaczynają wczoraj młody był zszokowany że ma skrępowane ruchy kurteczką i zaczęła się nerwówka przy zakładaniu i wiązaniu czapeczki Maciuś tego nie znosi.

Asieńka dużo dużo zdrówka dla Michasia !!!

agapa
jak tam u lekarza, daj znać co powiedział.

inka zdrówka dla Ciebie i żeby Aleksego ominęło choróbsko.

witajcie,

U nas nocka nawet ładna,zaraz dam młodemu jesc i musze isc na targ po jakis obiad:eek:a pogoda kompletnie nie dopisuje...mialam jechac autem ale to tylko 1km... malego nie zostawie samego M spi po nocce,zaloze folie na wózek i ruszamy:sorry:M sobie zazyczyl schabowego z pieczonymi ziemniakami i mizerja,ja skorzystam takze ale bez schabowego:-D

Asienka- zdróweczka dla Michasia!!!!!!
Agapa- bidulko daj znac jak po wizycie,!!!
Inka- zdróweczka dla was,no niestety jesien sie zbilza i chorby wraz z nia:confused2:

Cały czas bym mogla spac ,a teraz młody mi na to nie pozwala...hehehe...zaczynam sie przyzwyczajac do tego ze bedzie miał siostrzyczke lub braciszka:-)

Mam pytanie do dziewczyn które sa wieloródkami...Czy drugi,trzeci itd poród był łatwiejszy?Chodzi mi o ból:sorry:

reklama
Czesc Dziewczyny, wybaczcie że ostatnio rzadko piszę, ale Adaś śpi w dzień coraz mniej, a ja też czasem z nim się kładę, bo całe dnie sama z nim spędzam i czasem nie wiem jak się nazywam.
AnetaW- Adaś w nocy je raz około 24-1:00 w nocy, kiedyś jadł 180 ml teraz daję mu 150 albo czasami 120 ml, bo chcę go powoli oduczyć tego jedzenia. Pózniej je dopiero kolo 8-9 rano (kaszkę na gęsto).
Mła- ja używam kaszek bobovity- Adaś niestety nie chce mleka, je tylko 2 razy więc rano i po południu dostaje kaszke na gęsto. Najczęściej kupuję ryżowe (banan, brzoskwinia, malina) i robię je na naszym MM, choć czasem daje mu mleczno-ryżową (wieloowocową) bo bardzo mu smakuje.
Ewka- dzięki za podpowiedź z kaszką Nestle- bobovita jest smaczna, ale wkurza mnie że sypię, sypię i ciągle jest rzadka. Nestle nigdy nie miałam ale jak mi się skończą bobo to kupię.
Asienka- tak mi szkoda Michasia, całuski przesyłam i dużo zdrówka..
Dorotar- mój M. pracuje w ekskluzywnym hotelu i jakoś nie wyobrażam tam sobie fryzjera.
Kota- jakos nie mogę sie przyzwyczaić do twojego nowego avatara.. ;)

Ja wróciłam ze spaceru, młody spi, a ja idę coś zjeść i w wolnej chwili szukam kiecki i fotografa..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry