żabcia kiedyś Izi podała fajny sposob a ubieranie dziecka- jedna warstwa więcej niż nam, uważam że sposob ok, ale jednak jesli chodzi o rajtki i spodnie, ja bym jeszcze poczekała, powietrze mimo wszystko jest jeszcze ciepłe więc temp, trochę może mylić. Możesz ubrać jakieś cieplejsze spodnie albo dłużesz skarpety, ja zawsze mam tez przy sobie kocyk i w razie gdy stwierdzam że jednak mała już ciut za słabo ubrana lub pogoda się zmienia to się przykrywamy, myślę że to lepszy sposob na tą porę niż rajty i spodnie no chyba ze mały ci cały czas siedzi np. na łące itp
co do ząbków to "3" teoretycznie idą po "4" chociaz wiadomo mogą się zdarzyć odstępstwa, i często gęsto wychodzą one w sporej odległości od pozostałych 1,2,4.
Mysle ze chyba nasze grudniaczki nie mają jeszcze 3 ale oczywiscie moze ktoś wyszedł przed szereg;p
My mamy dolne "1" i prawą górną"2" widzę tez wyraźnie że będzie się wyżynać druga górna "2"
Anetaw wiesz co faktycznie karmienie nocne nie wpływa najlepiej na ząbki jednak w tym wieku głupotą jest oduczanie na siłe, dziwi mnie ta lekarka, czy Twoja córka ma problem z wagą??? Bo wydaje mi się że nie w związku z czym widocznie potrzebuje mleczka. Moja czasem w ciągu doby zje 3 porcje butli a czasem nawet 5 i jakos mnie to nie martwi zbytnio. Obserwuj małą i jej potrzeby to najlepsza metoda żeby nie zwariować