reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

witajcie!

Inka, oby slubne plany wypalily :) trzymam kciuki.
Nastazja, to niezle Twoj M. poimprezowal z facetami, ze o rodzenstwie dla Adasia mysli ;))
Agapa, jakos nie przemawia do mnie metoda bicia, czy tez polewania dziecka zimna woda na opamietanie, u nas sie sprawdza delikatne chuchniecie w twarz.
Dorotar, zazdroszcze babskiego wypadu :)
Salsik, sto lat dla Ani i Halinki, to pierwszy grudniowy roczek juz za nami :) super menu mieliscie, troche poodgapiam :)) a i torcik na wypasie, naprawde szacun!
Izi, przylaczam sie do zachwytow nad lazienka :) i do wqrwa na tekst o odpoczynku z dziecmi, mam taka kolezanke w pracy, ze jak biore wolne to ona zawsze z teksm, ze sobie z Q odpoczne... no odpoczne....
Freiya, zdrówka! trzymaj sie!
Netka, powodzenia jutro!

ja mam ostatnio straszna bieganine, na budowie wykonczeniowka idzie pelna para, Q mega absorbujacy, ja chyba przed okresem chodze nerwowa i wszystko mnie drazni, na nic nie mam czasu, doba jest za krotka.

trzymajcie sie!
No wygląda to może i drastycznie, ale u nas jest taka sytuacja że MIki nie może się tak zanosić z powodu tych jego zmian w główce. No i Mikuś potrafi wstrzymać oddech na jakieś 20sek. Jak moja znajoma to kiedyś zobaczyła to się normalnie wystraszyła.

reklama
Dziewczynki ja tylko na chwilkę bo chciałam się pochwaliś,że dziś przyszła odpowiedź z kolegium odwoławczego w sprawie podwójnego dodatku do wychowawczego-PRZYZNALI MI RACJĘ:tak: Bardzo,bardzo się cieszę bo doła finansowego mamy strasznego tylko na rachunki i dzieciaczki wystarcza,a tak to chociaż 400zł.miesięcznie dodatkowo wpadnie.Dzisiaj postanowiliśmy z M.,że sprzedajemy nasze piękne autko,żeby jakiś zastrzyk gotówki mieć i kupimy jakiejś starszej generacji,żeby tylko było się czym poruszać ech.
.

Kota dziekuje:) aaa koleżanka pewnie nie ma dzieci to tak gada:):)

Netka w Baranowie to idealnie..Ja Batorowo,wieś koło wsi heheheh;)
TRZYMAM KCIUKI ZA JUTRO!!

Mła czekam na kontrol Poznań;)

Salskik super że Wam przyznali!!

Idę się położyć dzis wczesniej bo M jutro wyjezdza i cały dziń sama:(
Dobranoc;)

Ale pustki!

SAlsik gratulacje. Za to bieganie i wypełnianie setki wniosków należy Ci się!!
Izi ja też dzisiaj cały dzień sama:(

Wczoraj MIki miał taki ciężki dzień, że myślałam, że go wystawię na balkon;P
Nocka 4 z rzędu bez karmienia:D

hej dziewczyny,

jak ja sie dzis podle czuje... troche ponarzekam, od kilku nocy mlody sie budzi ok 1 i nie spi do 3-4, nie placze, po prostu nie spi. no wiec sila rzeczy ja tez nie, teraz sobie cwaniak odsypia, a ja ROBIE MIELONE na obiad!
mam 2 tygodnie wolnego, bo moja mama wyjechala do sanatorium, wiec jestem z Q sama i przyznam, ze jestem bardziej zmeczona niz jak chodzilam do pracy. i oczywiscie chodze, jak kocmołuch w dresach i nie mam na nic czasu. po kaszce biore Kubina do sklepu i modle sie w duchu zeby nikogo znajomego nie spotkac, bo nawet mi sie nie chce rzes tuszem pomalowac ;)) (wiec wiadomo, ze spotkam jakiegos przystojnego kolege haha)

Izi, ta kolezanka z pracy ma 2 dzieci i zastanawiam sie, czy on tak zlosliwie nie mowi ;) albo ma dzieci-anioly!

tak sobie wspominam, jak rok temu wszystkie wyczekiwalysmy na podswietlenie watku alarmowego :) i marudzilysmy, jak nam ciezko :) fajnie bylo!! A wczoraj pojawil sie na swiecie pierwszy Grudniaczek, a raczej Grudniowka 2012!!! :)

zaczynacie juz kupowac prezenty swiateczne? jakies pomysly CO KUPIC FACETOM? :)

Venus, ja tez w gorszych chwilach miewam takie pomysly z tym balkonem ;)

Kota ja przymierzam się do kupna prezentów ale nie mamy czasu by się zmobilizować i to zrobić ;)Dla P Mikołaj przyniesie rózgę. Nie widzę innego pomysłu na prezent dla niego. Współczuję, że Kuba tak Cię męczy nocą. Może od biedy połóż go do WAS. Jak Nina marudzi to my kładziemy ją między nas i śpimy... później jak się budzę odruchowo to widzę, że ona też śpi.
Izi no to widzisz ;) po sąsiedzku prawie że ;)Pasuje mi!

Mam już zły dzień od początku, bo wciąż myślę o ZD. I ta dzisiejsza wizyta + mój sen w nocy, że Nina ma Z Edwardsa...i to mi powiedziała w śnie pani GENETYK. JA *******E.

Witam Was Misie Kolorowe:-)
Salsik - jesteś wielka! Super,że wywalczyłaś to,co i tak Wam się należało...
Mam dla Ciebie wiadomość na PW mam nadzieję,że dziś ją odczytasz-to ważne
Czy któraś z Was ma kontakt do Salski? Bardzo proszę o sms żeby zajrzała dziś koniecznie na BB.
Da jej ktoś znać?

Wiecie co...S śpi ze mną,ale od nowego roku przyzwyczajam ją do spania oddzielnie w swoim łóżku...
Zastanawiam się czy któraś z Was ma dla dziecka takie łóżeczko NIEBIESKIE RÓŻOWE ŁÓŻKO JUNIOR 140 + MAT. GRYKA (2739796125) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bo zastanawiam się nad kupnem podobnego...
Miałam łóżeczko turystyczne,ale...oddałam sąsiadce po tym jak się dowiedziałam,że ma zamiar spać z małą i swoim M..na łóżku o szer.120cm... To jej czwarte dziecko-mieszkają w jednym pokoiku,w domu bez dostępnej wody itd... Poprostu szok...ale takie są realia. To łożeczko nie było nowe bo po moim synku,ale było czyste i zadbane...
Czekam na Wasze opinie-przydadzą się

hejka!
najlepszego dla Emilki, Ingi, Kalinki i Mikolaja!
Netka
- podobno jest odwrotnie niz sie sni - i tego sie trzymajmy!
Kota - wspolczuje... i lacze sie w bolu - u nas nieustajaco kilka pobudek i czasem przerwa w spaniu - okolo godziny..... dres forever!
Venus - wczoraj chyba byl dzien potworrra..... jestesmy sami do piatku wieczorem.....
Salsik - super, ze sie udalo!
A propos prezentow - cos kupie tutaj - jakies drobiazgi, ale glowne prezenty dopiero po 10.12 jak bede w PL... pomyslow na razie brak...
Bylismy rano na pobraniu krwi - placz straszny i cala droge do domu tez.... jak tylko spojrzal na palec i plaster - przypominal sobie chyba i wycie....

Ostatnia edycja:
Kota ja chyba w tym roku kupię M coś praktycznego np coś do ubrania. Mamy ograniczone fundusze,więc będzie bez szaleństw ;)
Co do dbania o siebie w domu to staram się codziennie pomalować, z ubiorem gorzej;P Często widuję się z koleżankami i to mnie trochę mobilizuje. Jak Miki zaśnie to szybko pod prysznic i pomaluję pazurki :)

Kota ja też ostatnio często wspominam ten czas z końcówki ciąży:) Mimo że było nam ciężko to chwile były fajne. Mnóstwo czasu spedzałam w łóżku z laptopem i pisałam z Wami :) Też wchodziłam i czekałam na podświetlony wątek na sygnale ehhh cudowny czas. Szczególnie Gabi sprawiła rodzicom najcudowniejszy prezent jaki kiedykolwiek dostali na święta:) A ja w Sylwestrową noc leżałam na szpitalnym łóżku sama na sali i patrzyłam na sztuczne ognie z rynku ostrowskiego, które było widać z okna bardzo dobrze, obok leżał Mikołaj. W ogóle nie spałam po porodzie tej nocy i to była ostatnia spokojna noc przez następne przeszło 10 m-cy ;P Rozpisałam się, sorry;)

Net-ka dasz radę kochana, masz więcej siły i cierpliwości niż Ci się wydaje. Pisz ile chcesz, może to przyniesie odrobinę ulgi...

Papayka u Ciebie wczoraj też taki horror? mój M. jak przyszedł z pracy stwierdził po godzinie, że ma już dosyć... Współczuję pobierania krwi :*

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie i ja :tak:

netka trzymam kciuki za wizyte! Bedzie dobrze a sny...olej! Masz cunda coreczke i to jest najwazniejsze!
kota u mnie Ben tez od jakiegos czasu budzi sie tylko ze on placze a wrecz drze zie. Teraz jak byl chory to w glowe dostawalam bo nie szlo go ani ululac ani zostawic samego bo zaczynak kaszlec od placzu. Mysle, ze to taki okres u maluchow, pamietam ze Zuzia tez miala taki moment ze nie spala i potem samo przeszlo, oby szybko! Lacze sie w bolu! Ja tez w dresie, a nawet w getrach i oblazlej bluzie hehe glowa tez czeka na umycie wiec ja nawet do sklepu bym nie wyszla ;-)
dorotar dobrze, ze nie jestes w ciazy (chyba?) a zmeczenie to niestety u mnie tak samo, ale ty pewnie tak jak i ja, czasu na myslenie o zmeczeniu nie ma wiec jakos czlowiek funkcjonuje poki musi a wieczorem pada
nikuss trzymam za was kciuku! W kazdym askepcie zycia!
mla a jak wasze nocki? I jak sie tesciowa spisuj?
maxwell, asko, super foteczki z parku rozrywki! Fajnie, ze sie spotkalyscie!
sergi, asienka, mamaO co u was slychac?

Ben niby lepiej ale dzis juz gorzej z apetytem i duuuuzo kaszle...nie wiem czy tak ma byc, inhalator uzywamy 3 razy na dobe bo nie jestem w stanie go budzic w nocy i polnocy, boje sie ze po prostu nie zasnie, anytbiotym tez 4 razy dziennie, no nie wiem. Chyba, ze tak ma byc i teraz wszystko zchodzi...? Spal wlasnie 10 minut i sie obudzil przez kaszel wlasnie :baffled: ja tez nos zawalony, gardlo rano tez ze prawie zwymiotowalam jak zaczekam kaszlec.,w pracy musialam wykozystac moze ostatnie 3 dni urlopu zeby z Benem zostac w domu i za tydzien nie wiem co wymyslec. Przedszkole jak zwykle mowi ze mam go przyniesc...normalnie nielowazni czasem sa, potem sie dziwic ze dzieciaki ciagle chore skoro kazde chore dziecko przyjmuja, no ale zeby dziecko na antybiotyku i inhalatorze dawac?

A tak to zie pochwale, ze zlozylam w firmie podanie o inne stanowisko i w piatek mam rozmowe :-) mam cykora bo dawno nie bylam na rozmowie plus urlop macierzynski plus i tak mysle ze nie dostane tej pracy no ale probowac nie zaszkodzi.

Jedno pranie wywiesilam, drugie wstawione ale jak zwykle mam plecy z ciuchami, ze sprzataniem nie jest u mnie tak zle ale do robienia prania mam dluuuuugie nogi hehe lece buziaki!

Do góry