• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Maciuś jeszcze nie śpi dokucza i cuduję mam nadzieję że już nic nie wycuduje przed chwilą omal nie zleciał z krzesełka M go ratując oblał się gorącą herbatą na szczęście wsiąkła w bluzę.

U nas ząbkowej biegunki ciąg dalszy mam już dość ciągłego kupkowego przecieku pampersa. Niedawno ledwo co przebrałam Maciejka i wylądowałam w łazience przy muszli tak mnie zmuliło.

Caluteńką niedzielę przesiedziałam w domu był typowo leniwy dzień i bardziej rodzinny spędziliśmy wspólny wieczór oglądając na kompie fimliki i bawiąc się z Maciejkiem tzn. ja na leżąco bo mnie nawalał krzyż że aż mi się płakać chciało.

reklama
Mła moja Emilka uwielbia piosenki z yt, wie że jest na laptopie i na konsoli, czasami ładnie siedzi i ogląda, a czasami ciągnie żeby włączyć a potem też jeszcze czegoś chce, nie i nie i ciągnie rękę moją do myszki albo do ekranu i nie wiadomo o co chodzi i złości się bo nie rozumiem. Ale jeszcze trochę i powie ;)

Wczoraj wieczorem Emi była już spiaca ale coś marudna, placze i jęczy, lulam ją, przytulam, nie wiadomo co, ciągnęła coś za nogawke od pizamy i moja rękę, myślę, może coś ma w pieluszcel albo jakoś ciasno zapieta, poprawiłam i nic, dalej żal. Pytam czy brzuch boli, czy zęby... No już nie wiem co. A Emilka ciągnie za tą pizamke i przez łzy mówi... Patataj! Przynioslam pizamke z konikiem i pokazuje jej, w tej pizamce chcesz spać? Taak! Przebralam ją i poszła spać! Szok :D

Dzień dobry!!, od 5 już nie śpię, a od 6 już na nogach Bartek...o 9.00 go położę. Pcha ręce do buzi, jęczy, więc ząb dokucza.
Spróbuje ogarnąć mieszkanie i siebie - położyłam się wczoraj spać z mokrymi włosami:szok: , wpadnę potem ;-)

Freiya dobre z tą pidżamką. Nasze małe mądre brzdące.

Czemu te weekendy tak szybko mijają. Wczoraj w szkole nie miałam siły mówić po sobotnim koncercie więc pisali testy:cool2: Zulka w nocy z soboty na niedzielę jak się przebudziła to aż sie na głos ucieszyła że cycuszki wróciły z koncertu:sorry2: Pociumkała i poszła spać wtulona we mnie. Jak ją chciałam odłożyć do jej łóżeczka to za chwilkę wychodziła i kładła sie na cycusiu.
Już prawie luty się kończy więc do wiosny coraz bliżej dziewczynki.

Hej, wczoraj poczytalam Was troszke w telefonie wieczorem:)

Wczoraj caly dzien zalatany bo rano ogarnelismy siebie i poszlismy z dziecmi dpo takiej mojej sasiadki bo chciala zobaczyc dzieciaki, wracajac zakupki a pozniej umowilam sie z kolezankami z technikum na ploty i kawe, do domu wrocilam przed 20, dzieciaki juz spaly - poszly spac o 18, jedzonko zrobione, posprzatane ladnie no szok - chyba musze wczesniej zostawiac P samego:) No ale juz myslalam ze dzieci sie pobudza o 21 i koniec spania ale ladnie spaly do 8 - kolejny szok;/

U nas tez sa hity muzyczne, jednak Fabianek jest zmuszony czesto sluchac co chce Marika no ale jemu to obojetne wazne ze cos leci i mozna tanczyc, zreszta ja tez lubie te chwile kiedy robimy sobie tance hulance a najfajniej jest w weekendy jak dolacza sie do nas P wtedy radosc i rozpusta na calego;)

Piszecie tak o tych blondach i kurcze tak mnie mega ciagnie, strasznie lubilam swoje blond wlosy ale jak wy twierdzicie ze w aktualnych jest ok to chyba tak zostanie, narazie kupilam sobie szamponetki aby kolor byl bardziej wyrazisty bo moj sie juz spral, ciekawa jestem czy cos wyjdzie;)

Freyia no prawdziwa kobieta rosnie haha, ale spoko mam to z Marika to samo albo pizamka z myszka miki albo spania nie ma;/ mam dwa komplety takie same coby zmienic a ona sie nie zorientowala:P

Moge juz powiedziec ze moje karmienie piersia Fabianka dopieglo konca;( i to juz tak na powaznie, jest mi mega zle i smutno ;( kazdy mi mowi ze juz czas najwyzszy ze to duzy chlopiec ale dla mnie to nadal moj kochany malutki synek. Ostatni raz karmilismy sie w sobote rano, i od tamtej pory nic i nawet z piersiami ok, ale dzisiaj rano mnie cos lewa piers bolala i chcialam zeby mlody sobie pociagnac pare razy to by sciagnal nadmiar ale co?? On wzial do buzi sutka i nie wiedzialam co ma z nim zrobic:( ehh ten moj syn!

hej hej,

Viola, ja też się strasznie smuciłam z zakończenia karmienia piersią. Planowałam o wiele dłużej, a wyszło, jak wyszło, Q sam zdecydował, że już mu się nie chce. Cóż, mam nadzieję, że z H uda się dłużej :)
Co do blondów, ja właśnie mam naturalny taki "mysi" :) stare zdjęcie, a kolor 100% naturalny, teraz mam farbę o niemal ideantycznym odcieniu, mam nadzieję, że jak się trochę spierze to nie będzie widać odrostów.
Obrazek 1.jpg
Tobie nie jest zbyt dobrze w takim mega jasnym disco blondzie, może jakieś inne odcienie, trochę bardziej naturalne, no ale jednak to Ty masz się czuć dobrze, więc jeśli tęsknisz, to może jakiś balejaż na początek? :)

Phelania, jak się toczysz? ;))

mnie nerw od rana na wszystko bierze, zwalam na hormony i niewyspanie. no na coś trzeba..:/ wiosny chcę!

Hej mamuśki ja tak na szybko:PPPP

Jade do fryzjera ,JUPI JUPI mialam czekac ale moja fryzjerka ma wolne miejsce na 13::PPP nie moge sie doczekac:Pjak przyjade wrzuce foty a co tam:)))

Kota
-ladny kolorek:)

Ide sie ztoczyc z łożka :PPPP i szykujemy sie:PPP

Ahoj! My już po spacerku, Adaś wstał po 6:00 i teraz śpi. Zrobiłam małe zakupy i do domu. Ale fajna pogoda może po obiedzie wyjdę z nim jeszcze raz. M. jest właśnie na rozmowie o pracę i dzwonił mi że chcą z nim podpisać umowę od 1 marca. Kazałam mu samemu podjąć decyzję czy odchodzi z poprzedniej pracy, bo ja nie mam szczęścia do "zawodowych" spraw, więc pewnie źle bym doradziła. Także trzymajcie kciuki by było dobrze.

Obiad na dziś mam, posprzątane w miarę jest więc sobie odpoczywam.

Aha, po wczorajszych zabiegach regeneracyjnych moich włosów, ciągle spada mi gumka jak je spinam, są takie śliskie :-D

Phelania- baw się dobrze ;-)

Dzień dobry :-)

Pomimo że wstaliśmy o 9 jestem niewyspana i oczy mi się zamykają, Maciuś w nocy pchał się na mnie nie mogłam się ruszać, myślałam że jak M pójdzie do pracy to Maciuś będzie spał na jego połówce ale nie pchał się na mnie i popłakiwał nie wiem co jest.
Na dzień dobry był przeciek z pampersa znowu kupka przeleciała :wściekła/y:

kota bardzo ładny kolorek.

Phelania czekam na zdjęcia po fryzjerku :-)

Freyia mała artystka z Emilki umie postawić na swoim.

Violett super że miałaś czas na takie wyjście i że Twój P się spisał na medal i wszystko ogarnął :-)

Ubieram Maciusia na górze i mówię do niego
- Maciuś ubierz się zaraz pójdziemy na dół i dam Ci jeść
Na to Maciuś
- Ja chce teraz jeść :szok:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry