reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

Hej kobitki coś Was mało ostatnio. Usypiam Kacpra, wywiozłam Mel rowerem do przedszkola i myślę, dziś poważna rozowa z szefowa i chyba ostatnia.

reklama
U mnie ciągle coś do roboty i czasu mało na forum, ale czytam;-) Wzięłam się od rana za porządki w szafach z ubraniami- czas powynosić zimowe :-p, także jeżdżę z żelazkiem . Mały ma drzemkę. Pogoda u nas dziś pochmurna.

Dorotar- w sytuacji, gdzie dokładasz do pracy, to absolutnie jest bez sensu.
Rojku- gratki z okazji córeczki, choć 80%, to jeszcze się wszystko może zdarzyć;-)

MILVA dokładnie, tracę powoli wiarę w to że znajde w końcu porządną pracę, straciła w ty salonie dużo nerwów od kiedy zatrudnila te nowa dziewczynę do tego momentu i pracy w było nawet. Dziś jadę i zapewne za jakiś czas wroce pogada z nią, spytam jaki sens widzi mojej pracy i po co mnie wogóle do siebie do pracy ściągała. Albo mogła powiedzieć że chce mnie tylko na okres świąteczny jak tamtej jeszcze nie było.

Ja zmieniłam pościel na łóżkach, odkurzyłam, Kacperek śpi, ide wstawić na jakąś zupkę i bede ruszać, muszę jeszcze wstąpić po mleczko, pampersy i do znajomej zapytać jak jest z zaplatą za niewykorzystany urlop na umowie na pół etatu.
Chyba, ze któraś z Was się w tym orientuje???

Dorotar, a jaki wymiar urlopu Ci przysługuje? 20, czy 26 dni? masz na umowie jakiś okres wypowiedzenia, no tydzień, czy dwa? njeśli tak, to pracodawca na bank wtedy Cię wyśle na niewykorzystany urlop, jeśli chcesz rozwiązać umowę bez okresu wypowiedzenia, za porozumieniem stron, to:
Jak ustalić wysokość ekwiwalentu za niewykorzystany urlop - kadry.infor.pl
§ Ekwiwalent za urlop 1/2 etatu – Forum PrawneWysokość ekwiwalentu za niewykorzystany urlop wypoczynkowy - GOFIN.pl

Spróbuj też odezwać się do Mła, ona będzie najlepiej wiedziała :)

szczerze, to zaczyna mnie ogarniać lekka panika, bo przecież jestem w domu z 1,5-rocznym dzieckiem, 30km od szpitala, w którym chcę rodzić no i jednak jest ryzyko, że będę rodziła szybko, bo pierwszy poród trwał u mnie w całości godzinę! boję się :( można sobie zamówić poród na pierwszy tydzień lipca, najlepiej na weekend, żeby M. był jednak w domu..

w ogóle zauważyłam, że w te upały Haniuta ogólnie jest mniej ruchliwa, nadrabia wieczorami, tak daje wtedy czadu, że szok. u nas jest tak gorąco, że ledwo dycham, w sypiani, na którą teraz świeci słońce jest 27 stopni :/ Kubin lata po domu w samym pampku, ja w majtkach i przewiewnej koszulce na ramiączkach, aż strach wyjść z dzieckiem na dwór w taki skwar, chyba sobie w wannie basen zaraz zrobimy :)

ewka gratki dla Kamisi. Biedna Zulka.

kota troszeczkę zazdroszczę tego upału u Ciebie u mnie 16 stopni i chodzimy w długich rękawach po dworze jeszcze.

Dzisiejsza nocka jakaś masakra Maciuś wiercił się i marudził popłakiwał M go wziął do nas ale ten o 4 sobie wstał i nie spał tylko marudził popłakiwał i tak do prawie 6 w między czasie M poszedł do pracy i był wielki żal za tatusiem potem oglądaliśmy bajki w łóżku i o 5,50 gdzieś tak usnął i dospał do 9,20 a ja z nim bo nieprzytomna byłam rano.
Okruszek fikał i skakał w nocy i nad ranem chyba dogadał się ze starszym braciszkiem że nie dają spać mamusi.

Wczoraj na wieczór zrobiliśmy grilla i Maciuś zjadł ponad całą taką 10 cm kiełbaskę z serem plus pieczony chleb i cały czas mówił "mmmm mniam" teraz jak widzi grilla to słyszymy "mmmmm mniam mniam" :-D

Uciekam jeść śniadanko dzisiaj zrobiłam sobie budyń czekoladowy bo chodzi za mną od kilku dni :-)

Żabcia super że u Okruszka dobrze, Krzyś tak na Borówki reaguje mniam mniam mniam i w 3 minuty nie ma.

Dorotar powodzenia na rozmowie

Krzysiu w żłobku, ja leżę bo gorąc nie pozwala wstać ;)

Czesc dziweczynki.

Tradycyjnie siedzę w pracy, upał na dworze okropny. Chyba pojadę dzis do sklepu kupic jakis mały basenik dla Alanka, tylko sie zastanawiam kiedy bedzie w nim siedział, bo w dzien taki skwar ze na dwór nie da sie wyjsc. Moze poznym popoludniem, jak slonce troche zajdzie..

Dorotar to bardzo nie ładnie ze strony twojej szefowej ze nie każe zapisywac klientek do ciebie... Az mi sie w glowie takie swinstwo nie miesci. Na twoim miejscu bym sie zwolnila i to w trybie natychmiastowym, niech sama pracuje !

Zabcia Alan tez jak mu cos smakuje mówi mniam mnian :)

Boze zaraz sie roztopię!

Witajcie kochane,
U nas taki upał, ze wzięłam sie do domu, bo już złe sie czułam. Rano byłam z Adasiem. Na spacerze, pózniej wiedzieliśmy w domu, bo słońce było masakryczne. O 12 drzemki, ja ugotowalam obiad i tyle było mojego Odpoczynku. Już czekam na M. Jak na zbawienie jakieś. Muszę jechać po pampki i zapas wody i skoczków dla A. Co do strojów, to ja chodzę w majtkach i takiej tuniczce na szelkach, a Adi cały dzień w koszulce i majtkach, bez pampka. Zlał sie już pare razy na podłogę, ale jest bardzo zadowolony i nawet nie da do siebie podejść z pielucha.

Hej dziewczyny ja już po rozmowie, poczekam aż szef policzył mnie i mi wypłaci pieniążki. Ale powiedział, że za jakąś godzinę bo pojechał na drugi salon. Rozmowa ech szkoda gadać,wiedziałam że tak będzie, wszystkiego się wyparła, na dodatek dała mi odczuć, że ja reklamuje w kwestii ile wydaje na paliwo- a ja ***** faktycznie miesięcznie ponad 700zł na sam dojazd do pracy wydaje, to jest przecież 26 km w jedna stronę. Nagadala się swoich racji-ech szkoda gadac. Ulzy mi trochę jak opuszczę to miejsce ale z drugiej strony zostaje teraz z ręką w nocniku.

reklama
Dorotar mam nadzieje ze szybko znajdziesz nową pracę i wkoncu zaczniesz zarabiać...

Dalej u nas gorąc straszny, normalnie masakra ;)
Alanek poszedl z dziadkiem na spacerek, ja upieklam ciasto z truskawkami :zawstydzona/y: ooczywiscie nie odmówiłam sobie sporej porcji... Kurde chyba wrócic na dukana trzeba :////

Do góry