reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grudzień 2011

Dzień dobry wszystkim :)
Witaj Kasiu :)
Normalnie uwierzyć nie mogę i nie spałam prawie całą noc, bo wieczorem dostałam takiego kopniaczka, którego się w ogóle nie spodziewałam ;) trzymałam rękę na brzuszku i kop! poczułam po ręką :) pierwszy taki "solidny", jak już tatuś nadleciał, to trzymanie 15 minut jego ręki nie pomogło- małe nie chciało taty kopać ;p i się obruszył, że od niego ucieka :)

reklama
asko przeczytałam i to się w sumie pokrywa z tym co kupiłam, albo zamierzam kupić. Co prawda z tych doświadczonych mam nie jestem, tylko poradziłam sobie tak, że troszkę się popytałam siostry, trochę koleżanek. Jeśli chodzi o laktator to właśnie skłaniam się ku używanemu, albo jakiemuś ręcznemu.

agapa wyżalaj się u nas, my wysłuchamy. Niestety nie możemy pomóc tak jak by najlepiej było, poprzez przyjście i posiedzenie z mała, zebys sie zdrzemnela.

Dzień dobry w ten słoneczny dzień. Zaczęły mi się bezsenne noce... koszmar. Jak śpię w nocy 4 godziny to max - boje się że to za mało dla dzidziusia.

agapa nie martw sie kochana. Wszystko sie ułoży. Faceci myślą bardziej materialnie (a mówią że to kobiety są materialistkami hehe), a kobieta o tym że dziecko to miłość i szczęście. Niestety tak jest świat zbudowany. Wiesz jakbyś kiedyś miała ochotę napisz coś więcej o swoich szkrabach, jak rosną, jak sie bawią - może poprawi Ci to humor?

Pozdrawiam Was cieplutko!

oj jak miło sie czyta takie posty dumna mama dostała kopniaka :-)
bardzo mi się pysio uśmiechnęło czytając twój post bo tak samo reaguje mój M jak mały nie chce go kopać hihihi
a co do Aleksa to widzę takie bulki jak kopie podnosi bi sie skóra i są takie ...takie pagórki to normalnie mnie rozwesela aż zaczynam sie głośno śmiać :-D

Witajcie brzuchate,

S.Kasia - Witaj na forum
Agapa- dziewczyny maja racje nie martw sie bedziesz miala 4 pociesznych dzieciaczkow ,:tak:tez bym tyle chciala a maż jest tylko dodatkiem hihihhi (zartuje) nie ma co sie dolowac :-)dasz rade - trzeba dac rade:tak:
Dla mnie to juz jest za goraco ,jednak ciesze sie ze rodze w grudniu -chłodno,rana nie bedzie sie paskudzic ,akurat na wiosne malenstwo podrosnie i jak sam raz na spacerki:tak:podobno dziecko urodzone w zimie jest bardziej zachartowane i mniej choruje niz dzieci urodzone w lecie ,,,jakis pediatra sie wypowiadał w TV.
Niunia i Dagne - ale wam zazdroszcze tyh kopniaków ,jutro zaczyna mi sie 22.tc i nic:-:)-:)-(moze jestem za gruba:baffled: i dlatego nie czuje (juz takie sobie rzeczy wmawiam):zawstydzona/y:
Asko- napisalas super poradnik;-):tak: jednak dobrze bedzie jak go skopiujesz i wkleisz w inny temat bo tu sie naprawde zgubi a fajnie wszystko opisalas ja napewno z tego skorzystam:tak:

Ide na bazarek kochane po wloszczyne i miesko ,i bedzie pomidorówka dzis mam ochote na kwasne:eek::-)
Milego dnia Brzuchate:-)

Widzę , że w sumie u każdej z nas gorsze i lepsze dni pod względem psychicznym....tez się denerwuję ostatnio ciagle bo w pracy muszę użerać się z totalnie nieodpowiedzialnymi ludźmi w tej chwili...czekam z wytęsknieniem aż to się skończy bo jestem potwornie zmęczona i zero radości...:baffled:
Na usg połówkowym wyszło nam wszystko bardzo dobrze- mały zdrowy , ciąża wzorcowa. Mam lekką anemię i biorę żelazo. Dostałam też skierowanie na glukozę:szok: do 1 września muszę zrobić- wynik jest od razu czy trzeba czekać>?

dzień dobry :-)

i ja się melduję. trochę czasu zajęło mi nadrabianie tego co od rana już powstało.

Asko dziękuję za poradnik!! takich rad właśnie mi potrzeba!!

Agapa moja mama też wychowała 4 dzieci, praktycznie sama i pracując cały czas i jakoś dała radę. ja podziwiam Cie bardzo i wiem,że dasz radę, bo patrząc na moją mamę wiem,że takie kobiety są bardzo zaradne!!

S.Kasia witamy na forum! pisz śmiało!

ja dziś mam wizytę na 19.40 i doczekać się nie mogę. obiadek mam z wczoraj więc dziś nic nie robię. będę odpoczywać na słoneczku.

miłego dnia

Oj problemy ze snem i u mnie... co prawda jak zasnę to śpię, ale bardzo wcześnie się budzę i kręcę z boku na bok, a mała wiruje... A ostatnio przydarzyła jej się czkawka to myślałam, że się ze śmiechu nie opanuję tak łaskotała :)

Dziś piękna pogoda, idę zaraz spacerować, jak tylko uda mi się odciągnąć męża od konsoli, bo ma wolny dzień i jak twierdzi czas tylko na relaks ;)

Oświećcie mnie - co to jest usg połówkowe??? Chodzę do lekarza co miesiąc (odkąd wiem, że bejbi w drodze) i za każdym razem mam robione usg (w tym opcja 3D). Czy jest jeszcze jakieś inne usg, czy po prostu chodzicie do lekarza rzadziej?

reklama
Cześć Cukierkowe Mamuśki!!

Agapa trzymaj się Kochana i pamiętaj - stosunkowo daleko do siebie nie mamy - jeśli będziesz chciałą pogadać zawsze możemy się jakoś spiknąć i chętnie Cię wysłucham ( jak i sama się wygadam ) :-)
asko - poradnik super - wielkie dzęki Kochana!!!
Pyszczku - mam taką cichą nadzieję,że będę mogła liczyć na waszą pomoc i szczegółowość :-)
inka85 - trzymam mocno kciuki za Syneczka - na pewno będą pomyślne.
S.Kasia - witam się i ja :-)

I M wczoraj wyjechał - pies był tak smutny ż tego powodu że mu łbem w walizce leżał a ja jak patrzyłam na psa to jeszcze smutniej mi było. I sobie pomyślałam że za jakiś czas będzie z Nami jeszcze słodka mała pociecha która będzie wieszała się Tatusiowi na nodze :-)
Wieczorem poszłam z mamą do nowego mieszkania czyścić podłogi ale to jakiś środek na bazie wody utleniający do fug był więc w rezultacie mama odkażała a ja siedziałam na balkonie :-) Dziś idziemy większą ekipą bo jeszcze teściowa i szwagierka :-D
Późnym wieczorem jak wymieniłam ostatniego sms-ka z Mężusiem to coś mi się poruszyło w brzuszku - czyżby to Nasz Maleństwo przypomniało o sobie? Ach...jak bym chciała by to było Ono :-)

Do góry