reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Mirabelka, witaj :) ano jesteśmy w tym samym czasie :) chociaż mój ginek uparcie twierdzi, że Mała jest starsza wg USG :)
A imię, które wybrałaś (jak może zauważyłaś) dumnie mam nadzieję będzie nosić też i moja pociecha :)
Ja też się uzależniłam od forum :) i wchodzę po kilka razy dziennie jak mi czas pozwala, bo mimo że siedzę na razie domu, to zawsze mam coś do roboty :)

reklama
Hej grudnióweczki!

Wróciłam z wizyty u gina i wszystko jest cacy. Mała leży sobie główką do dołu i kopie mnie po żeberkach. :-) Szyja długa, nie ma nic niepokojącego, choć dzisiaj kuło mnie podbrzusze po lewej stronie, jakbym miała kolkę. Mogę w sobotę lecieć na wesele, ale nie szaleć.:-) Muszę dodatkowo brać magnez, bo często łapią mnie skurcze łydek. Od ostatniej wizyty przytyłam 1,5kg więc jest dobrze. :-) Jak moje maleństwo ma się dobrze i ze mną wszystko gra to jakos odrazu lżej i weselej na sercu. :-D

W piątek zaczynam szkołę rodzenia i już nie mogę się doczekać. Poza tym załatwiłam sobie położną do porodu i też psychicznie czuję się bezpieczniej. ;-) 3 miesiące do wielkiego dnia, a że czas leci szybko to okaże się że to już zaraz. :-)

Witam!!!
Ja dzisiaj miałam wizytę u gina. Z małą wszystko ok. waży już prawie kilogram:-)!!! Pytałam lekarza, bo tak jak niektóre z Was boli mnie kość łonowa i uda od wewnętrznej strony - co oznacza, że wszystko się rozciąga i rozchodzi! Cieszę się, że wszystko ok!!!

Witam nową mamusię!!!

A ja od jutra do pracy!!! jestem n-lem, miałam umowę do dzisiaj, i właśnie dzisiaj moja dyrekcja przedłużyła mi na czas nieokreślony!!!! Churrrrra!!! Ale jakiś czas muszę popracować!!! Następną wizytę mam 21 września i idę na zwolnienie!!! Trzymajcie kciuki, abym dochodziła bez komplikacji do 21.09 do pracy!!!

Witam :)
Ja miałam wizytę u lekarza wczoraj :) Przytyłam w miesiąc 2 kg :) Nie jest źle :) W lipcu po wizycie w Polsce przytyłam aż 4 :/ Dzidzia się rozwija :) Serduszko puka :) USG mam dopiero 21 września :)
A dzisiaj kupiłam z mężem smoczki dla dzidziusia :)
katarinka09 masz rację :) 3 miesiące zlecą bardzo szybko :) Ani się obejrzymy a już będziemy po porodzie :D

Mimozami, przede wszystkim gratuluję udanej wizyty! Kiedy czytam ostatnio ile ważą maluchy, to aż nie wierzę. Moja mała 2 tygodnie temu ważyła 430 g, a tu proszę, dzieciczki grudniowe dochodzą już do kilograma!
Świetnie, że masz "normalnego" pracodawcę. Mam nadzieję, że na spokojnie poradzisz sobie do 21 września. To tylko trzy tygodnie, ale oszczędzaj się :)

Katarinka, Ty też pchnęłaś sporo spraw do przodu! Nie ma to jak spokój o zdrowie dzidziusia i perspektywa porodu z doświadczoną osobą przy boku :)

Salsik, niezły miszmasz na obiadek :D

Kasia_jag, niestety każdorazowa zmiana otoczenia i sposobu żywienia odbija się na naszej wadze. Ja w ciągu 10-ciodniowych wakacji poza domem przytyłam 1,5 kg :/ Mój lekarz nie będzie zadowolony :p ;)

Złapałam jakiś dołek. Odkąd jestem w ciąży zauważyłam, że większość znajomych zaczyna "zapominać" o mnie. Gdyby nie mąż i rodzina (z mojej strony), to chyba popadłabym w jakąś depresje. W moim towarzystwie jestem jako jedyna, która spodziewa się dziecka i wydaję mi się, że każdy jakoś myśli, że ja nigdzie nie mogę wyjść, bo jestem otoczona kopułą z której nie mogę wydostać się. Bardzo pomaga mi nasze forum i Wy dziewczyny, przynajmniej mam z kim porozmawiać o tematach, które teraz najbardziej mnie interesują.
ehh... musiałam się wyżalić :-(

cieszę się dziewczyny, że z dzidziusiami wszystko ok i macie same pozytywne wrażenia z wizyt:-)
ja do gina idę 9 września i już nie mogę się doczekać!!:-):-)
to zabrzmi okrutnie ale cieszę się że z bólem kości łonowej nie jestem sama wyobraźcie sobie co ja czułam w nocy jak się obudziłam do toalety chce się ruszyć a tu taki ból- przerażenie...
no ale mnie uspokoiłyście i teraz wiem, że taki ból wpisany jest w te 9 miesięcy:-):-) kolejny raz jetem wniebowzięta, że Was mam moje dziewuszki:-)

270... nie przejmuj się!!!!!:-)są ludzie i parapety:) niektórzy traktują kobiety w ciąży ja trędowate takie płytkie myślenie...olać tooo:-)

Ostatnia edycja:
właśnie odkryłam ,że "szalejecie' również na innych wątkach,super!przeglądałam Wasze zakupy i oczywiście nabrałam ogromnej ochoty, żeby i w tej kwestii do Was dołączyć...Jak to mówią:pożyjemy, zobaczymy.
Dagne- oczywiście zauważyłam wszystkie podobieństwa;) i wiesz co, podobno też mam starszą ciążę - ale numer!kiedy ostatnio siedziłam na koziołku i byłam badana, lekarka powiedział, że gdyby nie ostatnie usg, to powiedziała by,że jestem duzo dalej...teraz to pewnie będzie ciężkie do ustalenia,Trzeba to wszystko wychwycić w 1 trymestrze, potem różnice co do wielkości dzieciaczków są sprawą indywidualną
Mła - tak, Twoje strony oferują wiele ciekawych miejsc.Niektóre znam od dziecka, bo stamtąd pochodzą moi rodzice.A co do wieku, wiem, ma się tyle lat na ile się wygląda;:)i tu zawsze przypomina mi się puenta pewnego kawału(..)"niemożliwe?!, ludzie tak długo nie żyją!"

xxasienkaxx2 ja też mam takie bóle :/ ale fakt, pocieszające jest to, że to normalne :)
27012701 ja mam też czasami takie dni że mam doła i jest mi ciągle smutno :/ i nie potrafię wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje i jaki jest powód moich smutków :/ czasem zaczynam płakać i już :) co prawda przechodzi mi tak szybko jak szybko się pojawia.
papayka Twoja sałatka mnie zachwyciła :) Koniecznie muszę ją kiedyś zrobić bo wiem że jest pyszna :)

reklama
270127...-terazkiedy od pewnego czasu skazana jestem na siedzenie w domku,odbieram wszytsko bardzo podobnie.Moje przyjaciółki mają juz swoje pociechy odchowane, wszyscy zajęci są swoimi sprawami i czasami poza listonoszem;)nikt do mnie nie zaglądnie.Ale przecież - jak słusznie Zauważyłaś jest bb i to można poczuć się dużo lepiej.Myślę,że wspólnych tematów nie zabraknie

Do góry