reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2014

reklama
Cypryda- wszystkiego co najlepsze dla Twojego Synka!

Ewelinka- jak dzisiaj wiek Malucha wychodzil z USG?

Ewelinka- to znaczy, że dzidziuś pięknie rośnie! Moja fasolka tydzień temu we wtorek miała 5 dni opóźnienia w stosunku do OM, a teraz we wrotek już też było idealnie ze suwaczkiem. Ale super. A ginka mi mówiła, że jeśli termin z USG wacha się +- 7 dni w stosunku do OM, to jest ok i takie odchylenia są w normie.

Anula u mnie nie jest rowno z om ale wiem ze owu mialam później wiec jest ok :-) mamy duze i silne Maluchy Kochana :-D

Dziewczyny mam pytanie odnośnie mojego jutrzejszego badania glukozy z obciążeniem.. wyczytałam ze zeby ten roztwór było lepiej przełknąć to nalezy dodac trochę soku z cytryny. Czy to nie zafalszuje wyniku? Bo jak ma byc lepsze i nie sfalszowac to chętnie skorzystam ze sposobu ale jak ma muec wpływ to wolę się pomęczyć.

Moja kropeczka mała też 5 dni miała opóźnienie wg usg a na ostatniej wizycie dogoniła i ładnie się zrównała z terminem liczonym od OM. Także super. Mnie też gin mówił, że owulacja mogła się przesunąć a usg ma wartości uśrednione.

Co do badania glukozy. Strasznie się wymęczyłam ostatnio pijąc do świństwo. Nie miałam soku z cytryny ale dziewczyny, które były ze mną wiem, że dolewały i podobno można.

reklama
Ewelinka mi te badania jak sto tysięcy innych zlecił lekarz prowadzący przed ciążą. Ja miałam test obciążenia 75 g po godzinie i po dwóch. Najlepiej weź sobie coś do czytania bo u mnie w laboratorium pani powiedziała, że mam siedzieć i nie chodzić po wypiciu, więc wyjście na zakupy odpadało.

Do góry