Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
annacka- koty różne rzeczy wyczuwają, szczególnie choroby, moja mama jak nie wiedziała, ze ma raka piersi, to nasza kotka na siłę kładła jej się na klatkę piersiową i chciała tam leżeć, uważaj na koty ze względu na toxoplazmozę
jagoda- to super, ze wizyta udana
A ja dziś po obiedzie pojechałam z mężem i Kubą nad morze na spacer. Zjedliśmy lody i wróciliśmy ok 19. Jestem trochę padnięta, więc idę odpoczywać. Pozdrawiam i do jutra!
hej kochane bylam u gina wszystko z maluszkiem ok fika jak zly hehe tylko mam pytanie kazal mi odstawic z dnia na dzien luteine czy to nie za wczesnie?
Fajnie dziewczyny, ze u waszych fasolek wszystko dobrze
Anncka - ja ogolnie nie przepadam za kotami, ale jak bylam na zebraniu zarzadu Stowarzyszenia w ktotym dzialam to prezeski kotka siedziala mi na piersiach doslownie caly wieczor. Prezeska byla w szoku bo jak podsumowala kotke, to ksiezniczka ktora nawet bkiskich nie obdarza zbytnia uwaga. Wiec cos pewnie w tym jest
Dziękuję za ciepłe slowa - byłam na USG (z firmy) po trzynastej i mały astronauta tak wywijał fikołki i kopał, że babeczka nie mogła go spokojnie wymierzyć :-)
Wszystko jest ok i dalej wychodzi dzidzia o tydzień starsza niż z OM
Później przeszłam całą Piotrkowską na piechotę (w końcu piękna pogoda) i myślałam, że padnę ze zmęczenia gdzieś w parku. Jakoś doczłapałam się do przyjaciółki i na deser wtrąbiłam miskę truskawek.
Wieczorem po dwudziestej miałam USG prywatnie (gin ma lepsze USG) i już bobas nie kręcił się. Chcieliśmy zobaczyć go w 3D jak śmiga ale uparł się i dłubał w nosie (przynajmniej tak to wyglądało). Zdjęcia wrzucę później
Wychodzi mi z badania 12tc3d więc mój termin to 30.11.. Ale nigdzie się nie wybieram i zostaję w grudniowymi mamuśkami ;-)
Ale można się zarazić tylko od młodych kotów. "Stare", odchowane, czyste koty nie mają nic do rzeczy.
Bardziej trzeba uważać na surowe mięso, owoce i warzywa, oraz ogród, pracę w ziemi, bo tam mogą znajdować się cysty toksoplazmozy właśnie młodych kotów.
Najlepiej używać rękawiczek do obróbki powyższych i często myć ręce, a nic się nie stanie.
Info od mojego lekarza z ostatniej wizyty ;-)
Evi_dzi, Ona - gratuluję udanych wizyt! Fajnie, że maluszki świetnie się mają!
Evi_dzi Twoj lekarz nic nie mowil na to ze robilas 2 USG tego samego dnia? Moja by mnie chyba zagadala, nawet jak poszlam prywatnie babce zaplacilam to mowila ze niepotrzebnie ingeruje ze nie powinno sie...
A ja dalej leze na boczku i czekam na M z zakupami bo cos glodno mi