Ewelinka- ja właśnie mam ten sam problem. TSH jest u Ciebie ok. Ale tak jak ginka moja mówi, że w ciąży i przy niedoczynności bardziej istotny jest poziom FT4. I nawet teraz jak kazała mi kontrolować to już tylko FT4, a TSH nawet nie robić, bo szkoda pieniędzy. Ja miesiąc temu miałam FT4 14.06 i ginka mówila,ze to niestety za mały poziom. W ciąży powinien być przynajmniej 18-19- tak mówiła. Od miesiąca biore wieksza dawke euthyroxu (100 mg) i wczorajsze wyniki pokazują, że FT4 wzrosło do 15,81. Ale ginka mowi,ze to jeszcze trochę mało, choć dobrze,ze już jest tendencja wzrostowa. I teraz biore na zmiane jeden dzień euthyrox 100 mg a drugi dzień 125 mg. Za miesiąc znowu kontrola przed wizyta i zobaczymy jaki poziom będzie. Ewelinka Twoje ponad 13 to trochę mało naprawdę. Szybko pędź do gina albo endo. Musisz brać większą dawkę leku.
Dziewczyny co do ruchów, to ja nie mam kompletnie pojęcia, bo to moja pierwsza ciąża, ale uważam, że to chyba jest indywidualna kwestia, kiedy kobieta czuje pierwsze ruchy dziecka.