reklama

Grudzień 2014

Pisałam ostatnio o mojej złej cytologii, że nie dostałam do ręki wyniku, który był "zly".
Tak więc- PAPIII ASCUS, tak jak lekarka mówiła powtórka za pół roku, w poniedziałek mam się udać do przychodni, gdyż muszę rozpocząć leczenie... mam nadzieję ,że nie zaszkodzi to dziecku... leczenie ponieważ mój "ukochany" zaraził mnie pewnym świństwem ( i tu jego wierność... )... brak mi słów...

reklama
Czy któraś sie orientuje czy ft4 jest ok? Do lekarza ide w poniedziałek.

Normy:
FT4 – 10 – 25 pmol/L (8 – 20 ng/L)
zależy w jakiej jednostce, ale i tu i tu w normie :tak:

Martia - a nie powinni zrobić najpierw kolposkopii? 3 grupa jeszcze nic nie oznacza. U mnie wyszła torbiel endometrialna.
Miałam podobny wynik. Zrobili mi kolposkopię, a w niej wszystko ok.

Ostatnia edycja:
Witam sie z rana . Po tym co napisze naskoczycie na mnie ze to nie możliwe, ze to jelita. Wczoraj już położyłam się do łóżka i leze oglądam tv i nagle pyk. Z prawej strony jakieś na oko 5 cm poniżej pepka. I to napewno nie były jelita.

hej dziewczyny
ana- chyba masz błąd w suwaczku, bo pisze, że zaczął się 6 tydzień
ewelinka shn- dobry masz wynik,
JA dziś odebrałam wyniki i nie mam toxo, nie jestem nsicielką hiv i już mi tarczyca zaczyan szaleć jak miałąm wyniki tsh ponad 6 kiedyś i udało mi się ją uspokioc do 1,5 to teraz mam 0,4
Właśniemi się zachciało pierogów z truskawkami, mimo, ze pozarłam 0,5 kg przed chwilą :-)

hej dziewczyny
ana- chyba masz błąd w suwaczku, bo pisze, że zaczął się 6 tydzień
ewelinka shn- dobry masz wynik,
JA dziś odebrałam wyniki i nie mam toxo, nie jestem nsicielką hiv i już mi tarczyca zaczyan szaleć jak miałąm wyniki tsh ponad 6 kiedyś i udało mi się ją uspokioc do 1,5 to teraz mam 0,4
Właśniemi się zachciało pierogów z truskawkami, mimo, ze pozarłam 0,5 kg przed chwilą :-)

Nie masz toxo, ale juz przechodzilas?

Magda Singh to ciekawe, bo zastanawia mnie fakt czy macica na tym etapie dosięga do tej wysokości?! Ale może faktycznie...

Ewelinka, tylko pamiętaj, że na tych wynikach to są podane normy nie dla ciężarnych.
Dla ciężarnych są zazwyczaj jeszcze szersze widełki ;-)
Na pewno jest ok :)

Magda_Singh - niemożliwe :D To raczej wzdęcie, może coś zjadłaś? (bez urazy) Może jakiś ucisk.

reklama
Dno macicy znajduje się:

w końcu 16. tygodnia: 1-2 palce nad spojeniem łonowym,

w końcu 20. tygodnia: 2-3 palce poniżej pępka,

w końcu 24. tygodnia: na wysokości pępka,

w końcu 28. tygodnia: 2-3 palce powyżej pępka,

w końcu 32. tygodnia: w połowie odległości między pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym,

w końcu 36. tygodnia: przylega do łuków żebrowych - najwyższe położenie dna macicy

w końcu 40. tygodnia: 1-2 palce poniżej łuków żebrowych, a więc w przybliżeniu na tej samej wysokości, co w końcu 32. tygodnia ciąży.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry