reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

Agrafka - jeżeli w przeciągu kilku miesięcy nie miałaś podwyżki to dostaniesz 100% średnich zarobków z roku (chyba, że w międzyczasie byłaś na l4 to wtedy biorą miesiąc wcześniej do wyliczeń). Masz pecha jeżeli w międzyczasie udało Ci się wynegocjować podwyżkę :wściekła/y:

reklama
cypryda jak bym takiego robotnika zlapala to wziela bym go za ten stretny lebzol i wytargala w tym kibelku!!! a co!!!!!!:-D:-D:-D

A co do plastrow na pępek to na pewno dziala bo wyprobowalam i to nie raz ale w ciazy nie stosowalam jeszcze.

nie na wszystkich plaster na pępku działa:) moim zdaniem to efekt placebo, bo co ma pępek do błędnika(bo to on przysparza te dolegliwosci). No chyba że działa na zasadzie akupresury. Zresztą niech działa jak chce byle działał:)

A co do wypłaty na l4 to ja też się boję ile dostanę, bo ja róznie zarabiałam, miałam kilka lepszych miesięcy, ale równoważą to słabe miesiące gdzie miałam mało godzin. I tak dobrze,że wybrałam sie wczesniej na l4, bo teraz z racji ciąży dawano mi bardzo mało godzin.

Cypryda brak słów :-/ Ja bym zawlokla do łazienki z powrotem o kazała czyścić :p

Evi ciężka sprawa z tym zwolnieniem. Wszystko jest super, jak nie trzeba się o kasę martwić. Sytuacja byłaby jasna, gdyby lekarz kazał iść na zwolnienienie bez dyskusji, a tak to są dylematy. No bo fajnie mieć ten spokój, ale z drugiej strony pieniążki tez potrzebne. Ja gdybym fizycznie czuła się dobrze, nie szlabym w tej sytuacji na L4 ;-)

Magda_UK przypomniało mi się co na opryszczkę.
Niezawodny jest SONOL. Smarowidełko takie, z kulką. Bardzo pomaga i szybko się goi :tak:

Kurcze... Mi też obcięli pensję.
Tylko czemu? Na L4 byłam ost. pierwszy tydzień października. I tyle.
To dlatego?

Magda: podnieśli mi ciśnienie z tą wypłatą i zaczęłam się martwić, że na to czy na coś innego nie będziemy mieć, ale mój M się tym wogóle nie przejmuje i mówi, że jeszcze się nacharuje przy dziecku jak się urodzi. Może powinnam wyluzować.
Wróciłam do pracy i dwa dni czułam się w miarę dobrze (najgorsze to dojazdy do pracy). Jednak dziś przyszedł kryzys zwłaszcza, że rano dowiedziałam się, że moja przyjaciółka poroniła. Beczałam jak głupia i z nerwów wymiotowałam. Nawet nie wiem, jak powinnam się teraz przy niej zachować, bo ona nie chce się spotkać (prowadzi bloga: PlecyKonia )

Fimka: zadzwoń do kard to powiedzą Ci, jak oni to liczą. Każdy przypadek pewnie jest indywidualny

Nikola dziekuje za zyczonka :)
Dzis zalatany dzien. Przeszlam z "200" km he z corka do sklepu po prezent pozniej zaszlysmy na pizze pozniej po tort i wiele wiecej...

Ktoras z Was pytala o cos ba chorobe lokomocyjna. Woec tak ja ogolnie mam z tym problem od porodu. Wczesniej bralam tabletki a teraz kupilam takie opaski na reke ktore uciskaja konkretny punkt nad nadgarstkiem i w weekend jak jechalismy w gory 3 h to powiem szczerze ze nic a nic zle sie nie czulam. Poza tym popijalam "Ginger Ale" nie wiem czy ten napoj jest w Polsce. Gazowany.

Tak wygladaja te opaski. Podobno pomagaja tez na nudnosci w ciazy. ImageUploadedByForum BabyBoom1401472752.552644.jpg

Ps znalazlam linka w jakich aptekach w Pl mozna kupic
Gdzie kupić? | Sea-band | Oryginalne akupresurowe opaski przeciwwymiotne

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1401472752.552644.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1401472752.552644.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
hej dziewczyny mam pytanie dzisiaj mnie boli podbrzusze i tak jakby klol jajnik czy to cos moze sie dziac?

Dziewczyny jak mnie zaczal bolec brzuszek jakoś tak dziwnie, mam nadzieje ze to dzidzia rosnie i wszystko tam w porzadku

reklama
To chyba raczej normalne, maluszek potrzebuje coraz wiecej miejsca I wszystko sie musi troche porozciagac :) Oszczedzajcie sie I duzo wypoczywajcie ! :)

Do góry