reklama

Grudzień 2014

Witam się i ja.... ech ciężko bo gorąco. Wczoraj byłam na wizycie. Wszystko porządku. Wyniki moczu idealne. Teraz mam zlecony mocz, krew i tokso poraz drugi.

Szwagier przylatuje 9.07 o 9:30. A dziś zatezerwowalam chłopakom bilety. 10 dni będę slomiana wdowa. Ale przynajmniej odpoczne.

reklama
agrafka - no to szkoda, że tak wyszło z tą średnia zarobków... a jesteś już na zwolnieniu? może coś dał by powrót na trochę do pracy (jeśli jest możliwy) - nie znam się na tym, tylko gdybam.

gosia - truskawek nie jadł. Nawet ostatnio kupiłam ,ale nie chciał jeść, mimo że lubi generalnie wszystko.

oomamba - byłam u pediatry po południu i stwierdziła, że to są potówki. Z resztą od wczoraj też tak przypuszczałam. Dziś jest ich trochę mniej,bo już pogoda się popsuła i nie jest tak gorąco. A w upalne dni to my w domu mamy 26 stopni (uroki poddasza...).
Firma musi zatrudniać powyżej 20 osób i wtedy kasę dostajesz z firmy a oni się rozliczają z ZUSem.

Ja dziś cały dzień jestem padnięta. Spać mi się chce i w ogóle jestem nie do życia. Mąż kupił dziś czereśnie - są pyszne :) chyba zaraz wszystkie zjem :) A jutro na obiad robię fasolkę szparagową.

Ja bym sobie chętnie poszła na zwolnienie ale ja na niskim ZUS-ie więc wielkie G... dostanę no i na własnym garnuszku to trzeba dbać o interes.

Już od początku roku zamierzałam się z założeniem własnej firmy. Mąż ciągle powtarzał, najpierw urodź drugie dziecko. I patrząc na Ciebie, miał racje :tak:

U nas od dzisiaj do 13.07 nic innego poza meczami nie będzie widoczne w tv. Już jestem cała chora. Jeśli pod sercem noszę drugiego takiego kibica, to się chyba pochlastam :-D;-)

mama- gratulacje, jesteś bohaterką, dzięki Tobie dziecko żyje, oby więcej takich ludzi, co potrafią reagować. W tvnie w faktach zrobili prowokacje, dali lake płaczaca w aucie, prawie nikt nie zareagował.
jopal- ja we wrześniu będę walczyc ze szpakami, mam bardzo dobry winogron na działce, a te szuje zlatują się na wyżerkę wrrr
Przypomniałaś mi o trolicy heee, ciekawe, czy gdzieś fantazjuje :-)
oomamba- ja pracuję w korporacji i jeśli dobrze zrozumiałam, to firma mi przelewała całe zwolnienie z Damianem(chyba się jakoś rozliczali z zusem potem)
mitemil- trzymam kciuki, na pewno będzie wszytsko dobrze, załorzyłabyś firme, odprowadziłabyś jedną dużą skłądkę do zusu i potem płacili by Ci na zwolnieniu, tak zrobiła moja kuzynka.
Magda Singh- to dobrze, ze wyniki wyszły dobre, mąż niech leci odpoczniesz sobie, zatęsknisz . Będziesz mieszkać w Indiach, fajnie, zawsze mi się marzyło mieszkać daleko stąd :-)
estranea- nie ma takiej opcji, musiałabym pracować do końca września, nie uśmiecha mi się, obgadałam temat z Mateuszem i jakoś ogarniemy temat, na szczęście ubezpieczyłam się na urodzenie dziecka i po porodzie wpadnie mi z 4 tys , nakupuję mlek i pampersów na zapas
Moja koleżanka co jest w 6 tygodniu zatrudnia się szybko dodatkowo u kolegi fikcyjnie, chce odprowadzić jedna składkę i isc na zwolnienie, będzie miała płacone za dwie prace. Ciekawe czy to tak jest , podobno temat opatentowany.

agrafka masz racje z tym co piszesz o własnej firmie jak ktoś zakłada w ciąży to jest idealna sytuacja, ale tak jak u mnie to lipa bo chorobowe by wyliczali z tych niskich składek. Jest jeszcze jeden myk, który spróbuję wykorzystać jeśli chodzi o macierzyński ale musze wszystko dobrze zaplanować i obgadać z księgową żeby kasy nie utopić. Jeśli na miesiąc zawiesze działalność i potem zadeklaruję wysoką składke na 3 miesiące to zasiłek macierzyński bym wysoki dostawała ale to się właśnie chorobowego nie tyczy. Jest ryzyko w takiej sytuacji jak druga praca bo to może byc uznane za "czynność prawną dla pozoru" i wtedy tylko przez sąd z ZUS-em. Nie wiem jak to będzie, czekam po wizycie na 12 tydzień to będzie 23 czerwca i jak będzie wszystko git to będę z księgową omawiać temat i się zobaczy.

reklama
jopal- a Zus teraz kontroluje jak nigdy. Prowadzą śledztwo, wypytują o wszystko. Kolezanka brała rente po zmarłej mamie, warunkiem było chodzenie do szkoły, olewała zajęcia nie chodziła i dostała z zusu pismo , ze ma oddać 6000, druga koleżanka ma siostrę, co identyczną sytuację olała, pojechała do Anglii, jak wróciła , to wylądowała w więzieniu na 3 miesiące!!!! Dramat.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry