• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2014

reklama
estranea- super, że chęnie został w przedszkolu Kubuś, na pewno nie raz będzie tak, że nie będzie chciał do domu wracać ;-) jak na pierwszy dzień, wyszło super. ja nie skracałam mojemu dnia, chciałam go od razu przyzwyczaić do całego dnia, zobaczysz jak jutro będzie się zachowywał
kar-może idź do jakiegoś innego, lepiej, żeby to skonsultować
gosia- no właśnie, ja w 1 ciąży codziennie chodziłam wkur...na przez to, teraz pomyślałam, ze po kiego diabła mam sobie ciśnienie podnosić, bo zaczekam 5 min dłużej.Zus- liczyłam na mniej, dali więciej, także jestem happy :-D i wypłacili mi jak zawsze, to zależy od firmy jak prowadzi pełną księgowość, to płaci firma i sobie to rozlicza z zusem- ja tak mam, także jak zawsze miałam dzień przed ostatnim o 13, tak i teraz.
oomampa- ja sobie przemyślałam, że zanim będą w takim wieku, ze będą się siebie wstydzić, to jeszcze z 4 lata trzeba będzie zaczekać i zamienimy się z Damianem na pokoje, bo ma dużo mniejszy, a w sypialni wstawimy piętrowe łóżko i urządzimy im wspólny pokoik. Potem będziemy myśleć dalej.

m-s- gratulacje niuni
cypryda- te stare dziady narzekają bez przerwy na nas, modlą się co niedziela, a zachowują się strasznie, jeszcze wymagają szacunku..dramat, zdarzają się przemiłe staruszki, ale bardzo rzadko. a te komentarze...brak mi słów..żenada!
w lumpie kupiłam takie perły, że głowa mała pajace za 3zł z nexta i h&m jak nowe, a body z krótkim wychodziły po 1,50 :-D zaszalałam
TRZYMAM KCIUKI ZA WIZYTUJĄCE SIĘ JUTRZEJSZE I GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT W DNIU DZISIEJSZYM

Hej laski
Sorry ale bedzie tylko o mnie musze sie wygadac :angry:
Wiecie co bije sie z myslami non stop, jestem jakas przewrazliwiona. Na wizycie w srode jak bylam polozna mi powiedziala ze wszystko jest ok nie ma nawet milimetrowego odstepstwa od normy w narzadach. Ale jest cos takiego co nazywa sie bright spot, ognisko hiperechogenne na serduszku. Mowiac mi to powiedziala ze to jest nic (zadna wada serca tylko jakies zwapnienie male) i znika zazwyczaj przed porodem albo zaraz po (moze byc od przebytej infekcji np, lub zlego kata ulozenia plodu podczas badania, bardzo czuly sprzet). Jest to rowniez jeden z soft markerow Down's Syndrom ale TYLKO jesli wystepuja tez inne powazne (brak kosci nosowej, znieksztalcona czaszka, krotsza kosc udowa itp) a jesli wystepuje tylko to to nie oznacza nic i nic sie z tym nie robi. U mnie innych markerow nie ma, test genet z krwi ok, usg anatomiczne tez super wiec mam to olac a musiala mi powiedziec bo takie jest prawo. Ale ja wariuje wiecie co od wczoraj przeczytalam wszystkie artykuly na ten temat polskie i z usa. Co prawda wszystkie przypadki gdzie wystepowal tylko ten jeden marker konczyly sie tak ze dzieci rodzily sie jak najbardziej zdrowe czesto na usg w 3 trym juz nie bylo sladu, troche mnie to pocieszylo ale mysle mysle i mysle jak jakas glupia.... dajcie mi kopa pozadnego :crazy:

ps. Makrofag apropo tych otarc, odparzen to pomoze masc z antybiotykiem Tribiotyk, tylko sprawdz czy mozna w ciazy a jak nie mozna to moze masc na odparzenia sudocrem skoro noworodki moga to w ciazy chyba tez.

Ostatnia edycja:
Witajcie!

Jopal- hihi, no tak ja znam, więc za Wasze wymarzone i wyczekane płci dzieciątek tym bardziej ściskam teraz kciuki!

Oomamba- hihi, ściskam piąstki oby wyniki oleju były prawidłowe!

Zanag- wizytę mam na 13. w Gdyni, a mieszkam 40 km od Gdyni, więc z godzinę wcześniej muszę wyruszyć.

Mój mały piesek o 5:30 zaczął dzisiaj głośno szczekać, że nie chce już spać, to i mój mały lokator w brzuszku zaczął szaleć tak, że jak przyłożyłam do brzucha dłoń, to aż pod ręką go czułam, pierwszy raz tak mocno, hihi. Oj, już się chyba chłopacy polubili.

Miłego dnia Kochane!

Witam wszystkich życzę powodzenia na wizytach;-)
czarna za dużo nie pomogę bo nigdy o tym nie słyszałam ale musisz się uspokoić i myśleć pozytywnie przede wszystkim dla dziecka a może skonsultuj się z lekarzem tak żeby się uspokoić i usłyszeć fachowo co to jest ale nerwy i niektóre rzeczy znalezione w necie mogą być złymi doradcami i trzymaj się;-)

Czarna gdyby faktycznie bylo cos nie tak skierowano by was na dalsze badania. Sama widzisz czytalas tyle o tym i w kazdym przypadku rodzilo sie zdrowe dziecko,w Waszym bedzie tak samo. nie czytaj juz tych bzdur i ufaj swojej poloznej i lek. Bedzie wszystko dobrze. I ode mnie otrzymujesz takiego mega mega kopa za zle mysli! Nie wolno Ci myslec negatywnie,bo wszystko jest w jak najlepszym porzadku o czym poinformowala Cie Twoja polozna ,wiec sie nie zamartwiaj Kochana.

Witajcie :)
Dziś ostatni dzień urlopu, a za 2h mam połówkowe... Dzięki za wszystkie kciukasy! Do wczorajszego popołudnia nawet mi nie przyszło do głowy, że coś mogłoby być nie tak z dzidziusiem. Teraz mam mega stresa...
W brzuchu burczy, a ja chyba nic nie przełknę...

Hej Dziewczyny!

Wczoraj położyłam Kubę o 21 spać i sama zasnęłam o 21.30. Masakra jakaś, byłam tak zmęczona. Obudziłam się przed 1, poszłam się napić i dalej spać.
Dziś Kuba też rano poszedł bez marudzenia do pikola. Tylko 15 min musiałam go budzić. A wcale nie było wcześnie, bo prawie 7.30.

ulenka - właśnie Pani z pikola mówi, ze lepiej na "głęboką wodę". Tylko ja się boję...taka trochę nadopiekuńcza jestem...

cypryda - własnie, wyleciało mi z głowy, że Ty też pracujesz w przedszkolu. Dzięki za radę. :) I tak jak piszesz - to mama się bardziej boi :P Wczoraj Pani powiedziała Kubie, że ma swój leżaczek i też będzie tu spał, no co on: ja mam u babci leżaczek. Heh - mądrala :)

anncka - super, że wizyta ok.
Fajnie macie, ze wasi mężowie chodzą z Wami na usg. Mój jest zapracowany i nie ma czasu, ale też jakoś bardzo mu nie zależy. Ostatnio powiedział, że on i tak nic tam nie widzi :(

oomamba - ja też z Kubą jesteśmy bardzo do siebie przywiązani. Ja go nawet nie lubię do dziadków na noc zawozić... I szczerze mówiąc, to się tak stresuję (żeby np. Kuba nie płakał za dużo) to też najchętniej odbierałabym go przez jakiś czas przed spaniem (po12). Ale jak się do tego przyzwyczai to będzie pewnie jeszcze gorzej później go zostawić na cały dzień.
Dobra akcja z tym "olejem" :)

jopal,zanag, anula - trzymam kciuki :)

czarna - nie stresuj się. Skoro inne markery masz ok, i do tego inne artykuły na ten temat potwierdzają słowa położnej, to myślę, że wszystko będzie w porządku. Nie zadręczaj się, bo nie ma sensu. Może już w III trym. nie będzie po tym śladu. Głowa do góry! Będzie dobrze.

Miłego dnia wszystkim. U mnie dziś znów powracają upały...po wczorajszym lżejszym dniu.

reklama
Hej wszystkim :) jeszcze kisze sie w wyrku
Czarna- moja szwagierka miala to samo i bardzo sie stresowsla, ale przed porodem zniknelo
Anula- piesiowi sie nudzi, wstawaj mama :-D
Dziewczyny kupujecie juz intensywnie rzeczy wyprawkowe?
Ja kupilam grzechotki, ubranka, a za miesiac zaczne po troche reszte

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry