reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grypa w 1 trymestrze

reklama
Ja w pierwszej ciazy nie chorowalam zupełnie. Jedno drobne przeziebienia tzn trochę katar i lekki bol gardla.. a tym razem jakiś koszmar. Dziekuję, ze napisałaś. Dla Ciebie tez zdrówka

Czy są tutaj Panie, które przechodziły grype w 1 trymestrze ciąży? Od wczoraj mam gorączkę ponad 39C, której nie dało się zbic paracetamolem. Niestety w teście wymazowym z nosa wyszła grypa typu A. Po konsultacji z lekarzem POZ biore Tamiflu 75mg i w dalszym ciągu paracetamol. Jest trochę lepiej. Wizytę u ginekologa mam dopiero po świętach.

Czy znacie osoby, które przeszły grypę w tak wczesnej ciazy i wszystko było ok?
To dopiero 7 tydzień :(
Czy gorączka wpłynęła jakoś na przebieg ciąży lub na dziecko?

Czy są tutaj Panie, które przechodziły grype w 1 trymestrze ciąży? Od wczoraj mam gorączkę ponad 39C, której nie dało się zbic paracetamolem. Niestety w teście wymazowym z nosa wyszła grypa typu A. Po konsultacji z lekarzem POZ biore Tamiflu 75mg i w dalszym ciągu paracetamol. Jest trochę lepiej. Wizytę u ginekologa mam dopiero po świętach.

Czy znacie osoby, które przeszły grypę w tak wczesnej ciazy i wszystko było ok?
To dopiero 7 tydzień :(
Czy goraczka jakoś wpłynęła na przebieg ciąży lub na dziecko?

Czy goraczka jakoś wpłynęła na przebieg ciąży lub na dziecko?
Ja może nie miałam grypy, ale tzw grypę żołądkową (9tc) i przeziębienie (20tc). Na usg lekarz widział ogniska hiperechogeniczne w lewej komorze serca. Echo serca płodu wykazało dodatkową strunę rzekomą w tej komorze serca. Córka urodziła się zdrowa i jest zdrowa - niedługo kończy 2latka

Do góry