reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Halo halo styczen 2019

Dzięki [emoji4] człowiek dwa razy chodził w ciąży a nic nie pamięta [emoji23] ja ostatnio sobie dorzuciłam DHA od 13 TC .

reklama
ja biorę eutyorx na tarczyce, dupka i kwas foliowy, magnez nic więcej. Teraz jak kwas mi sie skończy tez jakiś kompleks witamin sobie zakupie

ja biorę eutyorx na tarczyce, dupka i kwas foliowy, magnez nic więcej. Teraz jak kwas mi sie skończy tez jakiś kompleks witamin sobie zakupie
Ja biorę letrox na tarczyce, duphaston, urosept i pregna plus. Najgorszy dla mnie do polkniecia jest urosept, bo ma słodką otoczke. Blee

Ja biore kwas foliowy, pregna DHA i zakladam luteine. Jutro mam usg. Lekarz powiwdzial, ze po tym badaniu zdecyduje czy mozna juz odstawic luteine. Ale nie wiem jak to bedzie bo od wczoraj mam bol brzucha w dole i po lewej stronie i w krzyzu mnie szarpie. A kwas foliowy powiedzial, ze do 14 tygodnia bede brala a inne witaminy mam brac z pozywienia - chemii jak najmniej :)

Mij lekarz mowi ze kwas conajmniej do 14 tyg bo wykształca sie ciagle układ nerwowy, a foliany w tym biora udział. I dupka tez mi dal jeszcze jedno opakowanie, gdzies do 14tyg. A pozniej Pregnal plus bo zawiera złotą piatke skladnikow.
Ja już jem właśnie 2 opakowanie pregny ale tam jest kwas foliowy to już dodatkowo nie biorę.

Ja biore kwas foliowy, pregna DHA i zakladam luteine. Jutro mam usg. Lekarz powiwdzial, ze po tym badaniu zdecyduje czy mozna juz odstawic luteine. Ale nie wiem jak to bedzie bo od wczoraj mam bol brzucha w dole i po lewej stronie i w krzyzu mnie szarpie. A kwas foliowy powiedzial, ze do 14 tygodnia bede brala a inne witaminy mam brac z pozywienia - chemii jak najmniej :)
Też po calym dniu krzyż mi siada.dziwie się że już tak szybko.

Ja już jem właśnie 2 opakowanie pregny ale tam jest kwas foliowy to już dodatkowo nie biorę.
No tylko tam jest ta dawka podstawowa kwasu, a on twierdzi, że teraz kwas najwazniejszy i biore tą 5mg na recepte. Ile bobo potrzebuje to weźmie, a reszte sie wysika, a witaminy z pożywienia, a w II trymestrze dopiero zmniejszyć kwas do podstawy i reszte składników można sobie suplementować. Ale tylko DHA, żelazo, jod i wit D, wiecej ponoc nie kombinować bo tylko propaganda firm fameceutycznych.
A te witaminy to Wam lekarze zalecili czy same bierzecie?

reklama
No tylko tam jest ta dawka podstawowa kwasu, a on twierdzi, że teraz kwas najwazniejszy i biore tą 5mg na recepte. Ile bobo potrzebuje to weźmie, a reszte sie wysika, a witaminy z pożywienia, a w II trymestrze dopiero zmniejszyć kwas do podstawy i reszte składników można sobie suplementować. Ale tylko DHA, żelazo, jod i wit D, wiecej ponoc nie kombinować bo tylko propaganda firm fameceutycznych.
A te witaminy to Wam lekarze zalecili czy same bierzecie?
Mi lekarz zalecił jakieś drogie, więc kupuje prenatal uno, potem prenatal duo. Tyle, że ja nie biorę codziennie, tylko co 2-3 dni. Bo jak się bierze za dużo witamin to potem duże dzieci się rodzą ;) rok temu brałam co 2 dzień i mój Bobo miał 3600g. Większego nie dam rady urodzić, więc sobie dawkuję tą witaminową przyjemność ;)

Do góry