• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Ja biore kwas foliowy, pregna DHA i zakladam luteine. Jutro mam usg. Lekarz powiwdzial, ze po tym badaniu zdecyduje czy mozna juz odstawic luteine. Ale nie wiem jak to bedzie bo od wczoraj mam bol brzucha w dole i po lewej stronie i w krzyzu mnie szarpie. A kwas foliowy powiedzial, ze do 14 tygodnia bede brala a inne witaminy mam brac z pozywienia - chemii jak najmniej :)

Ja biore kwas foliowy, pregna DHA i zakladam luteine. Jutro mam usg. Lekarz powiwdzial, ze po tym badaniu zdecyduje czy mozna juz odstawic luteine. Ale nie wiem jak to bedzie bo od wczoraj mam bol brzucha w dole i po lewej stronie i w krzyzu mnie szarpie. A kwas foliowy powiedzial, ze do 14 tygodnia bede brala a inne witaminy mam brac z pozywienia - chemii jak najmniej :)
Też po calym dniu krzyż mi siada.dziwie się że już tak szybko.

Ja już jem właśnie 2 opakowanie pregny ale tam jest kwas foliowy to już dodatkowo nie biorę.
No tylko tam jest ta dawka podstawowa kwasu, a on twierdzi, że teraz kwas najwazniejszy i biore tą 5mg na recepte. Ile bobo potrzebuje to weźmie, a reszte sie wysika, a witaminy z pożywienia, a w II trymestrze dopiero zmniejszyć kwas do podstawy i reszte składników można sobie suplementować. Ale tylko DHA, żelazo, jod i wit D, wiecej ponoc nie kombinować bo tylko propaganda firm fameceutycznych.
A te witaminy to Wam lekarze zalecili czy same bierzecie?

reklama
No tylko tam jest ta dawka podstawowa kwasu, a on twierdzi, że teraz kwas najwazniejszy i biore tą 5mg na recepte. Ile bobo potrzebuje to weźmie, a reszte sie wysika, a witaminy z pożywienia, a w II trymestrze dopiero zmniejszyć kwas do podstawy i reszte składników można sobie suplementować. Ale tylko DHA, żelazo, jod i wit D, wiecej ponoc nie kombinować bo tylko propaganda firm fameceutycznych.
A te witaminy to Wam lekarze zalecili czy same bierzecie?
Mi lekarz zalecił jakieś drogie, więc kupuje prenatal uno, potem prenatal duo. Tyle, że ja nie biorę codziennie, tylko co 2-3 dni. Bo jak się bierze za dużo witamin to potem duże dzieci się rodzą ;) rok temu brałam co 2 dzień i mój Bobo miał 3600g. Większego nie dam rady urodzić, więc sobie dawkuję tą witaminową przyjemność ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry