reklama

Heparyna, zastrzyki, neoparin

Lliinnkaa

Zaciekawiona BB
Hej, mam takie pytanie czy jest tutaj ktoś kto miał podobną sytuację mianowicie robie sobie codziennie zastrzyki z neoparin jestem w 20 tygodniu i pierwszy raz miałam taką sytuację, że z trudem wbiłam igłę w brzuch ( to już się powtarzało, brzuch się powiększa i jest jakby opór czasem) i po tym jak ja wbiłam nie mogłam wcisnąć tego cypka u góry żeby wprowadzić produktu pod skórę, jakbym wbiła się w kamień, musiałam wyciągnąć strzykawkę i wbić się w innym miejscu, czy ktoś tak miał ? Co mogło być powodem ?
Pozdrawiam

reklama
Hej, mam takie pytanie czy jest tutaj ktoś kto miał podobną sytuację mianowicie robie sobie codziennie zastrzyki z neoparin jestem w 20 tygodniu i pierwszy raz miałam taką sytuację, że z trudem wbiłam igłę w brzuch ( to już się powtarzało, brzuch się powiększa i jest jakby opór czasem) i po tym jak ja wbiłam nie mogłam wcisnąć tego cypka u góry żeby wprowadzić produktu pod skórę, jakbym wbiła się w kamień, musiałam wyciągnąć strzykawkę i wbić się w innym miejscu, czy ktoś tak miał ? Co mogło być powodem ?
Pozdrawiam
Kiedyś czytałam jakiegoś bloga mamusiowego i kobieta, która go prowadziła też musiała brać heparynę. Pisała, że robiły się jej potem zrosty od tych zastrzyków- może u Ciebie to samo było powodem 🙂

Pozdrawiam
Hej :) ja też wbijam sobie heparyne i też neoparin tyle że 40stke, I też jestem w 20tyg, I tak samo czasem mam problem z wbiciem, brzuszek się robi większy i naprężony, plus już trochę tych w kłóć było i pewnie mamy zrosty i dlatego mogło tak się zadziać. Ja jeszcze nie miałam tak bym nie mogła zawartości wcisnąć wbijam nieraz z oporem ale zawartość po wbiciu ładnie idzie.

Raz miałam ale..to chyba w 13tyg że nie mogłam się wbić u kilka taki ukłuc musiala zrobić zanim się wbiłam ale nie wiem czemu bo to wyglądało tak jakby igła była tempa, stwierdziłam że ja sie zestresowałam i nie dałam radym. Odpoczęłam kilka min i znowu spróbowałam i poszlo gładko.

Wiem że można to wbijać też w udo bo chodzi o mięsień , ja się bede pytać nie długo czy mogę tak w udo bo wsumie nie wiem. A nie wyobrażam sobie jeszcze za parę tyg wbijać w brzuch jak będzie jeszcze większy i skóra będzie jeszcze bardziej naciągnięta 🙈.
Ja mam heparyne ze względu na obciążenie wadą serca moją, więc gdyby nie to bym nie potrzebowała.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry