reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Heparyna bez acardu

Nie zapytałam się tej osoby, jaki zestaw leków mam brać. Zapytałam,czemu bierze tylko heparynę. Co ma na celu Twoja aktywność w tym poście? Chcesz mi coś napisać w wiadomości prywatnej?
A po co mam Ci coś pisać w wiadomości prywatnej?

A aktywna mogę być tam, gdzie chcę.
Dokarmiasz własnie swoją nerwicę. Powtorzę - jak nie ufasz zalecenion swojego lekarza, to idź do innego i zapytaj. Tylko prawda jest taka, że Ty nie wiesz czy powinnas brać sama heparynę czy w kombinacji z acardem. Bo nie masz żadnych badań, tylko znalazłaś informację o zakrzepach w łożysku i przekopujesz internet.
Nie dasz rady prowadzić sobie ciązy sama i nie dasz rady żyć wyszukując sobie choroby.
Nerwica jest paskudną chorobą, ale da się ją trzymać na krótkiej smyczy, tylko trzeba to przepracować. I ponownie - ja na tym bym się skupiła, bo potem znowu będą wymówi w postaci siedzenia z dzieckiem, braku czasu, braku kasy itd. Masz teraz możliwość to zacznij działać, najtrudniejsze będzie za Tobą.

No i znowu - masz tutaj wypowiedzi dziewczyn, ktore brały samą heparynę. A Ty skupiasz się tylko na tych, gdzie był acard, bo chcesz tylko potwierdzenia swojej tezy i podkarmienia niepokoju.
Acard, jeżeli nie ma konkretnych wskazań, nie powinien być stosowany w 3 trymestrze.
A to, że heparyna nie przechodzi przez łożysko nie oznacza, że nie dziala na lożysko. Oznacza, że nie trafia do dziecka.

reklama
A po co mam Ci coś pisać w wiadomości prywatnej?

A aktywna mogę być tam, gdzie chcę.
Dokarmiasz własnie swoją nerwicę. Powtorzę - jak nie ufasz zalecenion swojego lekarza, to idź do innego i zapytaj. Tylko prawda jest taka, że Ty nie wiesz czy powinnas brać sama heparynę czy w kombinacji z acardem. Bo nie masz żadnych badań, tylko znalazłaś informację o zakrzepach w łożysku i przekopujesz internet.
Nie dasz rady prowadzić sobie ciązy sama i nie dasz rady żyć wyszukując sobie choroby.
Nerwica jest paskudną chorobą, ale da się ją trzymać na krótkiej smyczy, tylko trzeba to przepracować. I ponownie - ja na tym bym się skupiła, bo potem znowu będą wymówi w postaci siedzenia z dzieckiem, braku czasu, braku kasy itd. Masz teraz możliwość to zacznij działać, najtrudniejsze będzie za Tobą.

No i znowu - masz tutaj wypowiedzi dziewczyn, ktore brały samą heparynę. A Ty skupiasz się tylko na tych, gdzie był acard, bo chcesz tylko potwierdzenia swojej tezy i podkarmienia niepokoju.
Acard, jeżeli nie ma konkretnych wskazań, nie powinien być stosowany w 3 trymestrze.
A to, że heparyna nie przechodzi przez łożysko nie oznacza, że nie dziala na lożysko. Oznacza, że nie trafia do dziecka.
czekam jeszcze tylko na argument o zaśmiecaniu forum. Dziekuję dziewczynom,które odpisały mi,ze się da na samej heparynie, podniosło to mnie na duchu.

Ja chyba nie rozumiem o co chodzi. Lekarz Ci zapisał co masz brać. To on prowadzi ciążę, on decyduje, więc nie wiem skąd pomysł że ma być inaczej?
Ale ona mu nie ufa i pyta się na forum .
Kto jak długo brał acard .
Po pewnym tygodniach odstawia się acard .
Dziewczyny wypowiedziały się te które mają ta mutacje a ona nawet nie wiem czy ma bo nie badała.

Ja to trochę rozumiem, bo też nie ufam lekarzom tak z biegu, ale ciązy sama nie poprowadzę. Dlatego poszlam za własną radą i chodzilam do wojewódzkiego konsultanta ds perinatologii, bo tylko ten budzi we mnie zaufanie 🙈

reklama
Do góry