Lekarz rodzinny Ci przepisuje? Musiałaś jakoś to dokumentować, miałaś jakiś papier od ginekologa?Mój też nie ma podpisanej umowy z NFZ.. Więc tylko heparyne załatwiam u rodzinnej
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Lekarz rodzinny Ci przepisuje? Musiałaś jakoś to dokumentować, miałaś jakiś papier od ginekologa?Mój też nie ma podpisanej umowy z NFZ.. Więc tylko heparyne załatwiam u rodzinnej
Ja chodzę prywatnie i mam darmowe, a tez mam ,w razie czego’ bo badań nie miałam, a jestem po 1 poronieniu. Także na NFZ pewnie jest inaczejJa mam clexane przez przeszłość i 2 poronienia przed ta ciąża. Mam płatne 100%, ponieważ nie mam wskazań potwierdzonych badaniami, tylko „w razie czego”, tak mi to tłumaczyła ginekolog ( chodzę na NFZ) lekarze są bardzo rozliczani z recept i jeżeli nie ma wskazań to płacą z własnej kieszeni. Wg niej profilaktyka nie jest wskazaniem do darmowej recepty![]()
Tak ginekolog mi wystawił ze przy moim obciążeniu ginekologicznym i z mutacja mam przyjmować zastrzyki od pozytywnego testu... Więc rodzinnej zaniosłam a ona mi wystawiła na miesiąc... Za miesiąc mam przyjść po kolejna recepteLekarz rodzinny Ci przepisuje? Musiałaś jakoś to dokumentować, miałaś jakiś papier od ginekologa?
Jak dzwoniłam do NFZtu babeczka powiedziała, ze profilaktycznie również z kodem „c”Żeby mieć heparyne refundowana musisz miec potwierdzenie, że jest Ci potrzebna. Czyli badania mutacji dotyczących krzepliwosci, białki c i s, ddimery.
Aby heparyna byla za darmo musisz miec potwierdzona ciaze - tzn musi byc juz zarodek z bijacym sercem i zalozona karta ciazy. Clexane rzeczywiscie wychodzi dosyc drogo, ale Neoparin na refundacji ok. 4 zl za 10 zastrzykow, wiec groszeCześć, jestem na początku ciąży, w niedzielę pozytywny test, w poniedziałek beta 444, dziś czekam na wynik bety.
Lekarz przepisał mi neoparin 0.4, acard- dwa razy wcześniej poroniłam. Mam pytanie, bo z lekarzem tylko chwilę smsowałam, czytałam że heparyna jest refundowana, macie doświadczenie jak zdobyć receptę, nie chce teraz zawracać głowy mojemu lekarzowi, z jakiś powodów wypisał mi na 100%. Czy bierze się ja całą ciążę?
Ja dostałam wcześniej, już przy samym pęcherzykuAby heparyna byla za darmo musisz miec potwierdzona ciaze - tzn musi byc juz zarodek z bijacym sercem i zalozona karta ciazy. Clexane rzeczywiscie wychodzi dosyc drogo, ale Neoparin na refundacji ok. 4 zl za 10 zastrzykow, wiec grosze
Ja mialam tez od pozytywnego testu i za ta musialam placic, bo nie bylo potwierdzenia i dopiero na 1 wizycie, jak bylo serduszko to dostałam darmowa.Ja dostałam wcześniej, już przy samym pęcherzyku![]()