reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

Ja mam jeden kordonek cienki 100g Muza kupilam go w Polsce za 16zl i tak lezy i czeka i nabiera mocy urzedowej nie wiem chcialam zrobic serwete z tego albo aniolki na gwiazdke. Ale jakos nie chce mi sie babrac w tym krochmalu z máki wiec kto wie moze sie do Ewelci usmiechne i mi przysle pocztá:-D
Wiec Barmanko cena faktycznie kosmiczna:szok:

Mnie wlasnie zamykajá sklepik na mojej wiosce:-:)-:)-:)-:)-:)-( i gdzie ja teraz bede kupowala?:-(Bylam ostatnio tam i robili wyprzedaz i raz kupilam 8 wloczek a na drugi dzien jeszcze 7 i jeszcze troszke tasiemek. Normalnie juz wiecej tam nie zagladam bo sie uzaleznilam od kupowania na zapas.:nerd:

reklama
Ewelcia śliczna serweta,co ty od niej chcesz?

A mi dzisiaj teściowa pokazała na skypa zdobycze,20 kordonków i kilka gazet.:nerd: za 4 dni mi przywiezie :-)
A mam tych kordonków już od cholery,jakoś tak wolę nimi się bawić niż czapki tworzyć z wełny :blink:

nie zdążyłam wcześniej dopisać bo obiad mnie gonił ;-)

Butterfly, czasem jeździmy do blancha na zakupy. A w którym miejscu jest ten sklep? W tym budynku gdzie pennys? Na dole?
Dzięki za cynka :tak:

Kasiuleczka a jakie dokładnie masz oznaczenia na tym kordonku? Ja chce zamówić coś w Pl, ale właśnie nie znam się na oznaczeniach... Ty porównywałaś je sobie w Pl? Jest jeszcze jakiś cieńszy od tego który masz?
Mi też się nie chce bawić w gotowanie krochmalu :sorry2: dlatego namiętnie Ługi szukałam:cool2:

Anineczka, ja wolę zrobić coś konkretnego z kordonka, jakiś obrus, bieżnik.. serwetki mnie nie bardzo kręcą, zresztą nie mam gdzie ich kłaść bo w livingu mam tylko stół i ławę ;-) brak jakichkolwiek innych mebli. No i czekam na okres świąteczny, wtedy mam większe pole manewru. Tylko nie wiem czy mi wtedy Alutka pozwoli:zawstydzona/y:

Barmanka ten sklep jest tam w pawilonach gdzie tkmax, obok homstora, sa tam przerozne rzeczy do rekodziela jak tam wchodze to siedze godzine :), bo musze wszystko obejrzec, no a ceny niestety nie sa male :(, a ten niedaleko mnie jest w clondalkin, bbardz maly ale welny to maja przerozne, musze zerknac czy sa tez kordonki.

Barmanko ale ja mówię o przeróżnej maści rzeczach z kordonka,a serwetki robię bo szybkie są,mam w planach sprzedaż ich jak już zrobię wystarczającą ilość.A obrus to nie mam stolika okrągłego,ale bierznik to tak tak tylko jak na razie się wstrzymam bo nie wiem jakie meble w UK będę musiała zakupić ;-)
Znalazłaś jakiś fajny wzór na obrus?

Butterfly, chyba już kojarzę gdzie jest ten sklep.. jeśli to ten gdzie przy wejściu takie piękności są powystawiane to faktycznie ceny mają niewąskie :dry:
Ale poszukam tam, może ceny będą lepsze niż u mnie:baffled:

Anineczka a jaki kordonek zakupiła Ci teściowa? Jakiej firmy? Jaka grubość? boszz tak ciężko coś kupić jak się nie macało, nie oglądało..
Wzór na obrus mam od Ciebie ;-) i mam jeszcze taki fajny w serduszka, ale nie wiem w sumie czy te serduszka to troche takie no wiesz...z doopy wzór:dry: bo co ja? zakochana czy co? ale fajnie wygląda na schemacie:tak:
Teraz robię bierznik, pod niego potrzebuję jeszcze obszyć obrus (najpier musze kupić materiał :sorry2:) bo to taki zestaw ma być ;-)
Potem pasuję z kordonkiem i biorę się za....rety sama nie wiem...patchwork za mną chodzi, paputki z kokardkami..dużo bym chciała, a czasu mało:-(

Barmanka widze ze Ty to tak jak ja, chcesz robic wszystko tylko nie masz kiedy :) Szkoda ze dzien nie ma wiecej godzin :) Ja to juz mam taka chorobe, ze jak siedze i nic nie tworze to mnie ponosi i nie wiem co ze soba zrobic, wiec ciagle sobie cos tam wymyslam :) A ten sklep to mozliwe ze to ten o na przodzie maja rzeczy recznie robione itp a w glab akcesoria :)

Barmanko he he ja wlazlam do sklepu i mowie ze potrzebuje bialy kordonek , baba wyciagnela kilka i sie pyta co bede z tego robic- to jej mowie aniolki albo serwete- to babka mi mowi ze najczesciej do aniolkow kobitki biorá ten i mi dala- a ja na to ze biore do tego mi dobrala malenkie szydelko:-D. Byl jeszcze jeden kordonek cienszy od tego co ja zakupilam, a oznaczenia ma takie Muza10, 30tex x6, 100g.525m no i ze 100procent bawelna nie wiem czy cos wywnioskujesz z tego:nerd::-D wiecej nic nie ma napisane.

Barmanko wlasnie u mnie w jednym sklepie za 60g kordonka chca 9,60e...a pare miesiecy temu kupowalam tam,ten am za 4,80 e bodajze.
a w tym drugim sklepie za 50g bylo 4e a teraz 6e.

Barmanko pamietasz na fb gadalysmy o tych Muzach:-D

zrobilam sobie kapcie wczoraj:-p:-D..ale guzikow do nich nie mam:baffled:...no i musze jeszcze ich dopracowac...pochwale sie pozniej;-)

reklama
Butterfly, ja bym i więcej porobiła gdyby nie moja zgubna namiętność do komputera i bezczynnego siedzenia przed nim:wściekła/y: zawsze sobie potem wrzucam "że gdyby...." kiedyś to chyba nożem poprzecinam kabel od neta to wtedy będę zadowolona :-D

Kasiuleczka, tutaj nawet nie mam co iśc do sklepu i pytać się o poradę bo się na niczym nie znają, więc niestety jestem zmuszona ciągnąc koleżanki za język, by cos poradziły;-)
Jest jeszcze Muza20, 30tek x4, 100g, 830m. Poza tym te kolorowe kordonki jeszcze inne oznaczenia mają:nerd: więc być mądry i wybierz.
Czyli mówisz że Muza10 będzie dobra do serwetek, aniołków? A jakie szydełko Ci pani do tego dobrała?

Ewelcia, tjaa pamiętam:confused2: i Kasiuleczka mnie wtedy zlała :-p nic tylko bić po doopsku:sorry:
Ceny kordonków tutaj są straszne!
Na fotki kapcioszków się nie mogę doczekać:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry