reklama

Holandia

reklama
Anna, używam barwników w proszku ( kupione u chińczyków), można też dodać barwniki w płynie ,ale one nieco rozrzedzaja masę, albo naturalne czyli np. sok z buraka.
Jesli chodzi o nakładanie masy, to rozwałkowuję ja na papierze do pieczenia i razem z nim przenosze na placek, tak by papier byl na wierzchu, potem go odklejam i wygladzam delikatnie mase na torcie. Robie takie torty tylko kilka razy w roku, wiec do idealu duuuzo im brakuje ;-)

dzien dobry po raz 2 :-)
ja juz po pracy weekend pelna para, lunch zjedzony, mala szaleje czyli norma u nas
A ja znowu sie obijam zamiast wziac sie za nauke :eek::zawstydzona/y:
A wczoraj claudia poszla spac bez ostatniej butli :szok: tzn butle dostala, ale wypila tylko 30 ml i poszla spac :szok: i o dziwo z pustym brzuchem przespala normalnie cala noc az do 6:45 :szok:
Beauty ja robie studia kosmetyczne :-D I mam takie przedmioty: biologia (czyli tkanka, komorka, skora, genetyka itp), kosmetologia, fizjologia i anatomia, analiza skory, depilacja, oczyszczanie, zabiegi pielegnacyjne twarzy, masaz ciala, masaz twarzy, make up, kosmetyka dloni i stop (z tego bede zwolniona bo mam juz certifikaty z tego), urzadzenia i wyposazenie gabinetu, oraz hygiena pracy, bhp i ochrona srodowiska :-D:szok::tak:
najbardziej mi sie chcialo smiac ze na studiach kosmetycznych ucza o powiekszaniu piersi :szok::-D normalnie to tak jakbym chirugie plastyczna studiowala :-D:-D:-D
Anna trzymam kciuki, aby tremy nie bylo

Dziewczyny ktore pieka torciki :-) powiedzcie mi czy macie jakis sprawdzony przepis na tort, ktory zawsze wychodzi :-) Bo ja jeszcze nigdy nei robilam, a na claudii roczek szykuja nam sie 3 imprezki, wiec trzeba bedzie cos samemu zmajstrowac :-) i te zdobienia sa boskie tylko ze u mnie polowa rodziny nie lubi marcepanu :eek: czym mozna to zastapic?

Agasta, czyli przedmioty prawie takie same jak w Pl ( przynajmniej za moich czasów). Powiedz mi jeszcze jak dlugo tutaj trwają te studia?

Co do marcepana, to u mnie jak ktoś go nie lubi to poprostu,go nie je, nie ma żadnego problemu z odzieleniem masy od ciasta ;-)

witajcie mamusie

jak widac czas ucieka tygodnie leca i codziennie wiecej pytan sobie zadaje....:-(:tak:
wy juz mamusie rodzace w holandi jestescie lepiej poinformowane ja jestem przerazona tym co mnie tu czeka ...chodzi o nadchodzace 9 msc !:szok:

moze powiecie mi czy majac nadczynnosc tarczycy gdzie co msc mam zle wyniki z badania krwi i biore od 2 lat tabletki mam szanse na skierowanie do ginekologa zeby dogladal mnie i mojego malenstwa ?? do poloznej ode dopiero za ok 2 tyg i chcialabym wiedziec na co mam sie przygotowac??

teraz mam P.endokrynolog ale wizyty mam co 2 msc ona tez nie widzi potrzeby czestszych wizyt !:szok::szok::szok:
dokucza mi strasznie dlatego wolalabym konkretnego lekarza co wy na to ??????

Mamo mikolaja przy tarczycy istnieje duza szansa ze ciaze bedzie prowadzil ginekolog :tak:
A na pierwsej wizycie u poloznej mozesz sie posdziewac wywiadu srodowiskowego czyli podstawowe pytania typu, czy bralas anty i jak dlugo, czy palicie, czy pijecie choroby wrodzone w rodzinie, choroby dziedziczne, przbieg pierwszej ciazy itp :-) a pozniej bedzie milsza czesc czyli usg :tak::-)
beuaty czas studiow zalezy od twojego tempa nauki i od tego czy studiujesz po to zeby byc asystentka kosmetyczki czy kosmetyczka :-) min trwa to do 5 lat

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry