reklama

Holandia

Hej....

Ja właśnie skończyłam prace...dzieci dotarły do domu tez!:-D
Pewnie uznacie mnie za szaloną:cool2: ale ja jeździam będąc w ciąży z Kariną na comiesięczną wizyte do PL....Bardzo dobrze znosiłam podróże i byłam happy że mogę pare dni spedzić z rodzinką. :-)
Z moich znajomych ciągle ktoś kursował i to było 1300km:szok::-D! w jedną stronę! Tak jeżdźiłam do 9 miesiąc i na czas byłam znowu w PL żeby mała się tam urodziła...:tak:Dlaczego?
Niestety nie znałam nikogo kto mógłby mi doradzić jak wy...mieszkałam na campingu z moim kochanym, nie miałam ubezpieczenia, on pracował pod jakimś głupkiem na czarno....i nie miałam za bardzo wyjścia.:sorry:
A nie chcieliśmy się rozstawać!:-D:-D:-D
Z Ernim to już była bułka z masłem - położna, ubezpieczenie i my na legalu!

Robale trzymam kciuki!;-)

reklama
Ale macie dziś tępo:szok::tak:
Ja jak zaszłam w ciąże to się zastanawiałam gdzie rodzć.Na szczęście znajoma mnie przekonała do holandii. Jestem z tej decyzji bardzo zadowolona,bo cały czas tatus był przy nas i razem przeżywaliśmy ten piękny okres ciąży i ponarodzinowy:tak::tak:
Sencilla niestety ja ci nie pomogę, bo jeszcze nie miałam z tym do czynienia
Ja skończyłam prasowanko i ide się kąpać:tak:Wykończona dziś jestem:eek:
dobranoc

ale dzisiaj napisałyście... :-D

aniahaven- ja podobnie jak ty jezdzilam w ciazy do PL do lekarza:-D ale miałam cały czas wykupione ubezpieczenie na całą europe,bo tak bez niczego to bym sie bała:shocked2:
nie znałam tu jezyka i wolałam dokładnie się o wszystko wypytać u swojego lekarza. i cały czas nie chciałam zostać na stałe w holandii. do teraz nie jestem zameldowana w NL bo gdybym to zrobiła to wiem że już byśmy nie wrócili do Polski:eek:

robale-a czy jesli bylabys w ciazy to chcesz byc sama cały czas w PL?moze warto by ci wykupic ubezpieczenie w polsce chociaz takie turystyczne?

dzien dobry
Smoczyca a ty co tak wczesnie dzisiaj? Czyzby Jessy szalala od samego rana?
Sencilla ja tez nic nie wiem na ten temat. Pytalam a i on powiedzial ze sa jakies tam ulgi podatkowe, ale dla tych co maja firme, dla prywatnych osob nie :no:
Niunia ja juz w 6 miesiacu ciazy nie moglam wysiedziec na tylku dluzej niz godz, bo zaraz w krzyzach mnie lupalo, dlatego podziwiam ze znosilas dzielnie podroze w ciazy do pl :tak: Aniahaven przed toba tez czola chyle :tak:
Milego dnia kobietki, ja juz mam prawie weekend. Jeszcze tylko 4 godz :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry