• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

Znalazlam :-):-):-)
Ja to chyba musze sie do lekarza na jakies badania pamieci wybrac. Bo lezal w reklamowce miedzy kosmetykami, a ja nawet nie pamietam o tym, ze go tam wsadzilam :zawstydzona/y::eek::crazy:
Az mi ulzylo...

A wracajac do wit D to claudia dostawala ja tylko wtedy jak karmilam cycem. POzniej jak przestalam to mi powiedzieli w CB ze jak dziecko bedzie dostawac wiecej niz polowe karmiien z mleka w proszku to mam przestac z podawaniem. Wiec tereaz nie daje malej nic, bo dostaje tylko i wylacznie w proszku...

reklama
oj aniu, aż zaczęłam się smiac jak przeczytałam twojego posta, sorki, ale gdzie słyszałaś??? ja nazywam coś takiego plotką:-) ja wierzę w takich przypadkach sobie:tak: szczepionka i jej skład oraz powikłania są groźniejsze niż ta grypa i tego się trzymam.

Hello
Sencilla i jak poszło?
Agasta skleroza nie boli:-D:-D:-D co do wit D to pani w Cb mi powiedziała ,że jak przejde na zwykłe mleko to wtedy mam podawać 10 kropel na dzień:tak::tak:
Aneta dobrze że dzieciaczkom już lepiej:tak::tak: Martwiłąm się o was:sorry:
Gosia udanego urlopu i przywiez troche słońca:happy::tak:
Ja dziś słyszałam w tv że we włoszech było 190 powikłań po szczepionkowych :no::crazy::eek:

co do szcepionek to popieram zdanie natki :tak: bardziej boje sie tej szczepionki niz choroby... ogolnie jestem przeciwna wszystkim szczepieniom:sorry: bo im wiecej dziecko dostaje to organizm nie potrafi bronic sie..

aneta- dobrze że już chłopcy lepiej sie czują;-) chyba każda mama jak dziecko jest chore ma takie najgorsze mysli, ale to dlatego że się martwimy i chcemy jakos pomóc...

karola-10 kropli??? troszke duzo nawet jak na zwyklym mleku...

agasta-kto nie ma w głowie ten musi sie nachodzić:-D
co do zdjęcia małej to później jakieś znajde, ale szczerze od jakiegos czasu prawie nie robimy jej zdjęć:zawstydzona/y:

sencilla- też jestem ciekawa czy zdążyłaś?;-)

a mi wiktoria wyrwała guzik z klawiatury i chyba całą musze wymienić..:confused2:
ostatnio miałam gorsze dni bo cały czas czekamy za mieszkaniem, tam gdzie mielismy iść koleś nie chce się wyprowadzić, najpierw niby czekał na jakieś papiery, a teraz nie mogą go wyrzucić bo płaci za mieszkanie, ale miesiąc temu skończyli mu remontować inne i nie wiem na co czeka:wściekła/y:
teraz jesteśmy na 4piętrze więc wczoraj jak wiało to myslałam że okno do środka wrzuci:szok:

juz kończe...
miłego dnia;-)

karola zależy jakie masz kropelki z wit D, bo w każdych jest inne stężenie. ja daje Zosi wigantol 2 krople dziennie, ale teraz to juz w sumie jej nie daje codziennie, bo pije 3 butelki mleka Nutrilonu junior po 180 ml i na dworze codziennie jesteśmy, więc chyba nie potrzebuje już tak dużo.. do tego daje jej cebion multi albo multisanostol, ale tez jak zje dużo owoców i warzyw to nie daje, wole żeby miała naturalnie witaminy niż z tych kropelek..

anetko no i spóźnione życzenia dla Oliwierka na 2 latka:-)

tak wogóle to juz robie obiad i myje okna a mała mi leży na podłodze z poduszką i palcem w buzi, a jak jej pytam co robi, to mówi niuniu, spac:eek:

Karola, Niunia ja tez dawalam 10 kropli jak karmilam cycem.Ale dawkowanie zalezy od tego jak stezone sa kropelki i pratycznie co inne producent to inne dawkowanie.
Ogolnie jest przyjeta zasaada ze dziecko powinno dostawac na dzien 10 microgramow
Ale czytalam na necie i pisze ze nie dotyczy to dzieci ktore pija dziennie wiecej niz 0,5 litra mleka modyfikowanego, nastepnego
*geldt niet voor kinderen die dagelijks meer dan een halve liter zuigelingenvoeding of opvolgmelk krijgen.
Vitamine D - Vitamine Informatie Bureau

reklama
zdziwiłam się bo jak ja karmiłam piersią to dawałam jedna kropelke wit D3 devikap-o ile sie nie myle...
teraz pije modyfikowane i w ogóle nie dajemy dodatkowych witamin, myślałam o vibowit ale powiedzieli mi że lepiej jak mała skonczy dwa latka...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry