reklama

Holandia

mamy starszych dzieci ?????

mikolaj do szkoly na czwartek ma przynies do szkoly jakies jedzenie na ok 6 dzieci , wszyscy rodzice cos robia czy kupuja przed klasa wisi kartka na ktorej pisza co kto robi..nic z tego nie rozumiem ,nie znam ich jedzenia a juz wogole nazw tego zarcia.....moze macie pomysl co by mu zrobic i jakie to ma byc jedzenie na cieplo czy na zimno??? widzialam ze nalesniki byly napisane czyli pannekoken i salatka owocowa a reszty nie moge rozszyfrowac...
podpowiedzcie cos...........

reklama
witam,
ja juz z pracy, normalnie musialam sie zwolnic, bo z nosa mi leci jak NIagara...
mam chwile wolnego, a pozniej ide do poloznej.
Mama Mikolaja, jesli chcesz, to wrzuc na forum nazwy produktow z tej listy, a ja Ci je przetlumacze.
MOja Marys tez ma w szkole w czwartek kerstdiner, ale z tego, co wiem, to rodzice nic nie musza robic.
7axe7, takiego "polskiego" twarogu to tu nie ma za bardzo, najlepiej by bylo udac sie do polskiego sklepu, tam beda mieli na pewno. masz jakis w okolicy? a w zwyklym supermarkecie kupisz taki jakby wiejski serek, wystepujacy na polkach pod angielska nazwa cottage cheese.
albo tzw. kwark, czyli cos serko-podobnego, tylko taki jakby gladki, w sumie jogurt przypomina. wiem, ze niektore babeczki z niego sernik robia. ale czy wychodzi, to nie wiem.
Jak ma MIsia na imie? Michalina?

Witam!!!

Do mnie też paczka z polski dotarła....mąż przywiózł w walizce....polski cheb, kiełbaskę, kabanosy i szyneczkę i torcik wedlowski, który już przed obiadem podjadam...

Sencilla gdzie byłaś u kosmetyczki?Holenderka czy Polka???

Anna, mmm, jakie smakowitosci! super! ja paczke dostane w srode :tak:
Do kosmetyczki chodze zazwyczaj u siebie w HOorn (zaprzyjazniona POlka), ale tym razem to bylo "zadanie specjalne" hihi, to jest holenderski salon.
hihi, wlasnie zobaczylam, ze zaczelam 30 tydzien :D

Ostatnia edycja:
witam
ja już po spacerze, dziś nawet tak przyjemnie na zewnątrz(miałam napisać na polu u nas się tak mówi:D)

sencilla już 30tydz, ale ten czas leci:)
a ja żadnej paczki z pl nie dostane:( w sumie nie pomyśleliśmy żeby nam rodzinka cosik wysłała, ale to co najpotrzebniejsze zaopatrzymy się w pl sklepie.

dziewczyny możecie doradzić jakiś ekspres do kawy, taki nie drogi(do 150e) żeby robił te pyszne kawki, chodzi mi taki typu jak senseo czy dolcegusto, może któraś z was ma i może coś polecić?Myślimy z mężem sobie pod choinkę zafundować.

a mój Szymek ma biegunkę zmieniłam mleko na 3, nie mieszałam z 2 i teraz problem,muszę co chwila do pieluszki zaglądać, żeby się pupka nie odparzyła.Na szczęście mam priobiotyk może złagodzi jego brzuszek.

pozdrawiam!

Sencilla tak moja Misia to Michalina :) Pierniki Misie boskie! :) jeszcze tylko 10 tyg Kochana a co to jest :) już nie mogę się doczekać zdjęcia Twojego dzieciątka :)

Witam Clauditka ja mam dolce gusto piccolo, tez prezent na gwiazdke, ma maly zbiorniczek na wode ale na 2osoby jest wystarczajacy, a kawa pycha. jedyny mankament to trzeba samemu dozowac wode, jak dla mnie ciezko jest jeszcze wyczuc czy nalecialo juz 120ml czy 20ml wody. Najlepsze jest to ze kupilismy go w sobote a w niedziele widzialam w reklamie blockera dolce gusto titanium czy jakos tak, ktory automatycznie dozuje wode :-( no coz trzeba bedzie sie nauczyc ile wody ma naleciec.

reklama
Hej dziewczyny!!!
Ja tez mam dolce gusto- kawa pyszna,mialam kiedys senseo i wydalam bo nie smakowala mi kawa.
Mam pytanko jesli chodzi o zmiane mleka z 1 na 2,bo widze ze Clauditka piszesz o mieszaniu---czy tak sie robi??czy mozna po prostu podac 2 jak ma dziecko pol roku???

Ja dzis w pracy bylam a pozniej Morgenrood zaprosila mnie na kawe, no i Gosia tez byla z Danem-(duzy chlopak),wiec juz sie w znamy we 3,,,,,szkoda ze Wy blizej nie mieszkacie.Mam nadzieje ze czesciej sie bedziemy razem spotykac!oki lece cos porobic,boi dzis caly dzien poza domem-chyba pierwszy raz od pojawianie sie maluszka----
Iguana ja tez sie ciesze bardzo z prezentow Alexa,a najbardziej jak sama mu cos kupie,ale ja nigdy nie umialam sie cieszyc z tego co dostalam tylko jak komus dalam prezent...
milego wieczoru

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry