reklama

Holandia

Clauditka, to najlepsza wiadomosc dzisiaj! przecie ja prawie rzeszowianka, hihi, ze Stalowej Woli. Jejku, ale sie ciesze, te podroze to zawsze byla dla nas masakra, z koniecznosci samochodem, bo nic do nas nie latalo.. buzka dla Ciebie :-D:tak:;-)

reklama
Madziula czekam na meza bo pojechal i jeszcze nie wrocil.

Ja musze sie kiedys zebrac i wybrac do Hagi wyrobic paszport dla Filipka. W Polsce czeka do odbioru dowod dla Kuby. Ja jak meldowalam Kube to poszlam do spoldzielni i go wpisali jako nowego lokatora. A jak to jest z PESEL-em? Jak bede w PL to musze go tez wyrobic? Pewnie IGUANA bedzie zorientowana bo dopiero co wrocila z Polski

Iguana te kanapki to nawet ja bym zjadla a jak pisalam jestem wybredna, ale mojego Kuby one nie przekonaly moze ten zlomek tylko :-)

Sluchalam ostatnio o tym ze istnieje dziecieca anoreksja . Moze moj Kuba ja ma, ale tutaj lekarze pewnie nie slyszeli o czyms takim

Ostatnia edycja:
Dziewczyny żeby wyrobić dowód dla dziecka to musi ono być zameldowane i mieć wyrobiony PESEL. Na zameldowanie nic się nie czeka, idzie tylko właściciel lokalu z wypełnionym przez mamę druczkiem i paszportem dziecka i decyzja o zameldowaniu jest "od ręki" później Urząd wystepuje o PESEL i na niego już trzeba czekać(w zależności od regionu PL)....później zdjęcia do dowodu i wniosek o dow.os. i na niego również się czeka a długość oczekiwania zależy od regionu Polski.

anetka forda ka chyba też anp sobie niedawno zakupiła....no to życze żeby następny upatrzony był już Twój!!!
A czy Twój mąz się zna trochę na autach czy po prostu kupujecie "na zaufanie"???
a co do wyrabiania PESELU i meldowania dziecka w PL to wydaje mi się że nie musisz jeśli tu na stałe jesteś zameld. i nie chcesz nic z PL dla dziecka....(dowodu os. itp.)...ale jak się mylę to niech ktoś poprawi...
A co do Twojego starszaka to mój mąż do 3 lat był dzieckiem pulpetem i jadł wszystko a później był chudzielcem i miał niedowagę:tak:aż do czasu bycia nastolatkiem...teraz już się unormował...

CLAUDITKA ja pytalam czy twoj synek jest zameldowany ?bo jak chcesz dowod to mosi miec meldunek no a na to wszystko sie czeka. ja jak meldowalam Tymka to musialam czekac no i na pesel tez i nawet babcie mosialam fatygowac zeby Tymka zameldowac bo dom stoi na babcie.Dotego najpierw polski akt urodzenia mosialm miec .No ja sie naczekalam Wszystko zajelo mi 2 m.Naprawde.Bo najpierw czekalam na decyzje ,pozniej na jej uprawomocnienie ,pozniej to i tamto ,szok:szok: Jezeli ty juz masz paszport to chyba predzej bedzie .

Ostatnia edycja:
annaJ- jest to lekarz domowy, pani dr Puts-Kozlewicz tel 020-6848670, adres Hoofdweg 506, 1055 AB Amsterdam "Medisch centrum Mediport" .
Tak jak doczytalas, jest to park zabaw zamkniety dla dzieci do 12lat, choc my z dzieciakami wszedzie sie bawilismy i nikt nam uwagi nie zwrocil :-) wrzuce jakas fotke z tego , tylko robilam telefonem i sa ciemne ;-) jest to super pomysl na "pochmurne" dni :-)

sencilla- mam nadzieje ze tez doslatas moja wiadomosc ;-)

ps pierwsze zdjecie to moj P z wiki, ona uwielbia plywac i sterowac po amsterdamie :)

Załączniki

• 2012-04-01 13_43_47.jpg
    2012-04-01 13_43_47.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 45
  • 2012-04-22 16_28_40.jpg
    2012-04-22 16_28_40.jpg
    54,3 KB · Wyświetleń: 45
  • 2012-04-22 16_26_56.jpg
    2012-04-22 16_26_56.jpg
    41,1 KB · Wyświetleń: 40
  • 2012-04-22 16_36_16.jpg
    2012-04-22 16_36_16.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 43
  • 2012-04-22 16_48_15.jpg
    2012-04-22 16_48_15.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Aniu moj maz zna sie na autach ale bardziej z zewnatrz niz wewnatrz. Niestety te auto bylo tragiczne podobno i nie kupil. Ma jeszcze 2 do ogladania wiec moze cos trafi sie.
Niunia fajne zdjecia widze ze malej sie podobalo no i mezowi rowniez :-)

reklama
aneta- i to jak sie podobalo, choc na poczatku bala sie isc bo tule dzieciakow bylo.. a moj P to wszedzie skakal jak male dziecko :-D szkoda tylko ze zdjecia brzydkie wychodza, ciezko mi bylo wchwycic w chwili gdzie skakali na dmuchancach ;-)
mam taki plac zabaw kolo siebie ale nigdy tam nie bylismy, musze isc zobaczyc czy tak samo fajnie ;-)
dobrze ze maz nie kupil tego samochodu, lepiej nie kupic niz zalowac ze sie niedobry kupilo :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry