• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Holandia

SENCILLA wyobrazam sobie jak ci ciezko .Tymek tez caly styczen chorowal ,niby nic wielkiego przeziebienie ale tez jesc nie chcial ,schudl i zrobli sie bledszy niz byl.No ale jak mu sie poleprzylo to jadl za dwoch i odzyskal energie.Zycze by i u was szybko sie poprawilo ,bo pamietaj ,ze dzieci to wbrew pozorom silniejsze od nas sa i szybko sie regeneruja.No ale tak sobie pomyslalm zeby sie twoje najmlodsze dziecie nie zarazilo.

NO ja ja wlasnie wyrzucilam :-D ISKIERKO

Ostatnia edycja:
reklama
witam sie juz z domu :-)

wczoraj spytalam lekarza na obchodzie czy moge isc do domu bo dobrze sie czuje i wyniki mamy tez dobre a on popatrzyl na mnie spytal czy naprawde chce i powiedzial ze w sumie nie widzi problemu :-D tak wiec od wczoraj jesesmy juz w komplecie w domku. Pierwsza nocke przespalismy prawie w czworke w naszym lozku :-D Thijsje je coraz wiecej i spi, dopiero miedzy 11 i 1 w nocy mruczy sobie i sie kreci w lozeczku ale to chyba sa jeszcze ciazowe przyzwyczajenia :tak: bo wtedy tez byl aktywny o tej porze. Daanek chodzi tylko i go glaszcze i caluje, mnie po brzuchu caluje bo mu pokazywalam ze mam tam ala, przekochany :-) i babce z kraamzorg chodzi pomagac pieluch malemu zmieniac :-D
Fajnie w domu juz byc z rodzinka w komplecie..........

Czesc czolem. Widocznie jedno logowanie z rana nie wystarcza, bo potem dojsc nie moge i spamietac, co komu mam napisac :D ja dzis od rana sprzatam, bo zapuscilam troche krolestwo. M robi chleb za to i juz w sumie skonczylam i moge pisac.

Nana normalnie szok! Ja tez bym pewnie taki cyrk urzadzila, ze klientom by sie odechcialo kupna. Co za biuro, wchodza jak u siebie! A co jakbys wlasnie np stosunek odbywala ? w salonie ? hmm ? Mam nadzieje,ze to sie juz wkrotce skonczy i cos ogarniecie. A szukalas cos rowniez w Hillegom ? To blisko was..

Sencilla. A widzisz, to tak zawsze jest, biednemu wiatr w oczy i kij w dupe. Mam nadzieje, ze malej przejdzie i duzemu tez. U nas tez wczoraj jakies spiecia, ale my sie nie umiemy klocic i zawsze M sie musi wygadac co mu ciazy na duszy. Ja pewnie chodzilabym obrazona. Poszlo o to, ze zadalam od niego spaceru zamiast ladnie zapytac, a on nie lubi jak sie mu rozkazuje. Meska duma. Moze Twoj tez ma cos w ten desen z cyklu urazonej dumy ?

AnnaJ ty tutaj masz cala swoja familie ? Jeju wam to dobrze!

Karola & Astrid , super , ze wszystko w porzadku :) Teraz juz tak do szczesliwego rozwiazania.

Gosia, pochwal sie tymi swoimi skarbami , daj nam troche popatrzec :)

Jeej , ale ten czas leci, ide na dol, a propos wymiotow, moj kot dzis zwymiotowal w nocy na kanape i dywan, na szczescie jak sie obudzilam to juz bylo posprzatane. Widac tez mu cos dolega.

AYNI no ja tez w lekkim szoku bylam .Lezalam na gorze w sypialni (pozniej to juz na dole w salonie mialam legowisko)i ogladalam tv a tu glosy slysze ,smiechy ,wygladam a to klijeci wow:szok: Tak my patrzymy tez po okolicznych miejscowosciach.

GOSIA oj tak do domku fajnie wrocic.Imie naprawde mi sie podoba.

witam
ja tak na szybko mam do was pytanie:
w czerwcu jedziemy na urlop do pl a Szymonowi się kończy data ważności paszportu początkiem czerwca i muszę wyrobić mu nowy w ambasadzie.Niewiecie czy tam na miejscu robią zdjęcie? oraz ile się mniej więcej czeka na paszport dla dziecka?z góry dzięki bo trudno się tam dodzwonić:(

Clauditka, niestety w ambasadzie nie ma mozliwosci wykonania fotografii. Jesli chcecie wyrobic paszport tymczasowy , to moze byc byle jakie zdjecie nawet z cyfrowki, jesli normalny paszport dla dziecka to niestety zdjecie musi byc profesjonalne. Bylam tam rok temu z moim paszportem i wlasnie ludzie mieli dzieci ze soba to podsluchalam ;)

aha co do okresu oczekiwania to nie sadze aby dla dziecka byly jakies inne kryteria niz dla doroslego. Mi obiecano w ciagu 3 tygodni, i dostalam druczek do sprawdzenia postepu wydawania dokumentu przez zalogowanie sie na strone, dokument byl gotowy po 2 tygodniach. Koszt ponad 100 EUR... Nie wiem czy w przypadku dziecka taki sam cennik

Ostatnia edycja:
Ayni ja nie mam tutaj rodziny, sami jak palce jesteśmy, a goście we wtorek zjeżdżają z PL-moja przyjaciółka z meżem i córką. a w piątek moja pasierbica przylatuje na tydzień więc będe miała troche ludzi w domku...

Clauditka fotografii w ambasadzie nie robią... ale u "normalnego "fotografa w chwilę to załatwisz. Ja dobrze już nie pamiętam ale ten paszpost chyba szybko był(ja mam tymczasowy dla Tymka) około 2 tyg(?) Może jak ci starczy czasu w PL to złóż podanie o dowód osobisty(ważny 5 lat) dla Szymka...zależy też na ile jedziecie żebyś zdążyła odebrać.

My dzisiaj już po spacerku, obiadek się robi...:-D

Wypatrzyłam kolejne łóżeczko turystyczne używane, ale w bardzo dobry stanie i tanio. Mąż ma odebrać wracając z pracy.

Wczoraj kupiliśmy już bilety lotnicze na wypad do Polski: 29 czerwca-8 lipca, juuupi!!!:-) Znowu mamy plany aby pozałatwiać mase spraw, ale będzie tego troszke mniej...więc pewnie więcej odpoczniemy:tak:

Ja juz dotarlam do domu z dzieciakami. Zla jestem na mojego mezusia bo caly dzien w lozku spedza bo oczywiscie zle sie czuje. Z autkiem nie wypalilo ale mam jeszcze jedno na oku z tym ze facet nie dopisuje a nie ma telefonu kontaktowego. Ktos pytal jakie chce autko, ale juz nie pamietam kto. To ma byc male autko tylko dla mnie i wybralam sobie Forda Ka albo Opla Corse bo teraz zmieniamy nasza kobylke na jeszcze wieksze auto a nie lubie jakos po miescie sie poruszac tak duzym autem.
Gosiu czekamy na zdjecia malutkiego. Duzo zdrowka wam zycze. Imie wybraliscie przesliczne.
U mnie w domku obok przedwczoraj tez sie urodzilo dziecko i dzisiaj spotkalam moja polozna wracala wlasnie z wizyty.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry