reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Iskierka & Ayni, dzięki za pomoc:-) A teraz sobie właśnie słucham tego Jantje Smita:tak:

A możecie mnie doinformować, podajcie jakiś main-streamowych wokalistów tutaj w NL. Oglądając The Voice of Holland poznałam Marco Borsato, Nicka & Simona, Angele Groothuizen oraz tego malutkiego Roel'a van Velzen'a:-D

Sencilla, zaopatrzyłam się w te chusteczki do pupy dla Janka z Kruidvatu co polecałaś i będziEM testować;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Iskierka , tak ja mam vastcontract wiec moj pracodawca ma obowiazki wzgledem mnie :)

Iguana czekam na opinie o chusteczkach z kruidvat'u

Astrid a umiesz robic oponki? bo jak umiesz to jestem w przyszlym tygodniu u ciebie hahahaha

Iskierka , tak ja mam vastcontract wiec moj pracodawca ma obowiazki wzgledem mnie :)

Iguana czekam na opinie o chusteczkach z kruidvat'u

Astrid a umiesz robic oponki? bo jak umiesz to jestem w przyszlym tygodniu u ciebie hahahaha

Nie umiem :no:. Chciałabym umieć oponki, pączki i inne bułki drożdżowe, takie polskie.

Iskierka & Ayni, dzięki za pomoc:-) A teraz sobie właśnie słucham tego Jantje Smita:tak:A możecie mnie doinformować, podajcie jakiś main-streamowych wokalistów tutaj w NL. Oglądając The Voice of Holland poznałam Marco Borsato, Nicka & Simona, Angele Groothuizen oraz tego malutkiego Roel'a van Velzen'a:-D

Z tych co wymienilas, to ja znam tylko Marco Borsato, nie lubie go za bardzo, ale ma piosenke o corkach : Dochters, na teledysku mozemy zobaczyc tatusiow z coreczkami :)
Znam za toBløf nawet lubie jego piosenki, Gerard Jorling, takie stare holenderskie disco polo , Anouk pewnie tez znasz, Guus Meeuwis tez nawet w porzadku, Jim , A do nauki holenderskiego polecam Lange Frans :
Lange Frans & Baas B - Het Land Van - YouTube

kusje! :*

Iguana, ja tez sie zaopatrzylam w zapas chusteczek kruidvatowskich plus chisteczki higieniczne Hello Kitty, dziewczyny oszaleja, haha
no bo wlasnie wrocilam niedawno z koopavond, odebralam babydoos z prenatalu, a takze odwiedzilam oczywiscie moj ulubiony turecki sklep. No i wlasnie wpierniczam baklave, jak ja ją kocham! z orzechami wloskimi, tą z pistacjami lubie tez, ale juz mniej.
No i oczywiscie poltora kilo wolowiny piekniusiej na gulasz, Ayni, wyobraz sobie, specjalnie spytalam, czy jest halal. No i JEST :tak:

ogladnelam dzis z dziewczynami odcinek Maklowicza w TUnezji, no i moje orzekly stanowczo, ze "musimy tam pojechac" :tak: wybralabym sie, nawet jeszcze w tym roku.. trza bedzie pomyslec :)
nie moglam za to za Chiny znalezc odcinkow w Holandii, czy ma ktoras z Was linka? moze juz podawalyscie, ale troche nie chce mi sie szukac...

Aniahaven, dlaczego poszukujesz swojego nastepcy? Nam z Toba dobrze, taka wyrozumiala jestes :tak:;-)

Nana, dzieki za priv, jedynie chcialabym Cie prosic, abyscie z mezem sie zastanowili, jakie pytania mam w Waszym imieniu zadac. w koncu to Wy chcecie tam mieszkac, a ja nie wiem, co chcecie wiedziec :)
poprosze wiec o szczegolowa liste :tak:

Ostatnia edycja:
Sencilla , ja tez lubie chalve pistacjowa mmmm i w ogole przepadam za pistacjami, suszonymi figami i innymi rarytasami z tych sklepow. Mi tez ostatnio swietny gulasz wyszedl, a rzeznik zorientowany juz ze my na gulasz bierzemy zawsze ;D takze jedzcie na zdrowie <3 hartje hartje , my tunezyjskie odcinki obejrzelismy wszystkie, az z 5 czy 6 ich jest. Fajnie, ze pokazuje kilka miejsc w danych kraju : - Telewizja Polska SA
i tu masz Pana Maklowicza w Holandii, bardzo mi sie podobalo w Hadze, reszte tez musze obejrzec.

AniaHaven a ty co znow kombinujesz? Nie chce Ci sie juz naszych wypocin czytac? Ja stanowczo protesuje, mi sie Pani moderator podoba. Jak patrze jakie sepy siedza na niedzieli, wtedy mysle o naszej mamie-AniHaven , jestes niczym ptasie mleczko ;p

ANiuhaven, przylaczam sie do "Ody na czesc Ani",

Aniu, czyś Ty z haven czy z doliny,
proszę, czytaj nasze wypociny,

Tyś nam jest ostoją wielką,
w glonach martwych cud-muszelką,

Nie wymiguj się, o nie!
Bowiem straszna kara spotka Cię!

:-D

Ostatnia edycja:
Nie probowalam jeszcze tych kruidvatowych chusteczek do pupci, musze sprobowac. na poczatku mialam 2 opakowanie zwitsala - nie spodobaly mi sie, pampers tez mialam - ale smierdziele, kupilam etosy - akurat byla wtedy promocja i kupuje je do dzis, ladnie pachna, tylko sa troche zimne niestety, ale zawsze przed dotknieciem pupci chucham na nie i ogrzewam w dloniach :) zawsze byla promocja na nie 6 opakowan za 6e, teraz byly az 2 kartony - 12 chusteczek za 10e :D zaopatrzylam sie na dlugi, dlugi czas :-D

co do wycieczki.. to ja w tym roku Polska niestety i stety.. Za rok jednak napewno sie wybierzemy gdzies za granice. Apropo dziewczyny, czy ktoras z was byla w Ameryce Polnocnej? Chodzi mi dokladnie o USA, chcielibysmy zwiedzic New York i pare innych wiekszych miast, jak sie trafi na okazje, to dziennie mozna byc w innym miescie w stanach za smieszne pieniadze :sorry: i ciekawi mnie ile sie czeka na wize i czy kazdy ja dostaje, czy robia selekcje typu "Ty jedziesz, a Ty juz nie :p" widzimisie?

Sencilla szkoda ze tu nie ma jak na 'fejsie' LUBIE TO :D
ps. Lilusia widze juz 2 miesiace ma.. :) sto lat, stoo lat :))))))))))

Ostatnia edycja:
Sencilla ale z ciebie poetka! :-D DZIEKUJE...:tak::tak::tak::tak:
Aynni tobie tez dzieki za cieple slowa...ale obawiam sie ze trace kontrole nad forum bo mnie z wami zwyczajnie nie ma, praca- praca -praca a po pracy 10 stron:szok: a w ciagu dnia tyle pytan i wpisow... Chcialam tylko przez to powiedziec ze moze ktos kto spedza teraz duzo czasu powinnien nim zostac...:tak: bo co ze mnie za moderator co nie ma pojecia o czym pisalyscie przez ostatnie 20 stron /wlasnie doczytalam:sorry:/

Ayni gratuluje syneczka.....;-):tak:

reklama
Aniu, my oczywiscie Cie chcemy, naprawde!
Ale oczywiscie wszystko zalezy od Ciebie, jesli sie zle czujesz z ta sytuacja, to rozumiemy to, oczywiscie. Najwazniejsze, aby Tobie samej bylo z moderowaniem dobrze. Co o tym myslisz?

Ayni, a masz na mysli chalve, czy baklave?

Mamusie troche starszych dzieci, moze Was to zainteresuje, ja sie interesuje wlasnie rozwojem mowy, pomaganiem dziecku w czytaniu, liczeniu, itd.

http://www.glottispol.pl/_sklep/index.php?p=txt_onas

Ostatnia edycja:
Do góry