reklama

Holandia

Witam!
Ja tylko an chwilkę,choć dzisiaj mam wolny dzień...Pędę zaraz do szpitala z koleżanką co ma termin na wrzesień, bo ustalamy znieczulenie....:tak::-D
Dzięki dziewczyny za pomoc w sprawie biletów...:tak:
Później się tam rozejrze...
A teraz śniadanko i zmykam!:-)
Będę później....pa

reklama
ja dzisiejszy dzien zaczynam od placzu. Cholera, chyba przechodzimy kryzys malzenski. Wnerwil mnie malz, a nielatwo mozna mnie wnerwic... ZAwsze czekam na weekend, aby byc razem, a w tym tygodniu po raz pierwszy wolalabym, aby go nie bylo... :zawstydzona/y::no:

bry dzień

magdalena ROC Amsterdam
ja nie podchodziłam do egazminu bo o obywatelstwo starac sie nie bede i na uniwerek tez sie nie wybieram... a z pracą to jest róznie jezeli całą rozmowe kwalifikacyjną przeprowadzisz po holendersku i pracodawcy bedzie na tobie zalezec to i bez papierka dostaniesz pracę...
Sencilla wysyłam Ci przytulaska
h030.gif
na pewno niedługo znow relacje miedzy Wami wróca na dawny tor...

dzieki dziewczyny za wsparcie :tak: jakas nerwowa chyba ostatnio jestem... za duzo rzeczy na mej skolatanej glowie :laugh2:;-)
W kinderboerderij bylo super, dzis znowu bylysmy. Marys uwielbia te wszystkie zwierzaki, choc przed glosem pawia i indyka czym predzej umyka!! Haha, ale mnie na wierszoklectwo wzielo... :sorry2::zawstydzona/y:
Twigless, a ten ROC A-dam to w Sloterdijk jest?
A kiedy wracasz z POlandii?
Ania, dziewczyny dobrze radza, trzeba miec karte platnicza (np. Visa, MasterCard). Na stronie wybierasz lot i liczbe osob, a pozniej to juz proscizna.

Ostatnia edycja:
Hej kobitki...
Właśnie wróciłam do domu...:szok::crazy:
W tym szpitalu to zwariować można...dwie godziny :angry::wściekła/y: tam kisłyśmy z dwójką moich rozbieganych dzieci :-D;-)!
A do tego anestozjolog operował i musiałyśmy czekać... chwilkę!:rofl2:
Na szczęscie juz wszystko pozałatwiane i pozostaje czekać na dzidziusia!

Co do tej strony z lotami to byłam tam rano...faktycznie z wstępnych obliczeń wyszło taniej niż tam!Ale reszta dla mnie czarna magia..narazie!:laugh2::-(:rofl2:
Muszę na spokojnie nad tym usiąść,może wieczorkiem.:tak:

Sencilla nie martw się - ja wiem,że ci teraz ciężej z dwójką...
I jesteś bardziej rozdrażniona i zmęczona...ja to też przerabiałam.
Nie martw się kłótnią, my do dzisiaj mamy spięcia, bo ja też czasami mam dość. Dzieci, praca i dom... i nic innego!:crazy:
Faceci tego nie mogę pojąć, ale wypad na ryby zawsze rozumieją.:wściekła/y::-D
Takie nasze życie...ale już niedługo pójdą na studia to odpoczniemy...:-)
Przytulam cię też mocno...buziaki!

Sencilla ja chodziłam w Amstelveen bo miałam najbliżej i wtedy tez było taniutko w porownaniu i innymi szkołami bo ROC dostawał dofinansowania z Gemeente. Ja płaciłam 100 € na rok + druga 100€ za ksiązki, ćwicznia i płyty w tej chwili ten kurs kosztuje ok 600€...
o ile sie nie myle osrodki ROC znajdziesz w kazdym wiekszym miescie...
a do NL wracam 17 sierpnia...

aniahaven widze ze u Ciebie też dzionek mija na wysokich obrotach;-)

Hej!
Pisałam i pisałam i się skasowało!:wściekła/y::crazy:
Ja mam karte z ABNAMRO i tam też są te znaczki Visa,M.C.
Nie wiem o co chodziło z tymi kartami,o których pisałyście...
Wytłumaczycie mi?:sorry2:
Twiggless - dla mnie doba czasami to mało, ale nie tylko mnie się tak zdarza,co?
Wam,też?:rofl2:
A jeszcze jak sobie poczytałam o tych wszystkich kursach,sesjach i studiach naczytałam...to wypadało by przeorganizować życie i to gdzieś upchnąć!:-(:laugh2:
Czas coś zrobić z tym swoim językiem!:-D;-)
Dobrze,że dzis mąż wrócił wcześniej i gotuje obiadek!:tak::laugh2:
pa

I chyba poproszę moją holenderkę o zapłacenie mi tej rezerwacji...:-(
Juz wiem o co wam chodziło, chyba...:rofl2::szok:
Z moją karta tego nie da sie zrobić...:-(:baffled::sorry2:
Ale dobra wiadomość w sumie wyszło w obie strony coś...107 e..
Śpijcie dobrze...

reklama
Witam !Wszystkie kobitki ciezarne mieszkajace w Holandii,jestem w 32tc mieszkam w Drunen (25km od Tilburga) zycze wszystkim wszystkiego najleprzego .Jak bedziecie miec jakies pytanka wiecie gdzie mozecie mnie znalezc,jak sie czujecie dziewczyny pozdrawiam pa Venety.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry