reklama

Holandia

Witam wszystkich!
Widzę,ze znowu nas przybyło!Super!;-)
No właśnie aOla mam taki mały problem z rezerwacja przez internet...Ktos mi pomoże?!:sorry2::zawstydzona/y::-(
Chodzi o to,że wszystko ok ale jak przychodzi do ostatniej fazy to informuje mnie że co jest z tym Numer CVV ?bo tam nic nie mogę wpisać...:baffled:
i jeszcz,ze przeliczenie kursów walut nie jest możliwe dla tej waluty i ze mam wybrać inna a ja przecież płace w euro...help,hulp!:baffled::sorry2::zawstydzona/y::-(
Z wózkiem to nie wiem jak to jest..ja nie biorę bo mam w Polsce jeszcze jeden.
Mam wyszło 107 euro w dwie strony...:happy:
Zdrówka dla maleńkiej...
Sencilla później cię poinstruuje co z tymi zdjęciami...ok?;-)
Tak jade tylko na 2 dni -zrobić papiery i do domku...mąż zostaję z Karinką!
Podziwiam cię...cały dzień z dwoma ślicznotkami ...jak ja!
Ja dzis zostawiłam Karcie z wujkiem.I poszlam z Ernim do pracy...fajnie tak.
Jakoś inaczej!:rofl2: no wiesz...o co mi chodzi!
Muszę ją wyeksportować do przedszkola, jest już wystarczająco duża i się dogaduje!:-D
Niunia nie smuć się!Czasami zmiany są na lepsze...mieszkanko będzie fajniejsze i jak bliżej centrum to więcej możliwości nawiązywania znajomości...
Trochę optymizmu...

Pozdrawiam.......... i czekam na wskazówki co do tej rezerwacji!

reklama
hey dziewczyny,

witam nowe mamusie na forum (Venety i Niunie)... fajnie ze jestescie... :tak: tylko dlaczego wszystkie mieszkacie daleko odemnie... :confused:
twiggles, ja chodzilam do Noorderpoortcollege Groningen... oplaty byly prawie takie same jak u Ciebie... plus oplata za ksiazki, plyty itd... no a teraz ta cala przyjemnosc kosztuje 400€ za semestr :szok:... wiec chyba mialysmy troche szczescia... ;-) a jezeli chodzi o prace, to roznie z nia bywa...
aniahaven, fajnie, ze juz wiesz o co chodzi z tymi kartami... ;-)a Ty tylko na dwa dni lecisz?
aOla, jesli chodzi o wozki to bedziesz mogla go odebrac z tasmy... :tak:a gdzie Ty mieszkasz w Polsce? dla Twojej pociechy polecam Peuterspeelzaal... tam mozesz poslac dziecko od drugiego roku zycia... dwa razy w tygodniu, po 2,5 godziny (przynajmniej u mnie w miescie tak jest)... ale w niektorych salach sa rowniez listy oczekujacych, wiec czasem nie tak latwo jest dostac sie od razu... :tak:
Venety, gratuluje bycia w ciazy... ciesz sie ta wspaniala chwila... :-) na kiedy masz termin?
niunia, rowniez gratuluje coreczki... :-) ale widze, ze Ty jakos nie jestes zadowolona z przeprowadzki?

pozdrowionka...

muszę przyznać że z ta przeprowadzką to bedzie troche roboty, wkońcu tyle rzeczy trzeba spakować rozpakować a z malutką nie będzie mi tak łatwo.. ale widzę też plusy:-)
troche tu w holandii jest tych mamusiek z polski.
a planujecie tu zostać na stałe?
my z mężem chcemy tu być przez kilka lat, chciałabyc żeby Wiktoria chodziła do polskiej szkoły..

magdalena12 jestem z czestochowy Kurcze wolałabym żeby mi wózek podstawili pod schody bo tak przynajmniej jedno mam w wózku Ale jakoś dam radę :tak:

aOLA, w amsterdamie to musialam dopiero na tasmie odebrac wozek, i to bylo dla mnie b. klopotliwe, bo z samolotu musiam do tasmy przejsc z mala chyba jeszcze 2 kilometry.. ;-) a w eindhoven to oddaja wozek tez na tasme, ale to jest b. bliziutko. Przynajmniej ja mialam blisko.

Kobitki!
Już sobie poradziłam z tą rezerwacją...na szczęście!:-D:sorry2:
Sencilla dzięki za dobre chęci...:tak:
W sumie wyszło 113,65e w dwie strony z bagażem...Przywioze sobie trochę rzeczy z Polski np;kiełbaskę.
Chyba nie ma żadnych przepisów zabraniających...?:sorry2::baffled::szok::zawstydzona/y:
Magdalena ja tylko na dwa dni...czwartek wylot, w piatek mam notariusza a w sobote rano lece z powrotem...
Mąż zostaje z Kariną tutaj a w poniedziałek oboje idziemy do pracy...
Nie ma lekko:zawstydzona/y:, ale i tak się ze zobacze rodzinkę i babcie!:-D
Niunia nie martw sie ja się pakowałam z dwójką maluchów i dało się...poradzisz sobie!
Idę kuchcić obiad,bo dziś moja kolej!;-)
Pa....

Hej dziewczyny!
W końcu się udało zrobić te rezerwację:-D...coś jednak mi komputer szwankował i jakies bzdury wyskakiwały...:crazy:
Zaczęłam od początku i ... poszło!
Lece kobitki we wrześniu...:-D
Magadalena tak jak tylko na dwa dni...:tak:
W czwartek wylot,piatek notariusz i sobota z powrotem...:sorry2:
I tak sie ciesze, bo zobacze rodzinkę!:-):-):-)
I jakieś zakupy sobie przywioze...:-D są jakiś przepisy odnosnie żywności?:confused:
Niunia dasz rade, ja pakowałam się z dwójką już nie raz...Powodzenia!

Uciekam do kuchni robić obiad, bo dzis moja kolej!:tak:;-)
Pa

bry wieczór
dziecie mi padło o 20tej az dziwnie jakos podczas tego urlopu ze tak szybko poszło... ale z w dzien spał tylko 20 min a wstał z rana o 7:30... w dzien sie wyhasał w Hoplandzie (cos w stylu zamkniety malpi gaj) a popłudniu szalał w ogrodzie... ciekawe o ktorej mi zrobi jutro pobudke...

witam nowe mamusie

Sencilla ty znasz dziewczyny dluzej niz ja wiec uzyj swojego daru przekonywania, bo fajnie by było sie spotkać w wiekszym gronie...

aniahaven fajnie ze juz sobie poradzilas z tymi lotami i naprawde tanio wychodzi... moja mama w kwietniu jechała do mnie z przewoznikiem i tylko w jedną stronę zapłaciła stówe... szkoda ze nie ma połczen z Amsterdamu do Gdanska....

magdalena to znaczy ze wybrałysmy sie do szkoly w dobrym czasie...;-)

tak sobie
a065.gif
gdzie jest Ma-Rita bo cos jej tu dlugo nie widziałam?? czyzby tez wybyła na wakacje??

reklama
hej dziewuchy
ja wlasnie skonczylam prasowanie i padam.. cierpie ostatnio na calodobowa BEZ-sennosc...hihi, ciekawe dlaczego?? :confused::-):-D
Twigless, gratuluje spiacego bobasa!! :tak: Ma-Rita jest w PL.A jestes na NK?
buziaki na dobranoc, mozg mam zlasowany i nic juz dzis nie wymysle... :nerd:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry