reklama

Holandia

Sencilla!
No właśnie byłam na tej stronie SVB dotarłam do formularzy i...utkęłam!:baffled:
Niestety mój holenderski pozostawia dużo do życzenia...:zawstydzona/y::sorry2:
Postanowiałam zrobic sobie dzisiaj wycieczkę do tej instytucji...na rowerku!
Śniadanko już zjadłam - dziś byly tzn maczanki / chleb panierowany w jajku i smażony na patelni/.Moi je uwielbiają!:-D
Domek posprzątany - pralka się pierze! No to teraz KAWKA!
Potem skoczę na targ po warzywka na obiad...a po drodze do parku z maluchami.
Jak ja lubie kiedy słonko świeci...:-D

reklama
hejka:-)
wkoncu moge cos napisac bo internet mi nie chce normalnie chodzic:baffled:
sama nie wiem jak ja tutaj wytrzymałam pół roku bez internetu, chyba dlatego zaczelam ogladac telewizje z nudów...:confused:

ja dzisiaj juz sie pakuje:tak: tyle rzeczy mamy do przewozenia ze nie wiem kiedy sie z tym uporamy...

u mnie dzisiaj czyszca kamienice- od rana halasuja z ukladaniem rusztowania a nad nami robia mieszkanie no i cala kamienica przed nami jest w remoncie wiec z kazdej srtony okropne halasy :crazy:

miłego dnia zyczymy;-)

Ania, ale Ty jestes pedziwiatr :) Ja tez sie zaraz do miasta wybieram, bo jedziemy do polski na slub przyjaciolki i musze jakas kreacje sobie znalezc.. Haha, ciekawa jestem jak bedzie wygladala przymiarka z moimi bobasami :-D

Sencilla!
Powodzenia ci życze w przymiarkach - mam nadzieję że coś fajnego znajdziesz dla siebie!:-D
Choć z tymi przymiarkami to różnie wygladało z dwoma maluchami, najlepiej jak jest duża przymierzalnia i możesz je tam wsadzić....:rofl2::-)
My właśnie się tez zbieramy do wyjścia - znając młodego to padnie po pierwszych 10 min spaceru...:laugh2:
Do później...

Witam Was
Ja tylko na chwilkę, bo Oli przez to przeziębienie non stop płacze, nawet nie chce już sam zasypiać w łóżeczku:-(
magdalena12 bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy:-(, na co choruje jeśli można zapytać?
Aniu możesz formularz wypełnić przez internet, ale jak to Ci nie powiem, bo nam wszystko załatwiała księgowa. Nie zapomnij złożyć wniosku na dodatek dla dzieci przysługuje się od stycznia 2008r ( o ile mnie pamięć nie myli to 83e na miesiąc), a rodzinne zwrócą Ci wstecz o tyle miesięcy ile jesteś tutaj zameldowana:tak:
Aniu ja maczam chleb w jajku i bułce tartej, a później na olej wrzucam i jemy z ketchupem:-p. Niko też bardzo lubi:tak:
Natka, Sencilla super zdjęcia:tak:, dziewczyni są śliczne:-)
Sencilla ale Ci zazdroszczę, że potrafisz grać na pianinie:tak:. Wesoło macie w domciu:-)
Tak się rozpisałyście, że zapomniałam już co było wcześniej:baffled:
Co robicie dziś na obiadek? Ja zrobiłam już pomidorową, ale nie mam pomysłu na drugie danie:no:
Miłego dnia życzę

he dziewuszki:-):-):-):-)

W końcu ładna pogoda się zapowiada słoneczko świeci od rana :-)
wiec mam zamir to wykorzystać i właśnie się wybieramy na długi spacerek :-)
mam nadzieję że to trochę poprawi nastrój mojego dziecka bo wstał dzis chyba lewą nogą marudzi :crazy: już od 6 :szok:już nie mam sił do niego :szok:

miłego dnia kobietki .............do potem:-):-):-)

witam z rana!

ja tylko na chwilke bo uciekam sprawy urzędowe znowu załatwiać....

Ale najpierw jesze napię sie kawusi i wciągnę ze dwa rogaliki:-)Może ktoś też reflektuje???:-D

Do później....

Ja już jestem w domku i smażymy naleśniki na lunch!:-D
Zgodnie z zapowiedzią mały mi padł po paru minutach i śpi do teraz...
Parku nie zaliczylismy z tej okazji ale nic straconego!
Pogoda cudna więc jak wstanie to pojedziemy...
Zakupy zrobiłam i papiery załatwiłam w tym czasie.;-)
A ty Sencilla wróciaś już z nową zdobyczą?:-)
Na obiadek u nas dzis Anetko kabaczek faszerowany zapiekany w piekarniku!
Chyba tylko ja nie zrobiłam zdjęcia moim rogalikom :-(:zawstydzona/y: bo nie mieliśmy aparatu chwilowo...Nastepnym razem pstryknę!:-D
Zdrówka wszystkim zakatarzonym maluchom i nie tylko im!

My wróciliśmy ze spacerku mały właśnie zjadł obiadek i szaleje w salonie :-)
ale zaraz znowu pędzimy na grzyby :-)jak jest taka pogoda to normalnie chce mi się żyć nawet w NL jestem szczęsliwa:-)
Też dziś smażę naleśniki :-D:-D:-Dwczoraj mialy być ale nie mialam mleka więc bedą dziś :-)
pauka _22 wyglądają bardzo smakowicie......;-)
tylko ja mam zupsuty piekarnik bo też bym je zrobiła :szok:

do wieczorka !!!!!

reklama
My już na spacerku dziś 3 razy byliśmy:-D:-)
o 8:20 zaprowadzam Nikusia do szkoły
o 12:00 odbieram, zjada w domciu obiadek
o 13:00 zaprowadzam do szkoły i o 15:00 znów się wybieramy na spacerek po Nikusia do szkoły:tak:, a teraz z Oliwierkiem słuchamy kołysanki "Slaap kindje slaap". Podaje stronkę do piosenek holenderskich dla dzieci kinderliedjes_frame moje dzieciaczki uwielbiają te piosenki:-):tak:
Ja w niedzielę upiekłam znów rogale, ale ostatniego właśnie wciągnełam:-D:laugh2:
Sencilla jak przymiarka i zakupy? Udane?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry