reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Holandia

:-)Anetko dziękuję za szczegółowy obraz pobytu Nikodema w szkole...to super, że on się tak dobrze tam zaklimatyzował...:-):-):tak:To bardzo ważne, ponieważ potem konsekwencją nie akeptacji przez środowisko, mogą być niepowodzenia i trudności szkolne! :baffled:Mam nadzieję, że Oliwka też dobrze się tam odnajdzie...:confused::szok::tak:
Ale mam jeszcze jedno pytanie do ciebie? Czy jak przyjedziemy do NL jeszcze w tym roku to Oliwka bedzie mogła odrazu pójść do szkoły czy będę musiała czekać i posłac ją tam od nowego semestru??? I czy potrzebne sa jakieś dodatkowe dokumenty oprócz altu urodzenia do załatwienia formalności w szkole?:confused::sorry2:

Dobej nocki...!
i do rana, bo ja znowu zryw o 7.00 i do przedszkola szorujemy...Szkoda, że pogoda nie napawa optymistycznie....!Ale cóż to już jutro zaczyna się kalendarzowa jesień....:dry::-:)crazy:

reklama
Dzień doberek!

Pauka ja myśle,że od razu ją zapiszesz i pójdzie do szkoły...:tak:
Nie zdążyłam wam powiedzieć przed wyjazdem, ale zapisałam Karinke do przedszkola.
I tez myślałyśmy z tą moją holenderką że długo będziemy czekać na miejsce...a tu niespodzianka!:-p
Od 1-go października będziemy się prowadzać do "Kober Kindercentra"...
Nie muszę chyba opisywać,że moja mała to aż skakała pod sufit ze szczęścia!:-D
Z tego co się doczytałam to razem Secillą zostałam uhonorowana tytułem wielkiej forumowej gaduły?Hi hi...:szok::-D:sorry2:
Ja to zabardzo nie odpoczęłam - ale było miło i rodzinnie momentami...Sencilla za to napewno sobie dychnie,ale należy się jej!:rofl2:
Ja już uciekam-śniadanko i do pracy!
Miłego dnia dziewczyny...

Hejka :crazy:
Aniu gratuluje działeczki :-)i super ze tak szybciutko załatwiłaś to przedszkole mi to narazie jakoś to wszystko się nie klei w tej Holandii ciągle coś momentami mam już dość dobrze że już jutro jadę do Polski to może nabiorę dystansu do tego wszystkiego:szok:tylko się przeziębilam i jak pomyśle o tej drodze :szok:mam nadzieję że mały się nie zarazi .
niunia_2008 malutka slicznie wygląda w okularkach :-)też się wczoraj rozglądałam za sukienką ale jakoś nic nie ma i jednak w PL będę kupowała mam na to tylko jeden dzień ale mam nadzieję ze coś znajdę a jeszcze muszę fryzjera zaliczyć:-)
do pózniej .........idę się leczyć :crazy:

Cześć dziewczyny

Agnes kuruj się, kuruj... niezły kawałek drogi masz przed sobą ;-)Ale spotkanie z rodzinką na pewno postawi Cię na nogi :-) Wybaw sie porządnie na weselichu :tak:

Pauka, zeby zapisać mala do szkoly powinnaś mieć jej nr BSN ( otrzymuje sie go przy zameldowaniu w Nl) i nr ubezpieczenia. praktycznie tego samego dnia lub następnego po zapisaniu dziecko idzie do szkoly.

Aniu gratki za tak szybkie dostanie sie Karinki do przedszkola, poszło wam to ekspresowo :-) Działeczki również gratuluje i szczerze zazdroszcze ;-)

Aneta, wybierasz sie na te lekcje jezyka do moeder centrum? Mozesz jeszcze sie do "Intop" zapisać.

Tyle ostatnio postów naprodukowałyscie ,ze nie pamietam co komu miałam napisać.
Milego dnia wszystkim zycze :-)

hej:-)

co tu taka cisza???? gdzie sa nasze gaduły???:-)
kiedys nie nadążałam z czytaniem postów a teraz pustka.....

pewnie wszystkie zajęte jesteście....
u nas wyglada na cieplutko, wiec jak wiki sie obdzi i zje obiadek idziemy do parku:tak: zosatło duzo chleba do karmienia ptaszków i kaczuszek ;-)

witam,
Aniu, ja rowniez gratuluje dzialeczki i swietnie, ze Karinka juz niedlugo pojdzie do przedszkola... :-) widze, ze nie tylko ja zaliczam fryzjera, bedac w Polsce... :tak:
Agnes, wracaj szybko do zdrowka... udanych wakacji Ci zycze i wytancuj sie na weselisku... :-D
PaulinaAnna, rowniez sie kuruj... i powodzenia z tescikiem... :tak:
Twiggless, jak tam po weselu? udalo Ci sie znalezc jakas kreacje?
Niunia, jak Ci sie mieszka na nowym mieszkanku? juz sie zaklimatyzowalas?

Pola, wszystkiego naj... najlepszego z okazji Twych urodzin... zdrowka, szczescia, spelnienia najskrytszych marzen oraz duzo milosci... :-):tak::rofl2:

Załączniki

• 011.jpg
    011.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 28
mam jeszcze pytanko do dziewczyn, ktore juz nie karmia piersia i podaja mleko w proszku... czy w tym przypadku dajecie rowniez swoim pociechom
witaminke D ?? :confused:

milego dzionka... ;-)

dzien dobry po weekendzie...

wesele sie udało ale do polskiego to mu duzo brakowalo... to bylo moje juz 4 wesele w holenderskiej wersji wiec sie niczego nadzwyczjanego nie spodziewalam... kreacje na kilka kodzin przed imprezką kupiałam ale w ostaniej chwili zmieniłam swoje zdanie i zamiast slicznej sukienki balowej wybrałam komplet eleganckich spodni z bluzką, bo stwierdzilam ze to jeszcze kiedys zaloze na inna okazje a sukienka by tylko w szafie wisiała... Antos dobrze zniosł wieczor i nocke z babcią wiec tym bardziej maialam powody do radosci... a reszta weekendu minęla nam w rodzinnej atmosferze przy grillu...

Aniahaven dobrze ze szczesliwie dolecialas i wrocilas i super ze udalo ci sie z przedszkolem dla córci

Magdalena ja daje Antkowi mleko modyfikowane dwa razy dziennie i nie daje wit D, w mleku jest juz odpowiedznia jej ilosc... ale jak jest dzien kiedy dostanie tylko zwykle krowie to wtedy podaje mu osobno wit D

Solenizantkom urodzinowym składam najlepsze zyczonka, duzo szczescia, miłosci, pociechy z dzieci i mężów i wogole wszsytkiego co tylo sobie zażyczycie...

Witam poweekendowo :-)

No coz... na naszym forum to calkiem normalne, ze zdarzaja sie takie chwilowe "cisze" :-D Na szczescie nie trwaja one dlugo i szybko wszystko wraca do normy :tak:

Droga Polu przyjmij najserdeczniejsze urodzinowe zyczenia

Paulina kuruj sie kobieto. A swoja droga to super pore wybraliscie na kempingowanie ;-):-D

Ania gratuluje dzialeczki :tak:

Beauty a gdzie Ty sie podziwalas??? Zagladaj do nas czesciej :tak:

Aneta czytalam, ze Niko super zaadoptowal sie w szkole :-) Dzielny chlopiec z niego :tak::-)

Magdalena ja odkad przeszlam na mleko modyfikowane (czyli odkad mlody skonczyl 4 miesiace) nie podaje wit. D. Wg mnie w mleku modyfikowanym jest wystarczajca ilosc witamin. W CB mi powiedziano, ze jesli zdecyduje sie calkowicie przejsc na mleko krowie to musze podawac wit. D.

reklama
Hej hej...
Jestem juz w domku i zajadam się pomidorówką...
Znów powietrze holenderskie zaostrza mój apetyt.:sorry2:
I ten rowerek oczywiście!:-D
Co do tego przedszkola Kariny to sama jestem w szoku:szok: że tak szybko.Podanie skladałam w zeszłą środe i nawet moja holenderka mi nie chciała wierzyć że to już odpowiedź przyszła!:rofl2:
Na razie mamy dwa dni ;poniedziałek rano i czwartek po południu...
Karina bardzo szczęśliwa.....i musimy się w kocu wybrać na zakupy bo po ostatnim przeglądzie niewiele zostało...:zawstydzona/y:
Ja wit.D mojemy synkowi podaję bo on pije tylko mleko krowie sporadycznie Friso.
Agnes wszystko się ułoży, nie martw się i baw się dobrze w Polsce..
Aneta i Bauty ale macie dobrze z tą szkołą - u mnie coś takiego nieistnieje...:wściekła/y:
Pani w konsultatiebiuro była bardzo zdziwiona...:no::wściekła/y:
Pola wszystkiego naj naj ... z okazji urodzinek!;-):-)
MaRita jak tam zakuwanie ci idzie?
A teraz uciekam do mojej cięzarnej koleżanki na kawkę...
Wszystko wskazywało na to że dziś zostanie mamą i ....sie zatrzymało!:crazy:
Do później...

Do góry