reklama

Holandia

reklama
Olgunia-wiem, dlatego mi chodziło aby Sencilla przywiozła mi z Polski :tak:

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 41
Cześć dziewczyny
U nas też pogoda do bani :-(mały właśnie obkleja siebie i wszystko wkoło lizakiem, a ja chwilkę wolna na kawke sobie zrobiłam:-)

Aneta pytałaś na niedzieli jak sie zapisać do spółdzielni. Wchodzisz tu: WOONNET-HAAGLANDEN i klikasz na aanvraag woonpas i potem odpowiadasz na pytania i wypełniasz rubryczki, najlepiej żeby pomógł ci ktoś kto zna holenderski. po kilku dniach dostajesz potwierdzenie rejestracji i numer który potrzebny jest do zalogowania się na tej stronie. Na mieszkania reagujesz przez neta. Nie jest łatwo i szybko dostać mieszkanie ze spółdzielni jeśli sie szuka w wiekszych miastach, my byliśmy na ogladaniu juz 1 mieszkania i to po ponad roku od zapisania i to jest na prawde b. szybko ( jak na Hage)

koniec pisania, lizak sie skonczył....

Witam Was Kobitki:-)
Aniu mam nadzieję, że nic strasznego się nie dzieję!!! Ja też tak mam, że jeśli mi się coś nie układa to nie mam ochoty na pisanie:no:
Pauka ja też mam ten sam problem z moim 4-latkiem (zaczeło się właśnie jak tata wyjechał do Holandii), ale niestety trwa to do dziś:-(. Już sama nie wiem czy to taki wiek? Mnie też czasem potrafi wyprowadzić z równowagi i na niego nakrzyczę, ale później mam takie wyrzuty sumienia, że po kątach ryczę:frown:. Ja stosuje kary i nagrody, ale rezultaty czasem marne niestety:-(, dużo rozmawiam i tłumaczę, że zrobił coś źle, pytam dlaczego tak zrobił itp
Może któraś mama ma lepszy sposób na nieposłuszne dziecko?
Pauka doskonale Cię rozumiem, sama jeszcze niedawno byłam w identycznej sytuacji, najgorsze są wieczory, noce, bezsenność, tęsknota:-(, ale musisz wierzyć, że się uda:tak::-). Życzę Tobie z całego serca:-)

Paulina masz racje pogoda wirusowa, dziś w szkole w Nikusia grupie było aż 5 osób, a Niko też już ma lekki katarek:-(.Oli rozchorował się na dobre, kaszel, katar, chrypka i jeszcze zęby:wściekła/y:.
Kobitki jeszcze 3tyg i jadę do PL, ale się cieszę:-):-):-), co prawda tylko na 5 dni, ale zawsze coś:-):-D:-):tak:
Beauty wielkie dzięki!!! Powiedz mi na ile mieszkań mogę reagować jednego dnia (słyszałam, że w każdy wtorek)?
Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Aneta reaguje sie raz w tygodniu, nie ma znaczenia czy we wtorek czy w niedziele. nowa lista mieszkan jest wystawiana zawsze w srody po godz 12. Można reagować na 2 mieszkania/ tydz. Opłata roczna w spółdzielni to 10 euro.

Acha, dzisiaj jest koniec ramadanu i dlatego tak mało dzieci jest w szkołach ;-)

Ania co tam sie u Ciebie dzieje? Nie smutkaj sie dziewczyno ;-)

Pauka, dużo siły i wytrwałości życzę. Ja też długo żyłam sama z dziećmi, ale pociesz sie myśla że predzej czy później uda Wam sie znaleźć mieszkanie i będziecie razem. Masz niejeden przykład tego tutaj, wśród nas:-)

bry dzionek

a my wrociliśmy własnie z basenu... młody wcina sniadanie to moze skrobne conieco;-) zajęcia udane a dodatkowy plusik to brak tłoku - było tylko trojka rodziców z maluchami - tak lubię...

sencilla tu w holandi nie zrobią ci tortu bezowego :-(
miłego dnia też życzę :-):-):-)

i tu się mylicie ;-)trzeba tylko dobrze poszukac... jak pracowałam w piekarni to dzien w dzien szła produkcja spodów do tortow bezowych w roznych rozmiarach - srednice torcików zaczynay sie od 6cm a konczyły na 26m i co 2cm średnice sie zwiekszały... te najmniejsze robilismy nawet na miejscu i są w sprzedazy nawet w C1000, za wiekszymi trzeba pytac... jak sobie przypomne to mi te bezówki bokiem wychodziły... a moj. m zawsze miał swieża dostawę i zawsze porcja była zamrozona w lodówce...

twiggless-zazdroszczę Tobie tego basenu ile ja bym dała za popływanie....no ale jestem uczulona na chlor :wściekła/y:
a tymi bezami to mnie zaskoczyłaś....będę szukać,tylko tutaj nie mam C1000:dry:
anetka,pauka ja nie mam jeszcze 4 letniego dziecka....ale uwieżcie mi że moja prawie 2 letnia córa potrafi mnie doprowadzić do białej gorączki, i też się jej dostanie.....nie ważne czy tłumaczę czy krzyczę, i ja też nie jestem perfekcyjną matką :zawstydzona/y:
beuty-a u Ciebie to nic nie słychać :shocked2:

Uwiezycie jak Wam powiem że u mnie od 9 rano to tylko 30 minut był kapuśniaczek, a resztę czasu słońce.....teraz dopiero się chmurzy.....ponoć w tym regionie co mieszkam jest najmniejsza ilość opadów:cool2:
A ja właśnie czekam na gościa, jest to mama dziewczyny(w mym wieku), która mieszka w mej miejscowości ,ale obecnie przebywa w Anglii.....już sie nie mogę doczekać aby otworzyć mordkę i po naszemu pogadać:-D

Hejka, sprawdzcie czy macie dostęp do wątku zamkniętego, powienniscie mieć wszystkie, a Karola82 jak przeskoczy magiczną liczbę 50 postów:tak:
Buźka na resztę dnia.

Bry dzień!choć wcale nie taki dobry>Dziś od rana jeżdże do gemente i zpowrotem.:no:Jednak się pani nie myliła i trzeba to zaświadczenie,a w polsce moja mama dziś była i powiedzieli jej ,ze nie wydają takiego dokumentu.I jestem w kropce ,moze pójdziemy bez tego i udam zdziwioną:szok:.
Jaki jest tu dobry proszek do prania dla dzieci i gdzie go mogę kupić?

Koleżanka mi powiedziała ,ze ona prała od razu w normalnym proszku.A mnie sie wydaje,ze trzeba miec nieuczulajacy.:confused:
Miłego popołudnia zycze!!:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry