reklama

Holandia

witam:):-)dziewczyny nie żałujcie tej niby pieknej pogody w PL, bo takowej ni ma....
Słońca jak na lekarstwo i oczywiście chłodno, tylko coprawda nie pada!
Ale tej naszej złotej polskiej jesieni to chyba w tym roku nie uraczysz....:-(:-(

reklama
To znowu ja ,ale nudy!!!!!!!!!!!!:no::no:
Pytałam A i nie zna ulicy ,na której jest ta hala:-(,ale powiedział jak tam dojechać:-)
Juz pisze!! z hagii;
1 .droga N44 haga-amsterdam (boczna)
2. zjazd na leiden,na zjezdzie w prawo i prosto
3. za tunelem w lewo, i na 2 skrzyzowaniu w prawo (tam juz sa tabliczki na GROUTEHALEN)
4.nastepnie 2 skrzyzowanie w lewo
5.za cpn w lewo i prosto az do bramy (jest tam parking)
wejscie 4.5e milych zakupow kobitki

Hej kobietki :blink:
Jakis leniwy dzien mam dzisiaj. Mlode spacyfikowane, a ja probuje sie uczyc, tylko, ze jakos mi nie idzie.

Chyba wprosze sie dzis na obiad do Anety :-D Bo u mnie lodowka zieje pustka (nie chcialo nam sie w sobote zrobic zakupow) i obiadu nie bedzie :rofl2:

Ma-Rita pieczone pierogi jeszcze są, wiec zapraszam:tak:
karola dzięki za opisanie dokładnie drogi, więcej by mi mówiła nazwa ulicy, bo mamy nawigację, ale może trafimy:)
Olgunia podaję Ci przepis...

Pieczone pierogi
Ciasto: 1szkl mleka, 5dkg drożdży (drożdże dodać do lekko podgrzanego mleka), 3szkl mąki, 100g masła (roztopić i wystudzić) 1łyżeczka cukru i soli; wszystko wymieszać i pozostawić w ciepłym miejscu na ok 30min.
Farsz: 1cebula, 25dkg pieczarek, 25dkg kiełbasy, 1-2szt papryki, 10-15dkg tartego sera; wszystko pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle (w kolejności cebula, pieczarki, kiełbasa, papryka) zdjąć z ognia dodać ser, gotowy farsz doprawić według uznania (ja dodałam przyprawe gyros i kebab, może pyć np przyprawa do pizzy i inne)
Wykonanie: ciasto jak wyrośnie wyrobić je jeszcze troszkę w mące (nie dużo) i wyduszać duże kółka (ja wziełam zamykanie od mleka bebilon w puszce). Na wyduszone kółko nałożyć 1 łyżeczkę sosu (nie trzeba) firmy COMBINO tomatensaus sauce tomate (jest w Lidlu za 1e) i na to farsz, zaklejamy i można piec na 200 stopni przez ok 40min:-D
Osobiście nie dodałam pieczarek, bo do sklepu nie chciało mi się pójść:-D. Przepisów pisać nie potrafię:no:, a pierogi robiłam z pamięci, więc mam nadzieję, że napisałam w miarę zrozumiale:confused:
Życzę miłego pichcenia:-D

Ostatnia edycja:
Hej kobitki....

Widzę,że Anetka mimo niesprzyjającej aury szaleje w kuchni....:-D
MaRita życzę jasnego umysłu i żeby lekko ci wiedza wchodziła!Chyle i tak czoła przed Tobą,że dajesz radę...:tak:
A ty Sencilla gdzie się podziewasz???Skrobnij coś babeczko...
U nas dzień sie już kończy na szczęście:-) - maluchy już wylądowały w kąpieli!
Niunia ja ci nie pomogę...:no:niestety!Sama się zastanawiam nad czymś...ktoś coś pisał o "Ringu" i to mi chodzi po głowie...
Piszcie coś...Gdzie sie podziewacie?
Lece..ale wrócę.

a czy któraś ma z was założoną mirene?? bo kurcze się zastanawiam i nie wiem sama, doradzcie coś??

niunia ja mam (i chyba całkiem niedawno o niej pisalam tu);-) jak dla mnie super, miesiączki zanikły są czasami drobne plamienia i tylko wkładka wystarcza, wogole jej nie czuje i nie mam zadnych dolegkiwosci z nią zwiazanych... załozyłam ją po 2 miesiacach po porodzie i ginlekolog sama mi ją poleciła jako najbezpieczniejszy srodek anty przy karmieniu piersią... czyli ja nalezę do tych zadowolonych:tak:

a wogole to dobry wieczor
dzis ładna pogoda była wiec na komputer brak czasu... jeszcze teraz nie dawno wrocilismy z Antkiem z wieczornego spacerku...
pauka pamietam o PW wieczorkiem ci odpowiem jak Antoś zaśnie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry