reklama

Holandia

reklama
hejka podczytuje troszkę ale mam ostatnio mega doły Mam juz dośc tej Holandii i odliczam dni do powrotu do PL
jesli chodzi o wynajęcie mieszkania to my szukaliśmy 2 lata!!!!!!i dopierojak zapisaliśmy się do gminy to po 3msc nam przyznali (z którego zrezygnowaliśmy....)także wiem jak tu ciężko coś wynająć Powodzenia

u nas choróbsko po raz drugi.............mam juz dość

Aniu pociesz sie ze nie leżysz tak sama, we dwie zawsze razniej nie?

Ale tak na serio to ledwo na oczy patrze a glowa mi chyba zaraz eksploduje, dobrze ze mam kochana core i sie malym po szkole zajmuje i nawet w obiedzie pomogła.

Aneta, nie poddawajcie sie, fakt ze b ciezko zmnalezc wieksze mieszkanko za taka kwote jakk wy chcecie ale nie ma rzeczy niemozliwych, widzialas wczoraj ogloszenie na niedzieli? O karte makro mozesz wystapic przez ta stronke co podalas.

Pauka zdjęcia super :-)

Twiggless, teraz zaczyna wam sie najciekawszy okres dziecinstwa czyli nie spuszczanie malego z oka ;-) Nie pamietam czy pisalam jak jakis miesiac temu Szymek na parapet okienny wlazł, a mamy te wyższe parapety. Na szczescie okno było zamkniete, ale i tak serce mialam w gardle.

Nie pamietam co jeszcze maialam naskrobac, ide sie polożyc bo nie wyrabiam... Trzymajcie sie kobitki :-)

Beauty ale mnie pocieszyłas;-) nie spuszczanie mlodego z oczu - ja juz za nim łąże krok w krok a i tak zawsze cos uda mu sie wymyslec
Sencilla ja uzywalam Aventu recznego i elektrycznego i ten elektryczny daje rade;-)

dzis młodego sprzedałam babci i połaziłam se sama po sklepach - coż za przyjemność... teraz tez mam chwilke dla siebie wiec pisze ale zaraz przyjemnosc sie skonczy bo m. musi dzis byc wczesniej w pracy i Antek idzie w moje ręce...jak zasnie znów chwilka dla siebie...

Hej kobitki!!! Ja dopiero wróciłam z przeprawy,u kolegi.Biedak nawet ruszyć sie nie moze:baffled:. Troche nu pomogłam,obiad zrobiłam,bo sam został w domu.
Jutro moje kochanie wraca z delegacji:-) Czasem rozłąka dobrze robi,wtedy sie przypomina jak druga osoba jest potrzebna do zycia:tak:.Oj jak bardzo sie steskniłam
:rofl2:.Ogladam taniec na lodzie na tvp 2,boze jaka to jest hała pod publike:no:
Miłej nocki;-)

hej dziewczyny,
ja już na nóżkach od 6:15, coż za "przyjemność" tak długo pospać w sobotę - masakra!

Aniahaven pytałas co to jest UWV - otóż jest to instytucja, która wypłaca chorobowe.
Pierwsze tygodnie ciąży nie były dla mnie łaskawe i 6 tyg siedziałam w domu, bo nawet z łóżka wstać nie mogłam takie miałam zawroty głowy, o reszcie dolegliwości nawet nie wspomnę.
UWV twierdzi, że wypłacili mi pieniądze, które wg nich mi się nie należą, z czym ja się totalnie nie zgadzam, bo jak jest się niezdolnym do pracy to tak jest i koniec kropka.
Najlepsze jest to, że listy dostaję z 4 różnych odzdziałów (miast), od 7 różnych osób, na 2 różne adresy (obecny zameldowania, i poprzedni, gdzie nigdy nie byłam zameldowana i nigdzie go nie podawałam, więc nie wiem jak oni mnie tam znaleźli).
W listach każdy podaje inny powód, dlaczego powinnam zwrócić im otrzymane pieniądze, z czego żaden nie jest prawdziwy, bo cała moja "choroba" i jej przebieg była prawie codziennie meldowane przeze mnie osobiście i pracodawce w UWV, więc info o mnie mają pod dostatkiem.
Ale tak to jest jak za każdym razem łączą człowieka z kim innym, bo ta poprzednia osoba ma akurat wolne.
Z tego całego zamieszania wynika, że w systemie mają jeden wielki burdel, a ja na tym cierpię (chcą żebym im zwróciła 400 euro).
Sprawa oddałam do sądu, czekam na wyznaczenie terminu rozprawy, więc siedzę cały czas jak na szpilkach, a po nocach spać nie mogę.

Do tego pan który rozlicza mnie z podatku, wysłał do belastingu niewłaściwy formularz i dostałam papiery z urzędu że im się papiery nie zgadzają i mam się rozliczyć jeszcze raz.

I tak ostatnio u mnie wiecznie coś, że nawet spokojnie na tyłku usiąść nie mogę.

Lecę jeść po raz 3 śniadanko :-) i jadę z koleżanką na zakupy.

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Hej kobitki...

U mnie troszkę lepiej...Beauty faktycznie w większej grupie lepiej się leży!:-D:-)
Dziś dołaczy do nas jeszcze mój M. bo juz dzwonił że go łamie...:baffled:
Dzięki za wyjaśnienie Agasta...mam nadzieje,że wszystko się w koncu wyjaśni i bedzie ok!Trzymam kciuki..
A moje zakupy dziś zrobili sąsiedzi...zakupili i dostarczyli na miejsce wg listy.Kochani są...:tak:
Karola no to dziś w koncu sie doczekałaś na swojego...Pewnie sie cieszysz...miłego weekendu!;-)
Lece na kanape gdzie prowadze wojnę o pilota od wczoraj z moją córcią!
Słaba jakaś jestem...pa
Miłego i udanego weekendu wszystkim...:-)

reklama
Witam weekendowo!:-):-)
U mnie wszystko ok. Poprostu piękne słoneczko za oknem to sie w domu nie chce siedzieć! Właśnie zaraz wychodzimy do parku, a potem na 17 na basen! A jutro znowu jedziemy do dziadków....:tak::-D

Macie jakieś pomysły na żarełko dla dzieciaków na urodzini??? To juz w piątek, a ja nie mam zupełnie pomysłu...:baffled::tak:

Dla wszystkich chorowitków życzę zdrówka i przesyłam buziaczki gorące!:-):-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry