reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Witam
An ja poproszę ale Cappuccino, marcepanowe najlepiej:-)
My wczoraj wybraliśmy się na zakupy świąteczne, kupiliśmy prezenty dla naszych dzieciaczków i chrześniaków, upominki dla mam i ubyło z konta sporo:szok:
Aniu fajne te Twoje dzieciaczkowe kartki:-D:-)
Teraz chcę się Was poradzić... Oli od 3 dni wymiotuje (a raczej ulewa, bo nie ma tego wiele) za każdym razem co wypije mleko (pije je od dłuższego czasu) lub jak zakaszlnie, nie wiem czy mam jechać z nim do szpitala:confused::confused: Może głupio pytam, ale tutaj na wszystko paracetamol, każdy lekarz mówi, że samo przejdzie, a nie chcę go męczyć wizytami w szpitalu:confused::confused::confused:

reklama
Witam :-)

Aneta, a Oli czasem nie jest przeziebiony?? Bo jesli tak to mleko pobudza wytwarzanie sluzu i kaszel. Kiedy mlody jest przeziebiony to tez jak wypije mleko to zaczyna kaslac i czasem cala butle mleka potrafi zwymiotowac :tak: albo wlasnie tak po trochu ulewa :tak:

A ja nie mam weny na pisanie :baffled: W nastepna niedziele planujemy wyjazd do Polski, ale to tez zalezy od pogody, bo jak bedzie slisko itp. to nie mam zamiaru nigdzie sie wybierac. Zreszta jak sobie pomysle o tym pakowaniu i calym przedwyjazdowym zamieszaniu to slabo mi sie robi :confused2:

Milej niedzieli :-D

Hejka, ja tylko chwilowo....wlasnie wrucilismy z weekendu w hotelu van der valk w Spier....taka imprezka od meza z pracy....padam ze zmeczenia bo do pozna grzalam miejsce przy barze :-p.....a teraz musimy mala odebrac od tesciow.

Kochane, na sprawcie czy macie dostep do watku zamknietego, a powinna miec kazda ktora ma wiecej niz 50 postow napisanych:tak:

Milej niedzieli i do odezwu :-)

Witam!

Ann jak po zakupach?:-D
Anetko MaRita ma racje - u nie też mały potrafił zwrócić całą butelkę mleka lub jakąś część kiedy kaszlał...
PaulinaAnna tobie to dobrze!:tak:
MaRita ja tam lubie się pakować a więc może się zaminimy...bo my w tym roku niegdzie się nie wybieramy!
Upiekałam pierniki na choinkę....a dziś posadziłam tulipany żeby na wiosnę było cudnie...:rofl2:
Miłego popołudnia!

niunia, Ma-Rita, Aniu Oli nie ma temperatury, ale jest przeziębiony:-(. Podaje mu mleko, bo nic innego nie chce jeść, ale chyba muszę go troszkę przegłodzić i podawać tylko płyny do picia. Dzięki za rady:tak:
Mój Oli non stop zasmarkany, zastanawiam się czy to nie jakaś alergia:confused:. Zmieniałam mu już kilka razy mleko, ale bez rezultatów:crazy:. W okolicy buźki wychodzą mu liszaje (genetyczne po rodzinie męża), ale nikt z mojego M rodziny nie ma tak mocno. Pani doktor stwierdziła, że to przez smoczek, ale podaje mu teraz smoczek tylko do zasypiania, a jak zaśnie zabieram i nadal te liszaje się pojawiają:wściekła/y:. Mamy krem od lekarza z NL i PL, działa tylko ten z PL, ale jak przestajemy go stosować to znów liszaje się pojawiają:wściekła/y:.
Czy tutaj mogę otrzyczmać skierowanie na testy skórne?
Niko miał robione testy skórne w PL i jest uczulony na alternaria, więc Oli może też na coś jest uczulony:confused:

Anetko, a te liszaje to moze z brudnych raczek? Wiesz, niczego nie sugeruje, ale tak to z tymi dziecmi jest, ze wszedzie wkladaja te lapy, a pozniej do buzi.. Moja Marys tez miala liszaje jakis czas temu, a jak zaczelam jej myc raczki doslownie co pol godziny, to znikly... (tzn. liszaje, nie raczki :-):-))

Sencilla raczej nie, bo ja na tym punkcie przeczulona jestem:-D i myje mu bardzo często rączki, a nawet nie pozwal wielu rzeczy dotykać czyli wszystko co nieodpowiednie dla dzieci jest wysoko:-). Moja teściowa też ma liszaje i mój mąż, ale mój M ma najwięcej wiosną, a Oli ma to już od 2 miesięcy:baffled:

reklama
Do góry