reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Dzień dobry wszystkim.

U nas noc minęła spokojnie. Wczoraj po raz pierwszy próbowaliśmy karmić Claudie odciągniętym mlekiem. Nie za bardzo jej się podobało, wypiła tylko 10 ml i zaczęła płakać w charaktyrystyczny sposób, którym daje nam zawsze znać że jest głodna. Dokarmiłam ją cycem bo było mi jej żal i nie chciałam męczyć ją tą butlą. Jak zasnęła o 20:30 tak spała do 3:14 :szok: Zaczyna bić rekordy. Następne karmienie było o 6.
I tak się teraz zastanawiam, bo Claudia jeszcze śpi a pani z kraamzorg mówiła nam że jak sama się nie zbudzi to w dzień trzeba ją budzić co 3 godziny na karmienie. Tylko że nie powiedziała nam jak długo mamy tą zasade stosować. Bo np teraz smacznie jeszcze sobie śpi gdzie właściwie o 9 powinna jeść.
Budzić ją co te 3 godziny czy pozwolić jej spać tak długo, aż sama wstanie???

reklama
bry

Agasta Twoja mała ładnie przybiera na wadze wiec ja bym juz nie budziła... dopiero jak wstanie dałabym mleczko... co 3 h budzi sie noworodka słabo przybierającego na wadze...

agasta mi tak samo sie wydaje zeby nie budzić małej;-) jak by była głodna to sama by sie obudziła a jak dziecko spi to rosnie :-)

Witam Was
Agasta ja też uważa, że jeśli mała przybiera na wadze to lepiej jej nie budzić:tak:
Olgunia zdjęcia świetne, Sebastianek i Antoś wyglądają jak bracia:-)
Sencilla słodkie te Twoje piżamkowce:-D
Aniu dobrze, że się właściciel zainteresował Waszym mieszkaniem w końcu:tak:. Mam nadzieję, że nie będziesz musiała płacić tych pieniążków:tak:

Niko nadal chory, temperatura 39 od trzech dni, dodaje mu IBUM w syropie, ale on kiepsko coś na niego działa. Dziewczyny co na teperature dla większego dziecka czyli Nikodema tutaj mogę kupić? Oli jak miał temp to IBUM na niego świetnie działał, ale niestety na Nikusia już nie:no:

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
Claudii nie budziłam i spała sobie do 10:10 :-D

I chyba za długo spała bo po karmieniu do tej pory leży z szeroko otwartymi oczami :szok:
Tak wogóle to dziś rano udało mi się odciągnąć z jednego cyca 100 ml mleka :-) No i oczywiście była kolejna próba karmienia butelką - tym razem udana :tak:

Chrowitkom zdrówka życzę. U nas na szczęście choróbska juz się pokończyły.

Ja właśni wróciłam z pracy...:-)
Agasta ja się oczywiście zgadzam z dziewczynami!Nie budź jej jak sobie smacznie śpi!;-)
Olgunia zdrówka dla małego...
A ja właśnie wrzuciłam pizze do piekarnika!:-D

Hej dziewczynki!

Sorki, że się nie odezwałam wczoraj, ale kompletnie wykończona byłam.....:tak::-(Latałam cały dzień, a wieczorem o 22 to już mnie nie było...;-)

Maja w żłobku super...Lepiej niż Oliwia!:-) Wczoraj tylko ak po nią przyszłam to sie rozpłakała na mój widok, ale dzisiaj już był uśmiech od ucha do ucha!!!:-D:-D:-D

ubieramy czapkę pilotkę....

Agasta a czemu chcesz karmić butelką??? tez przychylam się do zdania dziewcząt....Jak mała śpi to jej nie budź....:tak::-);-)

Aniu wierzę, że się ta sprawa rowikłą sama....Trzymam kciuki w każdym razie za pomyślne dla Was rozwiązanie!

Olgunia foteczki świetne...Widać ze chłopcy się dgadują i są bracia...Szkoda że nie macie wspólnego ty i Twigless z dzieckami....hihihi! Czyżby mi zięciowie rośli ?;-):-)

Sencilla duża zdrówka dla was i moc rozgrzewających buziolek.....

hej laseczki
ale Majka jest śliczna:tak:
sencilla, Marysia ma taka samą piżamkę jak Zosia:-D:tak: a Antosia jaka juz duża:szok:
Antka i Sebcia skomentowałam na nk;-)
Agasta a dlaczgo nie chcesz karmic małej piersią tylko butelką? czy to jest związane z twoim powrotem do pracy?

u nas ok, Zosia nie ma juz nic w buźce i spowrotem jest małaym głodomorkiem:szok::baffled::szok: tylko ma kaszel i smary,a mamy isc do szczepienia i niewiem kiedy w koncu na nie pójdziemy, bo ono juz jest zaległe,a w 14 miesiącu ma kolejne:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry