reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

An, ogromne gratulacje:-) Maluchy super sie prezentują na fotkach, uważaj teraz na siebie potrójnie :-)

Aneta, jak czujesz ze nie dasz rady dogadac sie sama to idz z kimś kto mówi choćby po angielsku. Stresować sie nie ma czym i nie trzeba o niczym przekonywać, zostaniesz po prostu zapytana czy na pewno chcesz uczestniczyc w kursie, zostana Ci przedstawione warunki itp, wypełnia ankietę odnosnie tego jakie jezyki znasz, jakie szkoly pokonczylas, dadza do podpisania kontrakt i to wszystko. Zwykła formalnosc, potem czekasz na list z data rozpoczecia kursu.
Ja jutro bede chyba znowu dzwonić, bo ostatnio usłyszalam że kontrakt jest w trakcie przetwazania i lada moment dostane wiadomosc, tylko kurka wodna od listopada czekam na ta wiadomosc :angry::angry:
Tak poza tym to za stare lata "w zeby dostaniesz":-), bo wedlug Ciebie to ja juz stara jestem:crazy::rofl2:

Hania, witaj, w których okolicach De la Reyweg mieszkasz? To są moje strony;-)

Z niusów, dzisiaj w nocy ukradli nam wózek spod domu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jak bym tak dorwała tego kogoś...

reklama
Beauty, nie wiem, jak jest w Hadze, bo z tego co piszesz, to rozumiem,ze wszystkim daja ten kontrakt? Bo w moim gemeente daja ok. 5% ludzi, co sie staraja. Tak mi powiedziano. Ze "Polakom wlasciwie nie daja, bo sie juz przekonali, ze POlacy sie ucza jezyka, a jak juz go znaja, to 'uciekaja' z powrotem":szok:

Beauty, nie wiem, jak jest w Hadze, bo z tego co piszesz, to rozumiem,ze wszystkim daja ten kontrakt? Bo w moim gemeente daja ok. 5% ludzi, co sie staraja. Tak mi powiedziano. Ze "Polakom wlasciwie nie daja, bo sie juz przekonali, ze POlacy sie ucza jezyka, a jak juz go znaja, to 'uciekaja' z powrotem":szok:

Sencilla,dokładnie tak, jeszcze nie słyszałam zeby komuś u nas odmówili. Sama rozmowa to czysta formalność, nie trzeba przekonywać o tym ze to dobra inwestycja czy cos w tym stylu.:-) Jak widać co gmina, to obyczaj:tak::tak:

Sencilla mój mąż otrzymał również zaproszenie na ten sam dzień co ja, więc będzie moim tłumaczem:-)
Gosia ten test sprawdzający to troszkę dużo, 110e:szok::szok::szok:. Mogę Ci wysłać na emalia książkę o której pisałam wcześniej "Chłopiec czy dziewczynka. Jak zaplanować płeć dziecka" - ciekawa książka, właściwie jest to fragment książki w wersji elektronicznej, jeśli już mój mąż jednak zdecyduje się na dziewczynkę to wtedy zakupię tą książkę:tak:
Haniu cieszę się, że do nas dołączyłaś:tak: Napisz coś więcej o sobie:-) Może zorganizujemy u mnie spotkanko dla mam z Hagi i nie tylko:confused::confused:
Aniu dziękuję:-)
Karola radzę Ci, abyś się zapisała na kurs już teraz, bo czeka się bardzo długo, chyba nawet mają opiekunki:tak:, więc będziesz mogła tam zostawić małego, ale nie jestem pewna:confused:
Beauty dziękuję za wskazówki:tak: Beauty to Wy wszystkie jesteście takie super babki, że "gada" się z Wami jak z dwudziestkami;-):-), nie gniewaj się za stare lata, zresztą wyglądasz świetnie, więc nie marudź :-D:-D:-D.
Beauty gdzie Ty ten wózek miałaś:confused: Przypięty chociaż:confused: Ja w domciu w korytarzu zostawiam:tak:.

Ostatnia edycja:
anetko gratulacje:tak::-D:tak: a co do spotkania, to faktycznie mogło by sie coś zorganizowac:sorry2: codziennie piszemy ze sobą, to może czas się poznac??? ja jestem za:-)
hanka witam;)
pojawia sie tu dużo nowych dziewczyn,ale napiszą po kilka postów i znikaja:baffled:
beauty przykro mi:-( a swoją stroną co to za świnie??? dziecku brykę ukraśc:crazy:
sencilla ale ty jesteś super obstukana w tych sprawach:tak:

Aneta to ja sie zapisuje na ten fragment ksiazki, juz nawet moj M z powiedzial ze jak tyko bedziemy gotowi to zaraz z checia wezmie sie do roboty i bedzie korzystac ze wszystkich rad:-);-):-);-):-):-), a co do ceny za ten kurs to rzeczywiscie durzo ale ja tutaj nie mam innego wyjscia na nauke, a zalezy mi bardzo zeby jak najszybciej sie nauczyc, ale slyszalam ze pozniej bede sobie to mogla odpisac od podatku
Haniu rowniez cie witam serdecznie na forum:happy:
A zeby wozek dziecku krasc to juz lekka przesada:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a ja myslalam ze tutaj nie kradna:crazy:
Dobrej nocki

reklama
Do góry