reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

witam i ja,

zaraz uciekam spac bo glowa mi peka... dzisiaj znowu bylismy w przedszkolu, a jak tam jedziemy to nas prawie caly dzionek nie ma... :tak: od 9 do 12 przedszkole, potem na troche do kolezanki, a nastepnie do miasta i przy okazji do biblioteki, aby sie pobawic i "doksztalcic"'... ;-);-):-) a jutro znowu trzeba rano wstac i jechac do szkoly muzycznej... :tak::-) ale Manuel jest wniebowziety i to jest najwazniejsze...

Ann, niesamowite zdjecia Twoich dzieciaczkow... takie wzruszajace... ja nadal uwazam ze "to" jest poprostu "cud"... :tak::-)
Anetko, gratuluje zaproszenia do gemeente i powodzenia zycze... :tak: dzieki za rady super niani, ta trzecia to naprawde jest troche drastyczna, a piata chyba zaczne wkrotce stosowac... :tak: mam nadzieje, ze poskutkuje... wiesz, Manuel na swoj wiek dobrze wazy, zawsze dobrze wazyl... no ale nie chce, zeby mi teraz spadl na wadze... :dry: ja rowniez poprosze o fragment ksiazki "chlopiec czy dziewczynka"... ;-) jesli my sie bedziemy w przyszlosci starac o kolejne dziecko to moim zyczeniem jest rowniez miec coreczke... co nie oznacza, ze z synka nie bede zadowolona... ale tak mialabym juz parke... :tak: i natka, tez juz mam imie (ale oczywiscie go nie zdradze:-p), w sumie nie tak dawno tez troche czytalam na ten temat na necie... tak dla orientacji... no chyba ze wyprobuje metody Ani, tylko moj K powie, ze chyba oszalalam... :-D
a tak na marginesie, to my tez jestesmy troche "zagrozeni" blizniakami... :-D poniewaz dziadek meza (ze strony taty) jest jednym z blizniakow i babcia meza (ze strony mamy) jest jedna z blizniaczek... :szok:
Ania, mowisz, ze oddajesz dzieciaczki do gastouder... ile jej placisz, jesli moge zapytac?
Karola, masz siostre na Sardegnia, powiadasz... a gdzie dokladnie? moja rowniez tam mieszka z rodzinka...:tak: wlasciwie oni to mieszkaja 4 miesiace na Sardegnia... a 8 w Niemczech, bo tam prowadza swoja restauracje...
Hania, ja rowniez witam serdezcnie na forum...;-)
Pauka, jak tam Majeczka w zlobku?

dobranoc dziewczynki... ;-)

reklama
Magda moja siostra przez 3 lata mieszkała w Olbii,a teraz w Kanigone(nie wiem czy dobrze napiałam):tak:
Gosia ja tez takie byki robie ze szok.Czasem zauwaze po 2 dniach,to tylko nieuwaga i pospiech;-):tak:.
Aneta skorzystam z rady i jak najszybciej pojde sie zapisac:tak::-)
Sencilla ja bym była chetna na mieszkanko,takich wymiarow:tak:.Tylko troszke daleko od hagi:rofl2::rofl2:
Beauty szkoda wózeczka,co za dranie.A czemu w nocy trzymasz go na polu?
Dobrej nocki

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

Ale naskrobałyście nocą!:szok::szok::szok::-D
Beauty szkoda wózka... a żeby im kółka odpadły teraz za takie świństwo!:wściekła/y:
Ann dzieciaczki ok, Karina zaopiekowała się Ernim bo trochę był przerażony...w końcu to był jego pierwszy raz na poważnie!!!;-)
Magda jeszcze nie wiem ile zapłace ale znaczną część zwrócą mi z belastingu...:nerd:
Sencilla chyba ktoś się wkurzył...:sorry2:choć nie miałaś chyba niczego złego na myśli...

Nie pamiętam co pisałyście jeszcze...ale zapraszam na kawkę!

Miłego dnia!

KOchana wczesna mamo,
nic zlego nie mialam na mysli. Nie wiedzialam, ze to watek o wczesniakach, po prostu myslalam, ze to watek o terminie urodzenia dziecka. Jesli kogos urazilam, to przepraszam. Byc moze moglam wczesniej sie zorientowac, co to dokladnie za watek. Zycze Ci milego dnia, a myslenie-owszem-nie boli, ale zlosc na pewno szkodzi. I duszy, i urodzie. Pozdrawiam.

Hej kobietki:-):-):-)

Haniu witaj na forum!!!
Anetko czyżbyś miała przepis na dziewczynkę to ja też poproszę bo jak mój synuś będzie miał 2 latka(a to już pod koniec roku) zaczynam się starać o drugie bejbi i musi to być dziewczynka :tak::tak::tak::tak:
Anetko gratuluje zaproszenia do gemeente i trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze:tak:
Beauty no z tym wózkiem to dobre a wydawało mi się ze w Holandii nie kradną :szok::szok::szok::szok:bardzo mi przykro
narazie dziewczyny spadam na kawkę:tak::tak::tak:

Witam:tak:
Dziękuje Wam dziewczyny za gratulacje;-):-)
Gosia, Agnes, Magdalena proszę o Wasze emaile, abym mogła przesłać książkę:-) Jeszcze ktoś chętny:confused:
Ann moja babcia jest z bliźniąt :tak: i w rodzinie mam 3 pary bliźniąt:tak:. Dbaj o siebie kochana:-):tak:
Aniu kawa pyszna jak zawsze:tak:.
Karola zadzwoń pod ten numer 070 3026000 w sprawie inburgering:tak:
Haniu nie uciekaj:no: Napisz tutaj do nas:tak::-)
Miłego dnia :tak:

Dzien doberek:-)
Ania ja poproszę kawusie -mniam:tak:Ja słyszałam ,ze obydwoje rodziców musi pracować legalnie aby zwrucili za to "przedszkole">Ktoś mnie w w bład wprowadził:-(
Aneta dzieki za nr tel i prosze o ta ksiazke oczywiscie też:-)
Wczesna mamo Sencilla na pewno nie miała nic złego na myśli,bo to dobra kobieta jest:tak::tak::tak::tak:.
Ann juz weekend sie zbliza wielkimi krokami, na pewno odpoczniesz:happy:
Pije kawusie i na jakis spacerek by sie przydalo wyjsc.Moj znow w domu:sorry2:

reklama
hej, za chwilke mała zje jogurt i kaszkę i nyny:-) a ja spokojnie skoncze sprzątac:baffled: nie chce mi sie ale musze:sorry2:
pozniej pojdziemy na spacerek, u nas pada i ogólnie brzydko,ale wyjsc wyjdziemy choc na chwilke.
karola podpisuje się pod twoimi słowami co do Sencilli:tak:

Do góry